Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το θαύμα που μπορεί να κάνει το αλάτι στα μαλλιά σας

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

28 Αυγούστου 2020 21:41
Το θαύμα που μπορεί να κάνει το αλάτι στα μαλλιά σας

Το αλάτι έγινε μόδα. Εκτός από τη χρήση του στη μαγειρική, πλέον απέκτησε και άλλες πρακτικές εφαρμογές. Μπορεί να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη με τον πλέον φυσικό τρόπο. Η προσθήκη αλατιού στα προϊόντα ομορφιάς, μπορεί να κάνει τα μαλλιά και το δέρμα σας αψεγάδιαστα.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι σε πολλά διαφορετικά προϊόντα, για να βελτιώσετε τη δράση τους. Για παράδειγμα, εάν έχετε λιπαρά μαλλιά και έχετε δοκιμάσει τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα, το αλάτι είναι η απάντηση στις προσευχές σας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε 2-3 κ.σ. αλάτι στο σαμπουάν και να το ανακινήσετε καλά για να διαλυθεί. Στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά σας, όπως συνήθως. Μετά τα 2-3 πρώτα λουσίματα, θα παρατηρήσετε αισθητή διαφορά.

Μπορείτε επίσης, να το χρησιμοποιήσετε ως scrub σώματος. Απλά φροντίστε να προμηθευτείτε χοντρό θαλασσινό αλάτι. Ας ξεκινήσουμε με την προετοιμασία:

  • Σε 1/2 φλυτζάνι λάδι καρύδας, αναμείξτε 2 κ.σ. χοντρό αλάτι. Μπορείτε να βάλετε και παραπάνω, αν θέλετε.
  • Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν και κλείστε το μείγμα σε ένα βάζο. Αφήστε το σε δροσερό μέρος, μέχρι που το λάδι καρύδας να στερεοποιηθεί. Και ορίστε, το ανέξοδο και φυσικό scrub σώματος είναι έτοιμο!

Έκοψε μισό λεμόνι και έβαλε πάνω αλάτι και πιπέρι - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Δείτε γιατί το λεμόνι, το αλάτι αλλά και πιπέρι αποτελούν ασπίδα προστασίας για συγκεκριμένα 10 προβλήματα υγείας.

Όταν έχουμε προβλήματα με μολύνσεις και ιώσεις, συνήθως χρησιμοποιούμε αντιβιοτικά. Ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από αυτά με φυσικές λύσεις. Χρησιμοποιώντας τις φυσικές θεραπείες, συστατικά με αντι-ιικές, αντιβακτηριακές ιδιότητες. Βασικός σύμμαχος σε αυτό θα είναι και το λεμόνι που έχει αποδειχθεί θαυματουργό σε άπειρα θέματα υγείας αλλά και ομορφιάς, δείτε εδώ το ρόφημα με αγγούρι, λεμόνι και δυόσμο που κάνει θαύματα.

Συνήθως, όταν θεραπεύουμε την γρίπη χρησιμοποιούμε λεμόνι, γνωρίζοντας ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Επίσης, περιέχει κιτρικό οξύ, μαγνήσιο και ασβέστιο.

Όλοι μαζί μπορεί να θεραπεύσουν πολλές μολύνσεις και ασθένειες. Επίσης είναι γνωστό ότι μπορούν να διεγείρουν την πέψη και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Σας παρουσιάζουμε μερικές θεραπείες και συστατικά που μπορούν να σας βοηθήσουν στην καταπολέμηση της γρίπης και του κρυολογήματος:

Χολόλιθοι. Οι χολόλιθοι είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης υγρών στη χοληδόχο κύστη, που μπορούν να προκαλέσουν πόνο και πρόβλημα στη πέψη. Συνήθως απομακρύνονται μέσω της χειρουργικής επέμβασης, αλλά μπορείτε να τους εξαλείψετε με φυσικό τρόπο με τη λήψη ενός συνδυασμού από 3 μέρη ελαιόλαδο, 1 μέρος λεμόνι και 1 μέρος πιπέρι.

Γρίπη και κρυολόγημα. Ετοιμάστε τον ακόλουθο χυμό με μισό στιμμένο λεμόνι σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος. Αφήστε τη φλούδα και τον πολτό να κατακαθίσουν στο νερό για 10 λεπτά, αφαιρέστε το λεμόνι, και προσθέστε βιολογικό μέλι.

Ναυτία. Πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό με μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι για να καταπολήμετε την ναυτία, καθώς το μαύρο πιπέρι καταπραΰνει το στομάχι, ενώ το άρωμα του λεμονιού θα σταματήσει το αίσθημα της ναυτίας.

Άσθμα. Αναμείξτε 2 γαρίφαλλα, 10 κόκκους πιπέρι, και 15 φύλλα βασιλικού και βράστε τα όλα σε βραστό νερό. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, και σουρώστε το σε ένα βάζο με καπάκι. Προσθέστε βιολογικό μέλι για γεύση, και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια, πιείτε το σε καθημερινή βάση για να καταπραΰνετε τα συμπτώματα του άσθματος.

Πονόλαιμος. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και κάντε γαργάρες. Αυτό θα απαλύνει τον πονόλαιμο και θα αποτρέψει τον βήχα.

Πληγές στο στόμα. Για να επιταχυνθεί η επούλωση των πληγών και για να σκοτώσετε τα βακτήρια, κάντε γαργάρες με ένα μείγμα με μια κουταλιά της σούπας ροζ αλάτι Ιμαλαΐων και ζεστό νερό.

Πονόδοντος. Για τη θεραπεία του πονόδοντου, ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι και το λάδι από γαρύφαλλο, και να εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο δόντι.

Απώλεια βάρους. Για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας, αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, ¼ κουταλιά της σούπας πιπέρι, και μία κουταλιά της σούπας μέλι σε ζεστό νερό. Το λεμόνι περιέχει πολυφαινόλες που εμποδίζουν την αύξηση βάρους, επιταχύνουν το μεταβολισμό, και ρυθμίζουν τα επίπεδα της ινσουλίνης.

Βουλωμένη μύτη. Αυτό το γιατροσόφι θα διεγείρει το φτέρνισμα και έτσι θα ξεβουλώσει την βουλωμένη μύτη. Απλά μυρίστε μείγμα από κύμινο, πιπέρι, κανέλλα, κάρδαμο που θα έχετε προσθέσει σε ένα γουδί.

Ρινορραγίες. Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι με λίγο χυμό λεμονιού και βάλτε το στο ρουθούνι, γείρετε το κεφάλι για να αποφύγετε να στάζει αίμα και η αιμορραγία θα σταματήσει πολύ σύντομα.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share