Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κόλπο για να μη χαλάνε γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο!

Θα σας σώσει!

3 Σεπτεμβρίου 2019 07:46
Κόλπο για να μη χαλάνε γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο!

Αγοράζετε φρούτα και λαχανικά και με το που φτάνετε σπίτι να τα τοποθετείτε κατευθείαν στο ψυγείο;

Σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι τα συρτάρια του ψυγείου σας δεν είναι και τόσο φιλόξενα. Αυτό γιατί πολλές φορές τα φρούτα και τα λαχανικά χαλάνε από την υγρασία που υπάρχει μέσα σε αυτά τα συρτάρια και δυστυχώς αναγκάζεστε να τα πετάξετε σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Δείτε όμως και το έξυπνο κόλπο για να μη μουχλιάσει ποτέ ξανά το τυρί στο ψυγείο σας!

Μετά την αγορά τους, τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να αποθηκεύονται σωστά. Οσα χρειάζονται ψυγείο, τα τοποθετούμε άπλυτα στο ειδικό ράφι για φρούτα ή στο χαμηλότερο ράφι ή στη συντήρηση (εξαρτάται από τις προδιαγραφές του ψυγείου μας).
Για να «πολεμήσετε», όμως, την υγρασία που μικραίνει τη ζωή των λαχανικών και των φρούτων, χρειάζεστε μόνο ένα πράγμα που πρέπει να βάλετε μέσα στα συρτάρια του ψυγείου σας. Ενα καινούριο σφουγγάρι που θα αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ είναι το ιδανικό τρικ που θα καταφέρει να απορροφήσει όλη την υγρασία.

Βάζετε το καρπούζι στο ψυγείο; Δείτε το λάθος που κάνουμε όλοι!

Το κάνουμε όλοι! Κάθε φορά που τρως καρπούζι μετά το βάζεις στο ψυγείο, χωρίς να ξέρεις ότι κάνεις κάτι κακό για την υγεία σου. Φτιάξτε το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό, χωρίς θερμίδες!

Το πρώτο πράγμα που οι περισσότεροι κάνουν είναι να σκεπάσουν το καρπούζι με πλαστική μεμβράνη και να το βάλουν στο ψυγείο, αγνοώντας πόσο κακό μπορεί να είναι για την υγεία τους.

Εντούτοις, η πλαστική μεμβράνη περιέχει χημικές ουσίες που μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα που πρέπει να διατηρούνται φρέσκα.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η μόλυνση μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση και τη γονιμότητα.
Σε κάθε περίπτωση, εάν έχετε καλύψει το καρπούζι με πλαστική μεμβράνη αλλά δεν το έχετε βάλει στο ψυγείο, ή μόλις το βγάλατε από το ψυγείο αλλά δεν το έχετε ξεσκεπάσει ακόμη – αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει τα πράγματα, επειδή η θερμότητα επηρεάζει την ταχύτερη μόλυνση των τροφίμων.

Αλλά αυτό δεν είναι όλο – η πλαστική μεμβράνη που καλύπτει το καρπούζι, αυξάνει τη θερμοκρασία και έτσι μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την ανάπτυξηπολλών βακτηρίων – ειδικά εάν η ψύξη του ψυγείου δεν έχει ρυθμιστεί στο μέγιστο, επειδή το καρπούζι είναι πλούσιο σε ζάχαρη που βοηθά στην αναπαραγωγή των βακτηρίων.

Ένα άλλο μεγάλο λάθος είναι η τοποθέτηση πολλών στρώσεων πλαστικής μεμβράνης για να διατηρηθεί το καρπούζι φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό αυξάνει τη θερμοκρασία και το καρπούζι δεν μπορεί να «αναπνεύσει» – οδηγώντας σε ζύμωση (ειδικά εάν το καρπούζι είναι έξω από το ψυγείο) και στην περαιτέρω σήψη του.

Στη χειρότερη περίπτωση, αυτά τα βακτήρια μπορεί να οδηγήσουν σε τροφική δηλητηρίαση και διάρροια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share