Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μεγάλος κίνδυνος με τις ντομάτες - Με αυτά τα 2 βήματα μπορείτε να ξεχωρίσετε τις γενετικά μεταλλαγμένες

Δώστε προσοχή

12 Μαΐου 2020 08:56
Μεγάλος κίνδυνος με τις ντομάτες - Με αυτά τα 2 βήματα μπορείτε να ξεχωρίσετε τις γενετικά μεταλλαγμένες

Τα γενετικά μεταλλαγμένα φρούτα και λαχανικά μπορούν να βλάψουν βαριά την υγεία σας, και για αυτό πρέπει να τα αποφεύγετε. Με τον παρακάτω τρόπο θα ξεχωρίσετε τις ντομάτες.

Η ντομάτα είναι πολύ θρεπτική, αν και πρέπει να προσέχουμε όταν την καταναλώνουμε, αφού μέχρι και η φλούδα μπορεί να αποτελεί κίνδυνο, ενώ τα γενετικά τροποποιημένα φρούτα και λαχανικά έχουν κατακλύσει την αγορά.

Ξέρουμε άραγε τι τρώμε; Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα μεταλλαγμένα προϊόντα από τα φυσικά αν και θα έπρεπε. Υπάρχουν επιστήμονες και βιομηχανίες που τα στηρίζουν και μας επηρεάζουν να νιώθουμε ασφαλείς, αλλά θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να ξέρουμε τις διαφορές και να επιλέγουμε συνειδητά. Έχει ειπωθεί κατά καιρούς ότι τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα προκαλούν αλλεργίες και ασθένειες και πολλές χώρες έχουν αποκλείσει την παραγωγή και κατανάλωσή τους, όπως η Αυστραλία, το Μεξικό, το Περού, η Ιαπωνία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πώς να τις ξεχωρίσετε

Τα προϊόντα για των οποίων την παραγωγή χρησιμοποιήθηκαν αντιβιωτικά, παρασιτοκτόνα και λιπάσματα διαθέτουν κωδικό με 4 ψηφία. Για παράδειγμα μια μπανάνα έχει τον κωδικό 4011. Από την άλλη, τα οργανικά λαχανικά και φρούτα που παρήχθησαν δίχως συνθετικά χημικά διαθέτουν έναν πενταψήφιο αριθμό που ξεκινάει με τον αριθμό 9 ενώ τα αντίστοιχα γενετικά τροποποιημένα είδη έχουν πενταψήφιο κωδικό που ξεκινάει από 8. Έτσι μια οργανική μπανάνα έχει τον κωδικό 94011 ενώ η γενετικά τροποποιοιημένη μπανάνα έχει τον κωδικό 84011.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για πιο πολλές πληροφορίες.

Ρίχνετε ελαιόλαδο στην ντομάτα; Δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας - Μεγάλη προσοχή

Πολλοί από εμάς όταν τρώμε ντομάτα συνηθίζουμε να ρίχνουμε ελαιόλαδο, ωστόσο δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό μας κατά την κατανάλωση τους. Ενώ, αν τρώτε τη ντομάτα με τη φλούδα, σταματήστε το αμέσως!

Έρευνα του 2000 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine έδειξε ότι το ελαιόλαδο αύξησε την αντιοξειδωτική δράση του λυκοπενίου στις ντομάτες. Γεγονός που ο συνδυασμός των 2 δημιουργούν την τέλεια υπερτροφή και σημαντικό σύμμαχο και φίλο της υγείας μας.

Τρώτε μαζί ντομάτα με αγγούρι; «Καμπανάκι» ειδικών - Μην το ξανακάνετε

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα αγγούρια και οι ντομάτες δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί. Επίσης, αν αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα με το έντερο σας και κάνετε συχνά σπαστική κολίτιδα, βρήκαμε τις 9+1 τροφές που δεν πρέπει να ξαναφάτε γιατί το καταστρέφουν.

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λατρεύουμε να τρώμε το φαγητό μας συνοδευόμενο από μια φρεσκοκομμένη σαλάτα αγγουροντομάτα.

Εδώ πρέπει να ξέρετε καλά το εξής: όταν αυτά τα 2 συστατικά φτάσουν στο στομάχι και ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης, το οξύ που απελευθερώνεται στην κοιλιακή χώρα για την πέψη μπορεί να προκαλέσει πολλά πεπτικά προβλήματα..

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share