Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καρφώνει γαρύφαλλα σε ένα λεμόνι και γλιτώνει από το μεγαλύτερο βασανιστήριο του καλοκαιριού

Σωτήρια λύση!

1 Ιουλίου 2020 09:13
Καρφώνει γαρύφαλλα σε ένα λεμόνι και γλιτώνει από το μεγαλύτερο βασανιστήριο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι μπήκε και επίσημα και μαζί με αυτό έχουν καταφτάσει και ο απόλυτος εφιάλτης μας, τα κουνούπια, ωστόσο υπάρχουν πολλές φυσικές λύσεις για να σας σώσουν από το βασανιστήριο του καλοκαιριού χωρίς να γεμίσετε το σπίτι σας χημικά. Μια εξ αυτών και το λεμόνι που για ακόμη μια φορά θα κάνει θαύματα. Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως φυτεύοντας τα κατάλληλα φυτά θα μειώσετε τις... αφίξεις των ενοχλητικών εντόμων.

Κοιτάξτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φυσικό εντομοαπωθητικό μόνο με 2 υλικά που θα σας κάνει να αποχαιρετήσετε και να διώξετε τα κουνούπια μακριά από εσάς.

Χρησιμοποιήστε 1 λάιμ ή 1 λεμόνι και κόψτε το στη μέση. Στη συνέχεια καρφώστε σχεδόν σε όλη την επιφάνεια του κομμένου λεμονιού ή λάιμ γαρύφαλλα. Η έντονη μυρωδιά του μπαχαρικού σε συνδυασμό με την εντομοαπωθητική μυρωδιά του λεμονιού, θα αποτρέψει κάθε κουνούπι από το να σας πλησιάσει και να σας τσιμπήσει!

Ανακάτεψε ξύσμα λεμονιού με βαζελίνη και το άπλωσε στις φτέρνες της - Με το αποτέλεσμα θα εκπλαγείτε!

Τα πόδια είναι το μέρος του σώματος που καταπονείται καθημερινά και ταλαιπωρείται περισσότερο από κάθε άλλο καθώς σηκώνει όλο μας το βάρος. Το Athensmagazine.gr σας βρήκε τον τρόπο να νιώσετε τα πόδια σας ξεκούραστα στο λεπτό με τη βοήθεια του θαυματουργού λεμονιού.

Το λεμόνι μπορεί να κάνει τα πιο απίστευτα θαύματα σε θέματα υγείας και ομορφιάς, δείτε εδώ τα 7 οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό σας. Το ίδιο εσπεριδοειδές μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και για να κάνετε ποδόλουτρο ή να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα των σκασμένων φτερνών με τη βοήθεια της βαζελίνης.

Ο συνδυασμός των φλουδών λεμονιού και της βαζελίνης είναι μια εναλλακτική αντιμετώπιση για να επιταχύνετε τη θεραπεία των σκληρών, σκασμένων ποδιών.

Και τα δύο συστατικά κάνουν φυσική απολέπιση στα πόδια και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και άλλες ακαθαρσίες που συνεισφέρουν στην ξηρότητα.

Η βαζελίνη είναι ένα από τα πλέον συνιστώμενα φυσικά προϊόντα για την ενυδάτωση αυτού του σημείου του σώματος, καθώς προστατεύει το δέρμα και διατηρεί την υγρασία του.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας βαζελίνη
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένες φλούδες λεμονιού
  • 1 πανί

Οδηγίες

  • Παγώστε το λεμόνι και μετά τρίψτε τη φλούδα του.
  • Αναμείξτε τη με μία κουταλιά της σούπας βαζελίνη για να φτιάξετε μια κρέμα.
  • Τρίψτε με το μείγμα τα πόδια σας και τυλίξτε τα με το πανί.
  • Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα και ξεπλυθείτε μόλις ξυπνήσετε το πρωί.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη θεραπεία μόλις δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα θα έχετε απαλότερα πόδια που θα είναι καλά ενυδατωμένα και προστατευμένα. Χρησιμοποιείτε αυτή τη διαδικασία ως μέρος της ρουτίνας του πεντικιούρ σας αντί για συμβατικά απολεπιστικά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share