Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

2+1 Χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας: Στολίδια που θα ξεχωρίσουν

Το Athensmagazine.gr βρήκε τα καλύτερα από το Zara Home!

7 Δεκεμβρίου 2020 11:14
2+1 Χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σας: Στολίδια που θα ξεχωρίσουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς 2+1 Χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης για το σπίτι, οι οποίες είναι πάμφθηνες και σίγουρα θα ξεχωρίσουν!

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι λίγο διαφορετικά λόγω της πανδημίας -δείτε εδώ τα πιθανά μέτρα- που "σαρώνει" τον κόσμο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να διακοσμήσουμε το σπίτι μας. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, γι' αυτό ξεκινήστε να στολίζετε, ώστε να φτιάξει και η διάθεσή σας.

Εμείς λοιπόν, ψάξαμε και βρήκαμε μοναδικά κομμάτια από τα Zara Home, που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν. Διακοσμητικές φιγούρες, Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και αρκουδάκια στις πιο προσιτές τιμές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα παραγγείλετε άμεσα.

Πάμε να δούμε τη λίστα μας:

Γυάλινη φιγούρα Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες

Γυάλινη διακοσμητική φιγούρα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου με φως. Λειτουργεί με μπαταρίες. Δείτε εδώ τη φιγούρα.

Τύπος μπαταρίας: AAx3

Από 9.99 € έως 15.99 €

Πορσελάνινο χριστουγεννιάτικο στολίδι σπιτάκι

Zara home χριστουγεννιάτικα στολίδια

Χριστουγεννιάτικο στολίδι από πορσελάνη σε σχήμα σπιτιού με φως. Λειτουργεί με μπαταρίες. Τύπος μπαταρίας: LR44x2. Δείτε το σπιτάκι εδώ.

Από 6.99 € έως 9.99 €

Χριστουγεννιάτικος καθιστός νάνος

ιδέες διακόσμησης για Χριστούγεννα

Διακοσμητικός καθιστός νάνος. Δείτε τον εδώ.

9.99 €

Δείτε τις 4 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές

Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς 4 Χριστουγεννιάτικές συνταγές που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. Συγκεκριμένα εμείς θα σας παρουσιάσουμε μια εύκολη, φθηνή αλλά εντυπωσιακή λύση για Χριστουγεννιάτικα γλυκά. Τα πιο εντυπωσιακά, νόστιμα, εύκολα και δοκιμασμένα γλυκά για τις γιορτές που έρχονται! Ωστόσο, εκτός από αυτές τις 4 συνταγές, δείτε εδώ ένα οικονομικό γλυκό ψυγείου.

Αυτό είναι το πιο φθηνό, εύκολο και το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο!

εύκολα σοκολατένια δεντράκια

Φτιάξε υπέροχα, λαχταριστά, πανεύκολα δεντράκια μόνο με 3-4 υλικά! Χρειάζεσαι σφολιάτα, πραλίνα, αυγό χτυπημένο και άχνη ζάχαρη!

Δείτε το βίντεο:

Μελομακάρονα

Υλικά

  • 40 μερίδες
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
  • 250 ml μπύρα χωρίς αφρό
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κουταλιά της σούπας σόδα
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
  • 2 ποτήρια του νερού λάδι (1 ελαιόλαδο και 1 ηλιέλαιο)
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • καρύδια τριμμένα για επάλειψη

λαχταριστά μελομακάρονα

Για σιρόπι

  • 500 ml νερό
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση
  • 800 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ μέλι
  • 3 στικ κανέλα
  • 3 κομματάκια γαρυφάλλου

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με το σιρόπι, τουλάχιστον 3 ώρες πριν ξεκινήσουμε με τα μελομακάρονα για να έχουμε κρύο σιρόπι και καυτά μελομακάρονα για να σιροπιαστούν σωστά!
  • Η και το αντίστροφο φυσικά, καυτό σιρόπι και κρύα μελομακάρονα!
  • Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, Τοποθετούμε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μέλι και ανακατεύουμε ελάχιστα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη! Δε θέλουμε να παραβράσει το σιρόπι!
  • Αφαιρούμε από το μάτι, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει!
  • Αφού έχει κρυώσει το σιρόπι ξεκινάμε τα μελομακάρονα μας! Το πρώτο που κάνουμε είναι να ρίξουμε τα 250 ml μπύρας σε μια κούπα και προσέχουμε να γέρνουμε στο πλάι για να μην έχει καθόλου αφρό!
  • Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  • Στύβουμε 2 πορτοκάλια για να έχουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε την σόδα μέσα.
  • Παίρνουμε και το ξύσμα από το 1 πορτοκάλι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη, τη μπύρα, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη ή το μίξερ μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη!!
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να τραβήξει όλο το αλεύρι, δεν ανακατεύουμε πολύ γιατί θα πετάξει το λάδι και δεν θα βγουν καλά!!1 λεπτό ζύμωμα το ανώτερο!!
  • Ξεκινάμε το ζύμωμα!!σε ταψί Βάζουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Ζυμώνουμε σε μέγεθος μακρόστενου μπισκότου!!Όχι πολύ μεγάλα αλλά ούτε και πολύ μικρά!!
  • Εγώ επειδή δεν είχα κουτάλα "αράχνη" να τα κυλήσω για να κάνω σχέδια πάνω στα μελομακάρονα με την βοήθεια ενός πιρουνιού έκανα σχέδια στα μελομακάρονα.
  • Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγαίνουν 40 μελομακάρονα!!Αν θέλετε να διπλασιαστεί η δόση θα διπλασιάζετε όλα τα υλικά!! Προτιμότερο είναι όμως σε δύο δόσεις.
  • Με το που θα βγάλετε τα μελομακάρονα από τον φούρνο θα τα ρίξετε στην κατσαρόλα με το σιρόπι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα για να μελώσουν μέσα. Σε δόσεις φυσικά γιατί δεν θα χωράνε όλα μαζί στην κατσαρόλα!
  • Αφού τραβήξουν το σιρόπι τα τοποθετούμε σε πιατέλες και θα ρίξουμε και τριμμένο καρύδι από πάνω.

