Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Το ευφυέαστατο κόλπο για να κάνετε το πλυντήριο σας να αστράφτει σε χρόνο ρεκόρ

Θα σας λύσει τα χέρια!

10 Αυγούστου 2020 12:22
Το ευφυέαστατο κόλπο για να κάνετε το πλυντήριο σας να αστράφτει σε χρόνο ρεκόρ
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Η απολύμανση του πλυντηρίου ρούχων είναι μία δουλειά που πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ιδίως εάν τα ρούχα που λερώνετε και τα πλυντήρια που βάζετε είναι πολλά. Ωστόσο, πολλά ακούγονται και σχετικά με τα λάθη που κάνουμε κατά την χρήση του πλυντηρίου, δείτε εδώ το μυστικό για να μοσχομυρίζουν τα ρούχα σας.

Εάν πιστεύετε πως η διαδικασία αυτή είναι δύσκολη, τότε δεν έχετε παρά ν’ ακολουθήσετε τον παρακάτω τρόπο απολύμανσης του πλυντηρίου ρούχων σας, ο οποίος δεν θα σας πάρει περισσότερα από 10 λεπτά.

Απολύμανση του πλυντηρίου: Γιατί χρειάζεται

Η απολύμανση ενός πλυντηρίου ρούχων χρειάζεται γιατί υπάρχουν διάφορα σημεία εντός του όπου συσσωρεύονται βρομιές με την πάροδο του χρόνου και τις πολλές πλύσεις ρούχων.

Οι βρομιές αυτές συνοδεύονται και από δυσοσμία, η οποία αρκετές φορές είναι έντονη και μπορεί να μεταφερθεί στα ήδη πλυμένα ρούχα. Εκτός από αυτό, μαζεύονται νερά με την σαπουνάδα στα λάστιχα του πλυντηρίου και δημιουργείται μούχλα!

Για να διαπιστώσετε εάν το δικό σας πλυντήριο εμπίπτει σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχετε παρά να ανοίξετε την πόρτα του και εσείς οι ίδιοι να δώσετε την απάντηση.

πλυντήριο

Καταπολέμηση δυσοσμίας

Στην περίπτωση της δυσοσμίας, ξεκινάμε, φορώντας γάντια και φτιάχνουμε ένα μείγμα χλωρίνης και νερού με αναλογία 1 προς 10, δηλαδή το ένα δέκατο χλωρίνη. Το μείγμα το βάζουμε σε ένα δοχείο ψεκασμού και ψεκάζουμε τα λάστιχα του πλυντηρίου. Αν δεν μπορείτε με τον ψεκασμό να φτάσετε σε όλα τα σημεία του λάστιχου, τότε βουτάτε ένα πανάκι στο μείγμα και περνάτε το λάστιχο με το χέρι.

Ο ψεκασμός πρέπει να επαναληφθεί μέχρι το πανάκι να μην γεμίσει βρομιές. Εναλλακτικά, αν δεν προτιμάτε την χλωρίνη, μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα με λευκό ξύδι.

Καταπολέμηση βρομιάς

Στην περίπτωση της βρομιάς στα λάστιχα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει επεκταθεί και σε άλλα σημεία εντός του πλυντηρίου. Άρα, βάζουμε 1 φλ με χλωρίνη στην υποδοχή του πλυντηρίου που βάζουμε το απορρυπαντικό και θέτουμε το πλυντήριο σε λειτουργία, επιλέγοντας ένα γρήγορο πρόγραμμα με καυτό νερό. Εάν δεν έχει καθαριστεί τελείως η γλίτσα, δοκιμάζουμε μία δεύτερη πλύση.

Τέλος, να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου τελείως ανοικτή μετά από κάθε πλύση, για να επιβραδύνεται την δημιουργία βρωμιάς και μούχλας εντός του πλυντηρίου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share