Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Όσο βρώμικη κι αν είναι η μπανιέρα σας, Με αυτό το πανίσχυρο σπιτικό καθαριστικό, θα την κάνετε να δείχνει σαν καινούρια!

Αποδεδειγμένα αποτελεσματικό!

29 Οκτωβρίου 2019 11:35
Όσο βρώμικη κι αν είναι η μπανιέρα σας, Με αυτό το πανίσχυρο σπιτικό καθαριστικό, θα την κάνετε να δείχνει σαν καινούρια!

Το μπάνιο σας είναι γεμάτο βακτήρια και δεν ξέρετε πώς να το καθαρίσετε; Παρακάτω σας προτείνουμε ένα υγρό καθαρισμού, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με μόλις 3 υλικά και θα σας λύσει τα χέρια.

Διαβάστε πώς να καθαρίσετε το μπάνιο σας από τη μούχλα! (Video)

Το συγκεκριμένο καθαριστικό, χρησιμοποιείται μόνο για τις κεραμικές επιφάνειες. Υπάρχει μια ποικιλία από διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιούνται στις μπανιέρες, όπως επιφάνειες από χυτοσίδηρο και ίνες γυαλιού, οι οποίες είναι πολύ ευαίσθητες. Ελέγξτε διπλά την ποιότητα της μπανιέρας σας, πριν προχωρήσετε στην καθαριότητα.

Για την παρασκευή αυτού του σούπερ καθαριστικού, θα χρειαστείτε:

Μαγειρική σόδα
Υγρό πιάτων
Αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (λεμόνι ή πορτοκάλι θα ήταν τέλεια!)

Αναμείξτε, ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και υγρού πιάτων (περίπου 1/4 φλιτζανιού από το καθένα) σε ένα μπολ. Προσθέστε περίπου 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Το μείγμα αυτό δεν κρατάει για πολύ καιρό, οπότε σιγουρευτείτε ό, τι κάνετε μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε.

Μην φανταστείτε ότι απλά απλώνετε το μείγμα στις κεραμικές επιφάνειες και φεύγετε, διότι είναι αρκετά δραστικό και πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα.

Για να μάθετε πως πρέπει να το εφαρμόσετε σωστά, ώστε να απαλλαγείτε από όλες τις δυσάρεστες βρωμιές χωρίς να προκληθεί ζημιά στο μπάνιο σας, παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί.

Καθαρό μπάνιο χωρίς κόπο; Δείτε τα 10 μικρά μυστικά που θα σας λύσουν τα χέρια!

Θέλετε να αστράφτει το μπάνιο σας από καθαριότητα και να μην παιδεύεστε ιδιαίτερα; Σας βρήκαμε την λύση! Και δεν χρειάζεται να καθαρίζουμε κάθε μέρα τα πλακάκια και τις ντουζιέρες, αρκεί να γνωρίζουμε μερικά μικρά μυστικά που θα κρατούν τον χώρο καθαρό κάθε μέρα και μία φορά τον μήνα θα ασχολούμαστε με τις λεπτομέρειες.

Δείτε ακόμα: Γιατί τα σκεύη κουζίνας στο γραφείο είναι πιο βρώμικα και από τις τουαλέτες!

Πότε να καθαρίσω;

Ξέρετε πως η καλύτερη ώρα για να καθαρίσετε το μπάνιο είναι αφού έχετε κάνει… μπάνιο; Αν όχι εσείς (αφού θα θέλετε μετά να χαλαρώσετε) ο σύντροφος ή τα παιδιά. Κι αυτό το λέμε γιατί οι ατμοί θα έχουν μαλακώσει τη βρωμιά και η δουλειά σας θα γίνει πιο εύκολη!

Οι υδρατμοί.

Μετά το ντους ή το μπάνιο σας αφήνετε πάντα για λίγο το παράθυρο ανοιχτό για να φύγουν οι υδρατμοί και να μην δημιουργηθεί μούχλα.

Χαλάκια μπάνιου.

Πάντα να έχετε στο μπάνιο σας ένα χαλάκι για να πατάτε όταν βγαίνετε από το μπάνιο κι ένα κάτω από τον νιπτήρα, ώστε τα νερά να πέφτουν εκεί. Φυσικά και θα στεγνώνετε τα χαλάκια ενώ θα τα πλένετε, όπως κάνετε και με τις πετσέτες σας κάθε εβδομάδα.

Λύσεις express στο μπάνιο των ξένων.

Στο μπάνιο των ξένων να έχετε υγρά πανάκια και καθαριστικό λεκάνης, ώστε εύκολα και γρήγορα να τακτοποιείτε τον χώρο, ακόμη κι όταν έχετε καλεσμένους.

Τα χέρια και τα μάτια σας.

Πάντα να φοράτε γάντια γιατί η επαφή με τα καθαριστικά και τις χλωρίνες θα τραυματίσουν τα χέρια σας.

Πώς καθαρίζω τα άλατα.

Αν θέλετε να καθαρίσετε τα άλατα μπορείτε μαζί με το καθαριστικό σας να προσθέσετε και λίγο ξύδι και ν΄αφήσετε το μείγμα για κανένα πεντάλεπτο να ενεργήσει.

Οι πόρτες της ντουσιέρας.

Ένα σφουγγάρι με ξύδι είναι ο,τι πρέπει για να καθαρίσετε τα υπολείμματα σαπουνιού στις πόρτες του ντους.

Υπέροχη μυρωδιά στο μπάνιο.

