Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Βγάζετε τα αυγά από τη χάρτινη θήκη τους; Μην το ξανακάνετε!

Δώστε βάση!

21 Μαΐου 2020 09:50
Βγάζετε τα αυγά από τη χάρτινη θήκη τους; Μην το ξανακάνετε!
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Οι κινήσεις μας για την αποθήκευση τροφίμων στο σπίτι μας είναι μηχανικές και πλέον γίνονται σχεδόν αυτόματα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την αποθήκευση των αυγών. Κι όμως, το να αφαιρέσεις τα αυγά από την χάρτινη θήκη τους και να τα τοποθετήσεις στο ψυγείο είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις. Απ' ότι φαίνεται όμως, λάθη στα αυγά δεν κάνουμε μόνο κατά την αποθήκευση αλλά και κατά το μαγείρεμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο είναι λάθος να περιμένετε να κάψει το λάδι για να τηγανίσετε ένα αυγό.

Ο καλύτερος τρόπος να κρατήσετε φρέσκα τα αυγά είναι τα αφήσετε στη χάρτινη συσκευασία τους. Τα προστατεύουν από την υγρασία του ψυγείου και δεν επιτρέπουν τις διάφορες οσμές να εισχωρήσουν και να απορροφηθούν από τα αυγά.

αυγά

Η διατήρηση στις ειδικές θήκες του ψυγείου δε συνιστάται καθώς είναι πιθανότερο να σπάσουν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι θήκες βρίσκονται στην πόρτα του ψυγείου εκθέτοντάς τα συνεχώς σε εναλλαγές θερμοκρασίας, κάθε φορά που ανοιγοκλείνει. Οι εναλλαγές θερμοκρασίας κάνουν τα αυγά να χαλάνε πιο γρήγορα, ακόμα κι αν ημερομηνία λήξης που αναγράφεται είναι σωστή.

Φτιάχνετε τα ποσέ αυγά σας σε σκέτο νερό; Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε!

Τα αυγά είναι από τα πιο θρεπτικά γεύματα που μπορεί να καταναλώσει κανείς και ειδικά να συμπεριλάβει στο πρωινό του μιας και είναι γεμάτα ενέργεια και είναι ένα τρόφιμο που θα σε χορτάσει. Όλα αυτά βέβαια αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο γιατί αν το παρακάνετε θα έχετε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Οι πιο διαδεδομένες τεχνικές μαγειρέματος ενός αυγού είναι ή βραστό ή τηγανητό. Τα τελευταία χρόνια όμως, παρατηρείται μια ιδιαίτερη προτίμηση και στα αυγά ποσέ, ένα γεύμα που δεν είναι και τόσο εύκολο να πετύχεις. Διορθώνοντας όμως ένα μικρό αλλά σημαντικό λάθος που κάνεις τότε σίγουρα θα πετύχεις το τέλειο ποσέ αυγό που θα ζήλευε ακόμη και σεφ.

αυγά

Ποιο είναι αυτό το λάθος; Βράζετε τα αυγά σας σε σκέτο νερό με αλάτι. Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που μπορείτε να κάνετε μαγειρεύοντας ένα αυγό, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να σπάτε τα αυγά στη μέση για να χωρίσετε τον κρόκο από το ασπράδι. Η σωστή τεχνική λοιπόν είναι στο νερό που βράζει να ρίξετε ένα κουταλάκι ξύδι. Αν ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο θα έχετε το πιο τέλειο και γευστικό ποσέ αυγό που πραγματικά θα σας κάνει να καμαρώνετε για τις μαγειρικές σας δεξιότητες.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share