Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτό θα συμβεί όταν βάλετε τις ντομάτες στο ψυγείο - Μπορεί να...

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης;

3 Ιουνίου 2020 12:44
Αυτό θα συμβεί όταν βάλετε τις ντομάτες στο ψυγείο - Μπορεί να...

Μπορεί να μην το γνωρίζατε, αλλά οι ντομάτες δεν πρέπει να τοποθετούνται στο ψυγείο. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος και τι μπορεί να συμβεί;

Πρέπει να κρατάτε τις ντομάτες στο ψυγείο ή στον πάγκο;

Αυτό εξαρτάται από το πόσο ώριμες είναι οι ντομάτες σας. Αλλά ιδανικά, πρέπει να κάνετε και τα δύο. Η ιδανική θερμοκρασία αποθήκευσης είναι περίπου 12 ℃. Αν και το ψυγείο θα αποτρέψει την ανάπτυξη μούχλας στις ώριμες ντομάτες επειδή τα περισσότερα ψυγεία έχουν ρυθμιστεί στους 4-6 ℃, θα χάσουν τη γεύση τους. Αν καλλιεργείτε ντομάτες δοκιμάστε να φυτέψετε δίπλα τους αυτό το φυτό, που ενισχύει την γεύση τους.

Ευτυχώς, αν αφήσετε τις ώριμες ντομάτες σας για λίγες μέρες στον πάγκο μετά την ψύξη τους θα τους δώσει πίσω τη γεύση τους. Αν φάτε μια με μούχλα τι θα συμβεί; Η μούχλα παράγει ουσίες που ονομάζονται μυκοτοξίνες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, γαστρεντερικές επιπλοκές, αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού ή αλλεργική αντίδραση. Μία από αυτές τις μυκοτοξίνες, η αφλατοξίνη, μπορεί να έχει ακόμη και καρκινογόνο δράση.

Ντομάτες κίνδυνος - Περιέχουν δηλητήριο και τις τρώμε καθημερινά

Κάποια φρούτα και λαχανικά περιέχουν συχνά δηλητήρια και τοξικές ουσίες, που σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο. Οι ντομάτες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Ντομάτα

Εκτός από το ότι μπορεί είναι μεταλλαγμένες, οι οποίες είναι και οι πιο επικίνδυνες και θα τις ξεχωρίσετε με αυτόν εδώ τον τρόπο, υπάρχει και ακόμα ένας κίνδυνος. Το φυτό της ντομάτας περιέχει μια ιδιαίτερα τοξική ουσία, γνωστή με την επιστημονική ονομασία glycoalkaloid. Η ουσία αυτή βρίσκεται σε αφθονία στο βλαστό και στα φύλλα, αλλά ευτυχώς όχι στον καρπό και στην περίπτωση που κάποιος την καταναλώσει θα του προκληθούν στομαχικές διαταραχές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share