Βάλτε αρωματικά ξύλινα στικς στο μπάνιο σας, λίγη σκόνη βανίλιας κάτω από τη σακούλα στο καλαθάκι των αχρήστων κι ένα αρωματικό στη λεκάνη σας. Θα μυρίζει παντού… καθαριότητα!

Κι αν έχει πιάσει μούχλα;

Αν έχει πιάσει μούχλα ανάμεσα στα πλακάκια, ρίξτε χλωρίνη ή άλλο ισχυρό καθαριστικό και τρίψτε με σκληρή βούρτσα μετά από λίγο.

Το θαυματουργό λεμόνι.

Για τους λεκέδες στο νιπτήρα ή τη μπανιέρα, τρίψτε με ένα λεμόνι.

Ρίχνει μαγιά μέσα στην λεκάνη! Το αποτέλεσμα θα λύσει τα χέρια σε όλες τις νοικοκυρές!

Ρίχνει μαγιά μέσα στην λεκάνη! Το αποτέλεσμα θα λύσει τα χέρια σε όλες τις νοικοκυρές!

Η ενοχλητική δυσοσμία των αποχετεύσεων είναι μεγάλο πρόβλημα. Όσο καθαρά, τακτοποιημένα και οργανωμένα και αν είναι το μπάνιο και η κουζίνα η μυρωδιά που έρχεται μέσα από τις σωληνώσεις,χαλάει όλη την ατμόσφαιρα του σπιτιού..

Τα απορρυπαντικά, τα απορρίμματα τροφίμων και άλλων οργανικών συστατικών που περνούν μέσα από τους σωλήνες, κολλούν στα τοιχώματα δημιουργώντας στρώματα λίπους,προκαλώντας δυσοσμία. Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν βακτήρια που αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται, με τις προφανείς συνέπειες μπορεί να φανταστεί κανείς.

Οι χημικές ουσίες που πωλούνται σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ είναι εξαιρετικά διαβρωτικές.

Αυτό, σε τελική ανάλυση, είναι αντιπαραγωγικό επειδή μπορεί να προκαλέσει την διάβρωση των σωλήνων, η οποίοι σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να καταστραφούν και να χρειαστούν αποκατάσταση.

Το καλύτερο πράγμα, ως εκ τούτου, είναι να χρησιμοποιείτε λιγότερο επιθετικές και πιο «υποφερτές» μεθόδους για τα υδραυλικά συστήματα του σπιτιού σας.Παρακάτω θα σας δείξουμε 2 μεθόδους για να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις και να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές.

1) Η πρώτη μέθοδος για την απολύμανση των σωλήνων περιλαμβάνει νερό, ξύδι και μαγειρική σόδα . Ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στην αποχέτευση.Αναμιγνύουμε ένα ποτήρι νερό με ένα ποτήρι ξύδι,τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Μετά το χύνουμε πάνω από την μαγειρική σόδα. Αφήνουμε να δράσει για τουλάχιστον τριάντα λεπτά.

2) Αν δεν έχετε αυτά τα συστατικά, μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη «συνταγή» ,απλή και εξίσου αποτελεσματική. Βράστε ένα ποτήρι νερό,ρίξτε λίγη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Ρίξτε το μείγμα στην αποχέτευση ή στην λεκάνη του μπάνιου και αφήστε όλη την νύχτα

Παίρνει το υγρό πιάτων και αρχίζει να το ρίχνει στην λεκάνη της τουαλέτας! Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!

Με αυτό το κόλπο για το σπίτι θα τρελαθείτε! Παίρνει το υγρό πιάτων και αρχίζει να το ρίχνει στην λεκάνη της τουαλέτας!

Κάθε φορά που βουλώνει η λεκάνη της τουαλέτας σκέφτεστε «Όχι πάλι! Τι να κάνω τώρα;«, καθώς το νερό ανεβαίνει όλο και πιο πολύ. Πράγματα που ούτε καν θέλετε να ξέρετε, μπορούν να βουλώσουν την αποχέτευση της τουαλέτας σας και κάθε φορά που τραβάτε το καζανάκι, υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσει το μπάνιο σας. Μην ανησυχείτε όμως! Με αυτό το κόλπο μπορείτε να ξεβουλώσετε την λεκάνη σας χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθείτε σε υδραυλικό.

Ρίξτε αρκετή ποσότητα από το απορρυπαντικό σας μέσα στη λεκάνη. Προσθέστε ένα μπολ ζεστού νερού και αφήστε το για μερικά λεπτά, συνήθως από 3 ως 20. Επαναλάβετε τη διαδικασία και θα δείτε τα αποτελέσματα. Το απορρυπαντικό λιπαίνει την είσοδο και την απελευθερώνει ώστε να αποφύγετε άλλες διαδικασίες που μπορεί να είναι πιο κοπιαστικές ή χρονοβόρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό ρούχων εφόσον κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά με το απορρυπαντικό πιάτων ή και καθαριστικό τουαλέτας. Όπως επισημαίνετε, κάθε περίπτωση και απόφραξη είναι διαφορετική και αυτό το κόλπο ίσως να μην έχει πάντα το ανάλογο αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, σε αυτή τη μέθοδο υπάρχει το μειονέκτημα ότι δεν λειτουργεί πάντα. Στην τελική, μία φραγμένη τουαλέτα μπορεί να προκληθεί από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Εάν δεν λειτουργήσει αμέσως, μπορείτε να το επαναλάβετε. Προκειμένου να αποφευχθεί αρχικά το πρόβλημα, να μην ρίχνετε ποτέ χαρτί τουαλέτας στη λεκάνη. Επίσης, μην πετάτε τρόφιμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share