Εντυπωσιακός Χριστουγεννιάτικος κορμός με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Χριστουγεννιάτικος κορμός

Υλικά

  • 8 κ.σ αλεύρι
  • 1 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αυγά
  • 8 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ κακάο
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 200 γρ σαντιγί
  • 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ τσαγιού φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι:

  • Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και προσθέτετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια.
  • Χτυπάτε χωριστά τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας νερό, το κακάο και τη βανίλια και χτυπάτε το μείγμα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε κατόπιν τη μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά.
  • Στο τέλος ενσωματώνετε τμηματικά το αλεύρι (από σήτα) ανακατεύοντας απαλά.
  • Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ορθογώνιο ταψί 25 x 38 εκ. περίπου και απλώνετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο 15’-20’.
  • Πασπαλίζετε πάνω σε μια πετσέτα ή λαδόχαρτο ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζετε το ταψί με το σοκολατένιο παντεσπάνι.
  • Ξεκολλάτε το χαρτί και κόβετε τις ξερές άκρες από το παντεσπάνι. Το τυλίγετε, μαζί με την πετσέτα ή το λαδόχαρτο, σε ρολό. Αφήνετε να μείνει έτσι τυλιγμένο 1 ώρα.
  • Κατόπιν το ξετυλίγετε. Αναμειγνύετε τη σαντιγί με τη μισή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί. Απλώνετε πάνω στο παντεσπάνι την κρέμα και το ξανατυλίγετε σε ρολό.

Για το γλάσο:

  • Λιώνετε σε μπεν μαρί την υπόλοιπη σοκολάτα μαζί με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Τη βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς. Ρίχνετε τμηματικά το βούτυρο ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε το γλάσο μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτετε λίγη βανίλια σκόνη και ανακατεύετε καλά.
  • Σκεπάζετε το ρολό με το γλάσο της σοκολάτας και τραβάτε γραμμές με πιρούνι.
  • Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε κορμό σε σχήμα “κούτσουρου”, διπλασιάστε τη δόση και φτιάξτε δύο κορμούς που θα κόψετε και θα ενώσετε μεταξύ τους για να τους δώσετε το επιθυμητό σχήμα.

Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υλικά συνταγής:

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο
  • 2 κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες ή 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 70 γρ. κονιάκ
  • 1 κοφτό κ. γ. σόδα μαγειρική
  • 125-250 γρ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο
  • 850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (περίπου, ίσως να μην το σηκώσει όλο)

κουραμπιέδες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Για το άχνισμα:

  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση:

  • Τα αβγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η άχνη και το αλεύρι να είναι κοσκινισμένα.
  • Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε λαμαρίνα και την ψήνουμε 10’ στους 200ºC να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Την χοντροκόβουμε. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και τα χτυπάμε για 10’ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να τους πίνει το μείγμα, καθώς και το αυγό.
  • Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και 2 κ.σ. από το αλεύρι για να μην κόψει το μείγμα με την προσθήκη του κονιάκ. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στο μίξερ.
  • Εναλλάξ προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι. Αλεύρι θα βάλουμε όσο σηκώσει. Ίσως να μην το πάρει όλο το μείγμα. Καλό είναι να τελειώσουμε το ζύμωμα στο χέρι, ζυμώνοντας απαλά και κοσκινίζοντας το τελευταίο αλεύρι.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και βουτυράτη.
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό, τι σχήμα θέλουμε και τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Εγώ τους φτιάχνω μικρούς .Τους ψήνουμε στους 170ºC στον αέρα για περίπου 35’ μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν.
  • Αφήνουμε 5’ να κρυώσουν.
  • Κοσκινίζουμε λίγη λίγη την άχνη με την βανίλια σε ένα ταψί (να κάνει στρώση). Ακουμπάμε επάνω τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε ξανά με άχνη. Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, αλλιώς διαλύονται. Τους βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε ξανά με άχνη ζάχαρη.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share