Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός - AEK 80-67: Πάνε ΟΑΚΑ με το 2-0 οι ερυθρόλευκοι

6 Μαΐου 2016
Ολυμπιακός - AEK 80-67: Πάνε ΟΑΚΑ με το 2-0 οι ερυθρόλευκοι

Η ΑΕΚ έδειξε πως ξέχασε τη συντριβή στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, αλλά όταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να το τελειώσει, νωρίς παίρνοντας μία διαφορά ασφαλείας, έφτασε στη νίκη με το 80-67 και έκανε το 2-0 στους ημιτελικούς της Α1.

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με μεγαλύτερο πάθος και περισσότερη συγκεντρωμένη, διαβάζοντας τις αδυναμίες του Ολυμπιακού στην άμυνα, έχοντας ένα συνεχόμενο προβάδισμα στο σκορ, καταφέρνοντας να προηγηθεί με 7-14 στο 5'. Στο 9' ο Μαυροειδής "έγραψε" το 16-21, με τους Πειραιώτες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Στο τελευταίο λεπτό όμως, πήρε μπρος ο Πρίντεζης, ο οποίος σημειώνοντας μεγάλα σουτ, έδωσε το προβάδισμα στους "ερυθρόλευκους" στο τέλος της περιόδου με 23-22.

Η δεύτερη περίοδος σημαδεύτηκε από τον τσακωμό μεταξύ Ζντοβτς και Γκριν. Με το σκορ στο 28-27 στο 15', ο Σλοβένος τεχνικός πήγε να έρθει στα... χέρια με τον παίκτη του, επιχειρώντας να του ρίξει μπουνιά, στέλνοντας τον ακολούθως στα αποδυτήρια. Το περιστατικό επηρέασε την ομάδα της ΑΕΚ και το εκμεταλλεύτηκαν οι Πειραιώτες, καθώς στην συνέχεια βρήκαν ρυθμό, έβγαλαν άμυνες και είχαν λύσεις στην επίθεση κυρίως με τον Λοτζέσκι, μετρώντας επί μέρους σκορ 16-2. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 44-29.

Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +23 (55-32) με τον Παπανικολάου, με την ΑΕΚ να έχει παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση. Σε εκείνο το σημείο όμως η "Ένωση" απάντησε με ένα 9-0 σερί (55-41) το οποίο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Παπαντωνίου, με τους Πειραιώτες να τελειώνουν την τρίτη περίοδο με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Λοτζέσκι στον αιφνιδιασμό, ο οποίος και διαμόρφωσε το 61-45.

Στην τελευταία περίοδο, η ΑΕΚ μείωσε σε 66-55 στο 35', προσπάθησε να μειώσει περισσότερο την διαφορά, αλλά ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα του, βρήκε λύσεις στην επίθεση με τους Πρίντεζη και Λοτζέσκι και έφτασε στην δεύτερη του νίκη στην ημιτελική σειρά, επικρατώντας της "Ένωσης" στο ΣΕΦ με 80-67.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 44-29, 61-45, 80-67

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SPORTS ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ποδαράτο και... Άγιος ο Θεός: Δείτε πότε θα κινηθούν ξανά τα ΜΜΜ στην Αθήνα - Tι ισχύει για Μετρό, Ηλεκτρικό, Τρόλεϊ, Λεωφορεία και Τραμ αναλυτικά

Θρίλερ με τον θάνατο της 22χρονης Ρίας! Η κίνηση των γονιών της που φέρνει τα πάνω - κάτω! Δεν ήταν τελικά ατύχημα;

Πασίγνωστη Ελληνίδα παρουσιάστρια έμεινε άστεγη! «Πλέον δεν ζω πουθενά, είμαι…»

Γεμίστε τα ρεζερβουάρ: Κλείνουν και τα βενζινάδικα! Δείτε πότε...

Δήλωση - φωτιά: "Η Μαρία-Ειρήνη είναι παιδί του..." - Μεγάλη αποκάλυψη του δικηγόρου των γονιών της Μαρίας-Ειρήνης...

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share