Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζει αλάτι στο βάζο.. Δεν θα πιστεύετε για ποιον λόγο!

Θα θέλετε να το κάνετε!

1 Νοεμβρίου 2019 10:58
Βάζει αλάτι στο βάζο.. Δεν θα πιστεύετε για ποιον λόγο!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα βάζο, αλάτι και λίγα μικρά δεντράκια. Μπορείς επίσης να προσθέσεις χριστουγεννιάτικα φωτάκια, κούκλες και ζωάκια, για να ζεστάνεις την ατμόσφαιρα στο σπίτι σου! Μπες σιγά σιγά σε εορταστικό κλίμα!

Δείτε επίσης: Βουλωμένα σιφόνια; Καθάρισε τα με αλάτι!

Πρέπει να δημιουργήσεις χιονισμένα βουνά. Έτσι, δεν πειράζει αν το αλάτι κατανεμηθεί ανομοιόμορφα. Αν δεν έχεις αλάτι στο σπίτι, μπορείς να αγοράσεις ένα σακουλάκι με ψεύτικο χιόνι από το κατάστημα. Ωστόσο, το κανονικό αλάτι μαγειρέματος από το σούπερ μάρκετ είναι συνήθως πιο φθηνό.

Βήμα 2. Διακόσμηση

Μόλις ρίξεις αρκετό αλάτι στο βάζο, μπορείς να τοποθετήσεις τα διακοσμητικά που έχεις επιλέξει για τη διακόσμηση μέσα στο βάζο. Μπορεί να είναι δεντράκια αλλά ενδεχομένως επίσης ζωάκια ή σπιτάκια. Αυτή η γυναίκα αναζήτησε μικρά βελανίδια και κουκουνάρια στον κήπο, πολύ όμορφες επιλογές για το βάζο!

Τα διάφορα διακοσμητικά πρέπει να τοποθετηθούν κάπως διασκορπισμένα στο βάζο. Τα δεντράκια να έχουν διαφορετικά μεγέθη, εξάλλου και σε πραγματικό δάσος όλα τα δέντρα δεν είναι ίδια. Αφού τακτοποιήσεις τα δέντρα, προσθέτεις τα υπόλοιπα διακοσμητικά. Καλή επιλογή είναι και ένας μικρός Άγιος Βασίλης με δώρα για τα Χριστούγεννα!

Αν βρίσκεις πληκτικό το αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις μια σειρά φωτάκια. Έτσι, θα απολαμβάνεις το δημιούργημά σου και το βράδυ. Τοποθέτησε το βάζο σε όμορφο σημείο του σπιτιού που να ξεχωρίζει, για παράδειγμα στο τζάκι ή στο περβάζι του παραθύρου. Και είναι έτοιμο! Σε μόλις 2 λεπτά έτοιμη η σούπερ ατμοσφαιρική διακόσμηση του δωματίου! Θέλεις να πάρεις κι άλλες ιδέες; Παρακολούθησε το βίντεο που ακολουθεί.

Τέλειο! Αυτά είναι τα αντικείμενα που μπορείτε να καθαρίσετε με αλάτι!

Γνωρίζατε ότι το αλάτι κάνει καλό στην καθαριότητα του σπιτιού σας και μπορείτε να κάνετε θαύματα; Αν όχι τότε θα εκπλαγείτε με αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω! Κόλλησε το βάζο σας; Δες πώς θα το ανοίξεις!

Πρόκειται για ένα φθηνό υλικό που βρίσκεται σε κάθε κουζίνα και μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε περιπτώσεις που δεν το περιμένατε.

Δείτε παρακάτω τρία πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με αυτό…

1. Κρασί

Η πρώτη σας κίνηση μόλις δείτε λεκέ από κρασί θα πρέπει να είναι να πάρετε αλάτι και να το ρίξετε πάνω στο σημείο. Το αλάτι θα απορροφήσει αρκετό από το κρασί. Πριν βάλετε στο πλυντήριο το ρούχο πάνω στο οποίο σας έπεσε κρασί αφήστε το να μουλιάσει για μισή ώρα σε κρύο νερό.

2. Σκουριά

Aνακατέψτε αλάτι με χυμό λεμονιού και τρίψτε με το μείγμα τη σκουριά σε όποιο σημείο και αν έχει πιάσει. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε το με ένα σφουγγάρι.

3. Αίμα

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από αίμα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μουλιάσετε το ρούχο σε κρύο αλατισμένο νερό. Έπειτα βάλτε το ρούχο σας σε ζεστό νερό με σαπούνι και τρίψτε το λιγάκι. Ο λεκές σας θα καθαρίσει.

Βουλωμένα σιφόνια; Καθάρισε τα με αλάτι!

Μία από τις πιο αγαπημένες μας ασχολίες στον ελεύθερο χρόνο μας είναι να ψάχνουμε έξυπνα τρικ που κάνουν την ζωή στην κουζίνα πολύ πιο εύκολη. Σε μία από αυτές τις αναζητήσεις μας πέσαμε πάνω στο παρακάτω βίντεο με 7 ιδιαίτερους τρόπους να χρησιμοποιήσουμε το αλάτι, ακόμα και για καθαρισμό!

Δείτε επίσης: Ένα πορτοκάλι θα σε σώσει απ' τη δυσοσμία του ψυγείου!

Στο βίντεο θα βρείτε μεταξύ άλλων πώς να καθαρίσετε το σίδερο, πώς να σβήσετε φωτιά από λάδι, αλλά και πώς να καθαρίσετε τα πολύ βρώμικα τηγάνια και σφουγγάρια σας. Η αγαπημένη μας χρήση του αλατιού είναι αυτή που συναντάμε στο νούμερο επτά.

