Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πριν βάλει τα ρούχα στο πλυντήριο έριξε μέσα μια κούπα καφέ - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

14 Αυγούστου 2020 19:31
Πριν βάλει τα ρούχα στο πλυντήριο έριξε μέσα μια κούπα καφέ - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Είναι τόσο απογοητευτικό όταν τα λευκά σας ρούχα βγαίνουν από το πλυντήριο με ελαφριά ροζ απόχρωση, εξαιτίας μιας μοναδικής κόκκινης κάλτσα που κατάφερε να βρει το δρόμο της μέσα στο πλυντήριο. Ή όταν τα σκούρα ή τα χρωματιστά σας καταλήγουν να γίνουν ξεθωριασμένα και θαμπά.

Υπάρχουν αμέτρητα κόλπα για το πώς να κρατήσετε τα λευκά σας κατάλευκα, αλλά δεν υπάρχουν πολλές συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε τα χρωματιστά σας. Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι η ντουλάπα σας θα συνεχίζει να λάμπει σαν το ουράνιο τόξο. Ωστόσο, εκτός από το περιεχόμενο του πλυντηρίου μας απασχολεί και η ίδια η συσκευή, δείτε εδώ πώς θα κάνετε το πλυντήριο σας να αστράφτει.

Μαύρο πιπέρι

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι για να πλύνετε μαζί με το κανονικό απορρυπαντικό σας. Προσθέστε το μαζί με τα ρούχα και όχι στο συρτάρι απορρυπαντικού και στη συνέχεια εκτελέστε κρύο κύκλο. Το πιπέρι λειτουργεί σαν ένα ελαφρύ γυαλόχαρτο, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα σαπουνιού από τα ρούχα σας. Αυτός είναι συνήθως ο λόγος που τα χρώματα ξεθωριάζουν αρχικά.

Αλάτι

Προσθέστε μερικές κουταλιές αλάτι στο πλυντήριο σας για ένα παρόμοιο αποτέλεσμα. Αυτό θα εμποδίσει το σαπούνι να κολλήσει στις ίνες, επιτρέποντάς στα ρούχα να ακτινοβολούν.

Ξύδι

Το ξίδι είναι επίσης ένας καταπληκτικός τρόπος για να αφαιρέσετε υπολείμματα σαπουνιού. Επίσης λειτουργεί ταυτόχρονα ως φυσικό μαλακτικό ρούχων. Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι στο πλύσιμο, και μην ανησυχείτε, η μυρωδιά θα εξαφανιστεί όταν τα ρούχα σας στεγνώσουν.

Λεμόνι

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού. Ακόμα και τα πιο ξεθωριασμένα ρούχα σας μπορούν να επανέλθουν στη ζωή με αυτόν τον ισχυρό χυμό.

Καφές

Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε καφέ ή μαύρο τσάι ως μια φυσική χρωστική ουσία για τα σκούρα ρούχα. Βράστε δύο φλιτζάνια καφέ της επιλογής σας και προσθέστε τα στο πλυντήριο (όχι στο συρτάρι απορρυπαντικού). Θυμηθείτε να ελέγξετε ότι έχετε μόνο μαύρα ρούχα στο πλύσιμο – ο καφές δεν προορίζεται για ανοιχτόχρωμα χρώματα.

Και τα πέντε από αυτά τα συστατικά βρίσκονται εύκολα στα περισσότερα σπίτια και είναι προσιτά οικονομικά στην αγορά. Δοκιμάστε τα μόνοι σας για να μάθετε ποια έχουν καλύτερο αποτέλεσμα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share