Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιος είναι ο 19χρονος Έλληνας τενίστας που από χτες παραμιλάει όλος ο πλανήτης; (video)

Παγκόσμια υπόκλιση!

29 Απριλίου 2018 15:15
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιος είναι ο 19χρονος Έλληνας τενίστας που από χτες παραμιλάει όλος ο πλανήτης; (video)

O 19χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς, έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που θα αγωνιστεί σε τελικό ATP στο μονό, στο τουρνουά της Βαρκελώνης,

Με τη νέα του διάκριση ο Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε ότι είναι ένα από τα κορυφαία ταλέντα στον χώρο του τένις διεθνώς και ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον τενίστα στους άνδρες που είναι ικανός για μεγάλες διακρίσεις, ο πρώτος μάλιστα που έχει μεγαλώσει στη χώρα μας (καθώς υπάρχει ακόμα ο Μάριος Παγδατής που αγωνίζεται με τα χρώματα της Κύπρου αλλά και άλλοι νυν ή πρώην υψηλών προδιαγραφών τενίστες ελληνικής καταγωγής που έχουν μεγαλώσει όμως στις ΗΠΑ ή στην Αυστραλία).

Ευτυχής συγκυρία ότι «άνοιξη» υπάρχει την ίδια στιγμή στο ελληνικό τένις και στις γυναίκες, με την επίσης νεαρή και ταλαντούχα Μαρία Σάκκαρη (κόρη της πρώην πρωταθλήτριας Αγγελικής Κενλλοπούλου) να βρίσκεται στην 48η θέση παγκοσμίως στην κατάταξη γυναικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα στον αγώνα Ελλάδα - Ρουμανία!

Ποιος είναι όμως ο νεαρός Έλληνας τενίστας που έχει τραβήξει πάνω του το διεθνές ενδιαφέρον;

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1998 και ξεχώρισε ήδη από την παιδική ηλικία για το ταλέντο του. Ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει συνολικά πέντε τίτλους ITF singles Futures καθώς και έξι ITF τίτλους Futures στο διπλό.

Είναι γιος του Απόστολου Τσιτσιπά και της Ρωσίδας Τζούλια Αποστόλη που ήταν επαγγελματίας τενίστρια. Ο παππούς του, Σεργκέι Σάλνικοφ, ήταν σοβιετικός ποδοσφαιριστής και μάνατζερ.

Στη μεγαλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας του, θα βρεθεί αντίπαλος με τον κορυφαίο του κόσμου και πολυνίκη της διοργάνωσης Ράφαελ Ναδάλ.

«Για να πω την αλήθεια, στον αγώνα δεν θα κοιτάζω το ταμπλό με το σκορ», δήλωσε με χιούμορ ο Έλληνας πρωταθλητής και συνέχισε: «Εγώ θέλω να παίξω το παιχνίδι μου και θα προσπαθήσω να παίξω επιθετικά. Το να αγωνιστώ κόντρα στον Ράφα είναι ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί. Είναι θαυμάσιο που θα βρίσκομαι απέναντί του, στην άλλη μεριά του γηπέδου. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να παίξω το καλύτερο τένις που μπορώ και να το χαρώ. Νιώθω ότι η αυτοπεποίθησή μου είναι σε καλό επίπεδο και έχω κίνητρο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - σκάνδαλο: Ο παίκτης που "κόπηκε" από το Nomads λόγω ψυχολογικών προβλημάτων!

Η σπουδαία επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά έχει προκαλέσει την έκπληξη και τα εγκώμια του διεθνή Τύπου, όμως με πολύ κολακευτικά λόγια μίλησε και ο πολυνίκης με 10 τίτλους του όπεν της Βαρκελώνης. Ο Ράφαελ Ναδάλ είπε μεταξύ άλλων:

«Πριν το τουρνουά δεν θα το έλεγα πως στον τελικό θα έφτανε ο Στέφανος. Όμως είδα όλη αυτή την εβδομάδα το πώς παίζει και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ο δυνατότερος αντίπαλος που θα μπορούσα να έχω».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Wikipedia

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share