Εκεί μάθαμε πώς είναι πολύ εύκολο να καθαρίσουμε τα βουλωμένα σιφόνια χρησιμοποιώντας απλά, φυσικά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας. Αναμείγνύουμε ¼ φλιτζανιού αλάτι, ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με νερό. Ρίχνουμε το μίγμα κατευθείαν στο φρεάτιο και έπειτα ρίχνουμε και ½ φλιτζάνι λευκό ξίδι. Όπως μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Βαμβάκι: 9 απίστευτες χρήσεις που δεν ξέραμε!

Το βαμβάκι είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο αντικείμενο μέσα στο σπίτι και οι χρήσεις του είναι απεριόριστες.

Εμείς σας έχουμε 8+1 υπέροχες, πρωτότυπες και εναλλακτικές ιδέες για να χρησιμοποιήσετε το βαμβάκι μέσα στο σπίτι.
Εξαφανίστε τη μούχλα από το μπάνιο Βάλτε σε ένα βαμβάκι εκχύλισμα βανίλιας που μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ και τοποθετήστε το βαμβάκι πάνω στο σημείο που έχει αναπτυχθεί μούχλα. Αφήστε το να καθίσει για 2 ώρες και στη συνέχεια ξεπλύντε με χλιαρό νερό. Επίσης δείτε: Για όλα υπάρχει τρόπος: 3 tips για να φτιάξετε ένα μικρό και χαρούμενο home office!

Tip Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας ένα εκχύλισμα βανίλιας χρησιμοποιώντας 4 λοβούς βανίλιας, 1 φλ. βότκα και 1 γυάλινο βαζάκι που να κλείνει πολύ καλά. Πάρτε κάθε λοβό, κόψτε τον κατά μήκος αφήνοντας στο τέλος 1 εκατοστό χωρίς να το κόψετε. Τοποθετήστε τους λοβούς στο βάζο και καλύψτε με βότκα (ανάλογα το βάζο που θα χρησιμοποιήσετε ίσως χρειαστεί περισσότερη βότκα από ένα φλιτζάνι για να καλυφθούν οι λοβοί). Κλείστε το βάζο, ανακινείστε καλά και βάλτε το σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος για τουλάχιστον 2-3 μήνες. Με αυτό το βαζάκι θα μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα και συνταγές μέσα στο σπίτι για αρκετά χρόνια, οπότε αξίζει τον κόπο η προσπάθεια. Επιπλέον μπορείτε να το μοιράσετε σε μικρά μπουκαλάκια και να τα κάνετε δώρο στις αγαπημένες σας φίλες.

Το βαμβάκι πλέον χρησιμοποιείται σε όλο το σπίτι και όχι μόνο στο μπάνιο.

Μαλακώστε τον πόνο από το κάψιμο του ήλιου Αν απολαύσατε ήδη το πρώτο σας μπάνιο στην παραλία και καήκατε από τον ήλιο, πάρτε λίγο βαμβάκι, βάλτε πάνω του λίγο ξίδι ή μαγειρική σόδα και τοποθετήστε το πάνω στο κάψιμο. Αμέσως θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Αρωματικό χώρου Πάρτε ένα βαμβάκι και ψεκάστε το με το αγαπημένο σας άρωμα. Τοποθετήστε το βαμβάκι μέσα στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας και σκουπίζοντας θα εξαπλωθεί το άρωμά σας σε όλο το σπίτι.

Διώξτε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο σας Χρησιμοποιήστε εκχύλισμα βανίλιας για να διώξετε τις δυσάρεστες μυρωδιές του ψυγείου σας. Απλά τοποθετήστε ένα βαμβάκι με το εκχύλισμα σε κάποιο ράφι του ψυγείου.

Βάζοντας λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου πάνω σε ένα βαμβάκι έχετε φτιάξει πανεύκολα ένα υπέροχο αρωματικό χώρου.

Δώστε άρωμα στην τσάντα σας Τοποθετήστε ένα βαμβάκι με το αγαπημένο σας άρωμα μέσα στην τσάντα σας και αφήστε το εκεί για 1-2 εβδομάδες. Για όλο αυτό το διάστημα η τσάντα σας θα μοσχοβολάει.

Κάντε το μπάνιο σας να μοσχομυρίσει Χρησιμοποιήστε ένα γλυκό αιθέριο έλαιο όπως κανέλα ή πορτοκάλι και ρίξτε μερικές σταγόνες σε μερικά μπαλάκια βαμβακιού. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολάκι και βάλτε τα σε ένα ράφι ή πάνω στον νιπτήρα σας για να μυρίζει όμορφα όλος ο χώρος.

Σβήστε τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο από το δέρμα σας Βουτήξτε λίγο βαμβάκι μέσα σε ένα μπολ με γάλα και τρίψτε ελαφρά στο σημείο που λερωθήκατε. Έτσι εύκολα ο ανεξίτηλος μαρκαδόρος θα φύγει.

Διώξτε δαχτυλιές από ανοξείδωτες επιφάνειες χρησιμοποιώντας βαμβάκι και ξίδι.

Καθαρίστε δαχτυλιές και λεκέδες νερού Βουτήξτε λίγο βαμβάκι μέσα σε ένα μπολάκι με ξίδι και νερό και χρησιμοποιήστε το για μικρές επιφάνειες που γεμίζουν εύκολα με δαχτυλιές και λεκέδες νερού. Με αυτό το trick θα μπορέσετε να καθαρίσετε όλα τα πόμολα και τις βρύσες σας.

Αφαιρέστε λεκέδες από στυλό και μαρκαδόρο από τα ρούχα σας Βάλτε σε λίγο βαμβάκι οινόπνευμα και τρίψτε με αυτό πάνω στον λεκέ. Στη συνέχεια βάλτε το ρούχο στο πλυντήριό σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share