Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σας έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; Να πως θα σωθείτε

Δώστε βάση!

2 Σεπτεμβρίου 2020 18:45
Σας έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; Να πως θα σωθείτε

Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Σε όλους έχει τύχει και φυσικά η ζημιά δεν είναι αδιόρθωτη κι ούτε είναι απαραίτητο να το πετάξετε και να αρχίσετε από την αρχή. Η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας. Ωστόσο, το αλάτι εκτός από το να δίνει γεύση στα φαγητά μας έχει κι άλλες ιδιότητες, δείτε εδώ το θαύμα που μπορεί να κάνει στα μαλλιά σας.

Αυτό που πρέπει να κάνετε, μόλις διαπιστώσετε ότι το φαγητό είναι αρκετά αλμυρό, είναι ρίξετε μέσα στο φαγητό μια φέτα ξερό ψωμί, να την αφήσετε για περίπου 10 λεπτά και μετά να ρίξετε λίγο νερό. Αν πάλι δεν έχετε ψωμί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πατάτα. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι την πατάτα την ρίχνετε ολόκληρη και φυσικά καθαρισμένη την ώρα που μαγειρεύεται το φαγητό.

Συνεχίζετε το μαγείρεμα με την πατάτα μέσα στο σκεύος καθ' όλη τη διάρκεια της ετοιμασίας. Η διαφορά είναι ότι την πατάτα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μόνο κατά τη διάρκεια τους μαγειρέματος για να “σώσετε” την κατάσταση, και όχι όταν είναι έτοιμο το φαγητό.

Σε συνταγές που περιέχουν διάφορες σάλτσες, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη ώστε να ισορροπήσει η γεύση. Μια τελευταία λύση, αν και λίγο ανορθόδοξη, είναι να βάλετε στο φαγητό ένα σφουγγάρι που δεν χρειάζεστε, που φυσικά θα είναι καθαρό και στραγγισμένο, για να απορροφήσει το αλάτι.

Το κόλπο με το γάλα και το αλάτι για να ξεπαγώσετε τα ψάρια σας σε χρόνο μηδέν

Όλοι θα ήθελαν στο τραπέζι τους το ψάρι να είναι πάντα φρέσκο, μόνο που τα οικονομικά δεν αφήνουν πάντα χώρο για τέτοιες πολυτέλειες.

Υπάρχει ωστόσο τρόπος για να «ζωντανέψει» το κατεψυγμένο ψάρι και να μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από την ανοιχτή θάλασσα. Η λύση βρίσκεται στο γάλα και στο αλάτι. Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το αλάτι να χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις, δείτε εδώ πώς θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα σκόρδα σας.

Για πελαγίσια… απάτη λοιπόν, ο πολυβραβευμένος γάλλος σεφ Daniel Boulud που ειδικεύεται στο ψάρι μοιράζεται μαζί μας το μεγάλο μυστικό.

«Βγάζοντας το ψάρι από την κατάψυξη, το καλύπτεις με γάλα και αλάτι και το αφήνεις να ξεπαγώσει». Και μετά το μαγειρεύεις με τον τρόπο που έχεις επιλέξει.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share