Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έβαλε ελαιόλαδο μαζί με μαγειρική σόδα σε ένα μπολ - Ο λόγος; Φανταστικός

Σίγουρα θα το δοκιμάσετε!

12 Αυγούστου 2020 12:07
Έβαλε ελαιόλαδο μαζί με μαγειρική σόδα σε ένα μπολ - Ο λόγος; Φανταστικός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βάλτε μαγειρική σόδα και ελαιόλαδο σε μπολ και ανακατέψτε τα! Με αυτό το μείγμα θα ηρεμήσετε από κάτι που σας "βασανίζει" καθημερινά. Το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας παρουσιάσει το απόλυτο κόλπο.

Συγκεκριμένα, όλοι οι γονείς έχουν θέματα με την καθαριότητα και ψάχνουν απελπισμένα για λύσεις, είτε για ζωγραφισμένους τοίχους, είτε για λερωμένα χαλιά, είτε για αυτοκόλλητα κολλημένα στο ψυγείο.

Αφού, λοιπόν, σας δείξαμε τι κάνει η σόδα στα πόδια, θα περάσουμε σε ένα μυστικό καθαριότητας και αυτό λοιπόν, είναι η αφαίρεση των αυτοκόλλητων από την πόρτα του ψυγείου.

Και μη γκρινιάζετε που δε μπορείτε να το καθαρίσετε και να τα βγάλετε, γιατί το ίδιο κάνατε κι εσείς, όταν ήσασταν μικροί. Εμείς λοιπόν, σας λέμε πως μπορείτε να ξεκολλήσετε τα αυτοκόλλητα από το ψυγείο σε λιγότερο από δέκα λεπτά, χρησιμοποιώντας δύο υλικά που έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

  • Σε ένα μπολάκι βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και λίγο ελαιόλαδο.
  • Ανακατέψετε τα μέχρι να γίνουν ένα.
  • Με ένα πινελάκι απλώστε το μείγμα στην περιοχή του ψυγείου όπου είναι κολλημένα τα αυτοκόλλητα και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια θα δείτε πως τα αυτοκόλλητα θα ξεκολλήσουν με μεγάλη ευκολία κι εσείς απλά θα έχετε χρειαστεί λιγότερο από 10’ για να το κάνετε.

Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με οξυζενέ και το έριξε στη λεκάνη - Λίγα λεπτά μετά το μπάνιο του...

Αναμειγνύοντας μαγειρική σόδα και οξυζενέ μπορείτε να έχετε αποτελέσματα παρόμοια με εκείνα των καθαριστικών προϊόντων του εμπορίου χωρίς να καταφύγετε σε χημικές ουσίες. Άλλωστε η σόδα έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές θαυματουργή σε άπειρα θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ανακατέψετε μαγειρική σόδα με μαλακτικό ρούχων.

Καθαριστικά διαλύματα με μαγειρική σόδα για να προστατέψουν το περιβάλλον και την υγεία τους, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο επιλέγουν να χρησιμοποιούν οικολογικά καθαριστικά προϊόντα. Αντίθετα με τις συμβατικές μεθόδους, τα προϊόντα αυτά δεν περιέχουν επιθετικές χημικές ουσίες.

Αν και η βιομηχανία μας έχει κάνει να πιστεύουμε ότι τα χημικά προϊόντα είναι η καλύτερη επιλογή για το καθάρισμα του σπιτιού, στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές επιλογές που χρησιμοποιούν φυσικά συστατικά και έχουν παρόμοια αποτελέσματα χωρίς να μας εκθέτουν σε βλαβερές χημικές ουσίες. Το καλύτερο από όλα είναι ότι είναι πολύ οικονομικές και εύκολες στη χρήση στο σπίτι με πολλούς τρόπους.

Το Athensmagazine.gr σήμερα θα σας δείξει τον πιο εύκολο, οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσετε τη λεκάνη του μπάνιου σας.

Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας και του οξυζενέ μπορούν να αξιοποιηθούν για την απολύμανση όλων των επιφανειών του μπάνιου σας.

Απομακρύνουν τα κατάλοιπα του σαπουνιού, τη μούχλα και άλλες ακαθαρσίες που συσσωρεύονται στην τουαλέτα, στην μπανιέρα και στον νιπτήρα.

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (20 γραμμάρια)
  • 1/4 του φλιτζανιού οξυζενέ (62 ml)
  • 2 φλιτζάνια νερό (500 ml)

Οδηγίες

  • Αδειάστε το νερό σε μια λεκάνη και έπειτα προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι.
  • Περιμένετε να σταματήσει το διάλυμα να αφρίζει και έπειτα χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε το μπάνιο σας.
  • Τρίψτε τις επιφάνειες με μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι, αφήστε το μείγμα να δράσει για δέκα λεπτά και έπειτα ξεπλύνετέ το.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share