Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίθανο κόλπo! Δείτε πως να καθαρίσετε το μπάνιο σας από τη μούχλα! (Video)

Ιδού!

16 Οκτωβρίου 2019 19:52
Απίθανο κόλπo! Δείτε πως να καθαρίσετε το μπάνιο σας από τη μούχλα! (Video)

Από τους πιο μισητούς αντιπάλους για το μπάνιο σας, η μούχλα, καθώς διεισδύει παντού και κάνει το καθάρισμά της εξαιρετικά δύσκολο. Εσείς γνωρίζατε ότι κρύβεται τοξική μούχλα στο πλυντήριο;

Να, όμως, ένας τρόπος για να απαλλαγείτε οριστικά από αυτή...

Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να ψεκάσετε καλά τα σημεία που έχουν πιάσει μούχλα με χλωρίνη και να ακολουθήσετε τα βήματα που θα δείτε στο βίντεο.

Μούχλα στο σπίτι σας; Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Η μούχλα είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας υγρασίας σε έναν χώρο, η οποία συμπυκνώνεται…στα κρύα σημεία των επιφανειών. Σας έχουμε tips για να την αντιμετωπίσετε! Πως να απαλλαγείτε απο την υγρασία του σπιτιού σας!

Ακριβώς όπως συμβαίνει στο καπάκι της κατσαρόλας όταν μαγειρεύουμε, οι υδρατμοί συμπυκνώνονται στο εσωτερικό του σπιτιού μας σε συγκεκριμένα σημεία, υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Εάν η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του αέρα και των τοίχων στο εσωτερικό του σπιτιού μας είναι μεγάλη, σε συνδυασμό με αυξημένη σχετική υγρασία, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών. Οι υγρές επιφάνειες που δημιουργούνται από τα συμπυκνώματα είναι το πιο πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί ο μύκητας και η μούχλα.

Είναι εύκολα αντιληπτό πως όταν υπάρχει υγρασία συμπύκνωσης και μούχλα, δεν υπάρχει απαραίτητα και είσοδος νερού στο κτίριο. Το πρόβλημα είναι καθαρά εσωτερικό και επιφανειακό.

Παρόλο που η υγρασία συμπύκνωσης είναι ένα ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο στις κατοικίες, είναι σχετικά εύκολο να αντιμετωπιστεί, εφόσον οι ενέργείες μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως προαναφέραμε οι παράγοντες που δημιουργούν τη μούχλα είναι τρεις.


1. Υγρασία της ατμόσφαιρας
2. Θερμοκρασία της ατμόσφαιρας
3. Θερμοκρασία του τοίχου

Θα πρέπει, λοιπόν, να επηρεάσουμε τους παράγοντες αυτούς που συντελούν περισσότερο στη δημιουργία της μούχλας στο δικό μας κτίριο.

Κάποιες φορές η καλύτερη λύση είναι η θερμομόνωση (αύξηση θερμοκρασίας τοίχου), άλλες φορές αρκεί ο σωστός αερισμός (μείωση υγρασίας της ατμόσφαιρας)

Είναι συνεπώς, απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια επιστημονική διάγνωση υγρασίας, με τα κατάλληλα εργαλεία, έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα.

Σε κάθε περίπτωση, η μούχλα αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους ενοίκους του κτιρίου και δεν πρέπεί να αντιμετωπίζεται ως ένα απλό αισθητικό πρόβλημα.

Καθαρό μπάνιο χωρίς κόπο; Δείτε τα 10 μικρά μυστικά που θα σας λύσουν τα χέρια!

Θέλετε να αστράφτει το μπάνιο σας από καθαριότητα και να μην παιδεύεστε ιδιαίτερα; Σας βρήκαμε την λύση! Και δεν χρειάζεται να καθαρίζουμε κάθε μέρα τα πλακάκια και τις ντουζιέρες, αρκεί να γνωρίζουμε μερικά μικρά μυστικά που θα κρατούν τον χώρο καθαρό κάθε μέρα και μία φορά τον μήνα θα ασχολούμαστε με τις λεπτομέρειες.

Δείτε ακόμα: Γιατί τα σκεύη κουζίνας στο γραφείο είναι πιο βρώμικα και από τις τουαλέτες!

Πότε να καθαρίσω;

Ξέρετε πως η καλύτερη ώρα για να καθαρίσετε το μπάνιο είναι αφού έχετε κάνει… μπάνιο; Αν όχι εσείς (αφού θα θέλετε μετά να χαλαρώσετε) ο σύντροφος ή τα παιδιά. Κι αυτό το λέμε γιατί οι ατμοί θα έχουν μαλακώσει τη βρωμιά και η δουλειά σας θα γίνει πιο εύκολη!

Οι υδρατμοί.

Μετά το ντους ή το μπάνιο σας αφήνετε πάντα για λίγο το παράθυρο ανοιχτό για να φύγουν οι υδρατμοί και να μην δημιουργηθεί μούχλα.

Χαλάκια μπάνιου.

Πάντα να έχετε στο μπάνιο σας ένα χαλάκι για να πατάτε όταν βγαίνετε από το μπάνιο κι ένα κάτω από τον νιπτήρα, ώστε τα νερά να πέφτουν εκεί. Φυσικά και θα στεγνώνετε τα χαλάκια ενώ θα τα πλένετε, όπως κάνετε και με τις πετσέτες σας κάθε εβδομάδα.

Λύσεις express στο μπάνιο των ξένων.

Στο μπάνιο των ξένων να έχετε υγρά πανάκια και καθαριστικό λεκάνης, ώστε εύκολα και γρήγορα να τακτοποιείτε τον χώρο, ακόμη κι όταν έχετε καλεσμένους.

Τα χέρια και τα μάτια σας.

Πάντα να φοράτε γάντια γιατί η επαφή με τα καθαριστικά και τις χλωρίνες θα τραυματίσουν τα χέρια σας.

Πώς καθαρίζω τα άλατα.

Αν θέλετε να καθαρίσετε τα άλατα μπορείτε μαζί με το καθαριστικό σας να προσθέσετε και λίγο ξύδι και ν΄αφήσετε το μείγμα για κανένα πεντάλεπτο να ενεργήσει.

Οι πόρτες της ντουσιέρας.

Ένα σφουγγάρι με ξύδι είναι ο,τι πρέπει για να καθαρίσετε τα υπολείμματα σαπουνιού στις πόρτες του ντους.

Υπέροχη μυρωδιά στο μπάνιο.

Βάλτε αρωματικά ξύλινα στικς στο μπάνιο σας, λίγη σκόνη βανίλιας κάτω από τη σακούλα στο καλαθάκι των αχρήστων κι ένα αρωματικό στη λεκάνη σας. Θα μυρίζει παντού… καθαριότητα!

Κι αν έχει πιάσει μούχλα;

Αν έχει πιάσει μούχλα ανάμεσα στα πλακάκια, ρίξτε χλωρίνη ή άλλο ισχυρό καθαριστικό και τρίψτε με σκληρή βούρτσα μετά από λίγο.

Το θαυματουργό λεμόνι.

Για τους λεκέδες στο νιπτήρα ή τη μπανιέρα, τρίψτε με ένα λεμόνι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share