Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θα σωθείτε: Καθαρίσετε το κλιματιστικό σας μόνο με ξύδι!

Πραγματικά δεν θα δώσετε χρήματα ξανά!

30 Αυγούστου 2019 17:35
Θα σωθείτε: Καθαρίσετε το κλιματιστικό σας μόνο με ξύδι!

Αν θέλετε το κλιματιστικό να είναι καθαρό και αν μην ξοδεύετε χρήματα για την συντήρησή του τότε σας βρήκαμε το κατάλληλο κόλπο! Το ξύδι είναι η καλύτερη λύση για όλα! Ναι καλά διαβάσατε το μυστικό συστατικό για να καθαρίσετε το κλιματιστικό σας είναι το ξύδι! Δείτε ακόμα: 7+1 σοβαρές αρρώστιες που προκαλεί η χρήση κλιματιστικού!

Μετά από κάθε περίοδο έντονης χρήσης, λοιπόν, καλό θα ήταν να φροντίζεις για τη συντήρηση του air condition. Τώρα είναι η ιδανικότερη περίοδος, εφόσον δεν έχει ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και δε χρειάζεται να το χρησιμοποιείς εντατικά. Για να καθαρίσεις την αγαπημένη σου συσκευή μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλά και φυσικά υλικά. Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για να διώξεις τη σκόνη και τα ακάρεα.

Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απολυμάνεις αρκετά αντικείμενα και επιφάνειες. Ταυτόχρονα, δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο σπίτι σου, ενώ είναι αρκετά οικονομικό.

Σε ό,τι αφορά το κλιματιστικό, όμως, ο καθαρισμός του βοηθά στο να εισπνέεις καθαρό αέρα χωρίς να υπάρχει ο φόβος για τη δημιουργία αναπνευστικών προβλημάτων και αλλεργιών. Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι, λοιπόν, περιλαμβάνει κάποια στάδια τα οποία είναι αρκετά εύκολα να τα ακολουθήσεις, ακόμα κι αν δεν είσαι σχετικός με τις συσκευές.

Ο καθαρισμός των φίλτρων

Για να καθαρίσεις τα φίλτρα θα πρέπει να τα αφαιρέσεις πρώτα. Πώς θα γίνει αυτό; Άνοιξε το καπάκι της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και βγάλε πολύ προσεκτικά τα δύο κυρτά κομμάτια που μοιάζουν με μικρές σήτες. Είναι στηριγμένα σε δύο μικρές εγκοπές. Πρόσεξε πως θα τα αφαιρέσεις διότι το πιο πιθανό είναι να έχουν αρκετή σκόνη. Στη συνέχεια, τίναξέ τα σε ένα εξωτερικό μέρος και πλύνε τα. Βούτηξέ τα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μισό φλυτζάνι λευκό ξύδι. Άφησέ τα για περίπου μία ώρα. Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι θα απομακρύνει κάθε βλαβερή ουσία για τον οργανισμό. Μόλις βγάλεις τα φίλτρα, ξέπλυνέ τα με τρεχούμενο νερό και άφησέ τα να στεγνώσουν στον ήλιο. Τέλος, μπορείς να τα τοποθετήσεις ξανά στη θέση τους με προσοχή. Έχε στο νου σου ότι ο καθαρισμός των φίλτρων θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Ο καθαρισμός των περσίδων

Όπως ίσως γνωρίζεις, η σκόνη και τα ακάρεα εγκλωβίζονται στο εσωτερικό του κλιματιστικού σου και είναι υπεύθυνα για τη μη υγιεινή ροή του αέρα. Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να αφαιρέσεις αυτούς τους εχθρούς ξεσκονίζοντας. Πέρνα κάθε εξωτερική επιφάνεια με ένα μαλακό βρεγμένο πανί για να απομακρύνεις τη σκόνη. Σε δεύτερη φάση μπορείς να ρίξεις λίγο ξύδι σε ένα χαρτί και να ξαναπεράσεις τις περσίδες προσεκτικά. Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι θα απολυμάνει κάθε επιφάνεια. Παράλληλα, μπορείς να ψεκάσεις το εσωτερικό του κλιματιστικού με νερό και ξύδι και στη συνέχεια να θέσεις το air condition σε λειτουργία ψύξης για να καθαριστεί και εσωτερικά. Ωστόσο, εάν φοβάσαι ότι θα δημιουργηθεί βλάβη στη συσκευή σου, μην επέμβεις περαιτέρω στο εσωτερικό του.

Ο καθαρισμός της εξωτερικής μονάδας

Όσον αφορά την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού σου, η διαδικασία καθαρισμού της είναι πολύ απλή. Είτε είναι τοποθετημένη ψηλά είτε χαμηλά, μπορείς απλώς να ρίξεις λίγο νερό με το λάστιχο. Μη φοβηθείς, δεν πρόκειται να προκαλέσει κάποια βλάβη. Παρ’ όλα αυτά, εάν ακόμα παρατηρείς σκόνη τότε, με ένα βρεγμένο πανί μπορείς να την απομακρύνεις. Καλό θα ήταν να επαναλαμβάνεις τον καθαρισμό της εξωτερικής μονάδας κάθε 2-3 χρόνια. Επίσης, για να επιτυγχάνεται η σωστή λειτουργία του κλιματιστικού, φρόντισε να ελέγχεις το σωληνάκι από το οποίο τρέχει νερό. Εάν κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού δεν απορρέει νερό, τότε ενδέχεται να έχει βουλώσει και αργότερα να προκληθεί ζημιά σε ολόκληρο το σύστημα.

Το πανέξυπνο κόλπο που θα κάνει τον ανεμιστήρα σας να λειτουργεί σαν κλιματιστικό!

Μόνο που και η τιμή του ρεύματος βρίσκεται σε ανάλογα ύψη για το μέσο Έλληνα, ο οποίος δεν μπορεί να έχει συνεχώς το air condition αναμμένο.

Δείτε λοιπόν δύο εύκολα τρικς που μπορούν να «βοηθήσουν» τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά ώστε να κλείσετε για λίγες ώρες το κλιματιστικό που καίει περισσότερο ρεύμα.

1) Βάλτε τον ανεμιστήρα στο σωστό σημείο

Για να δροσιστεί το δωμάτιό σας δεν αρκεί να πατήσετε απλά το κουμπί του ανεμιστήρα ώστε αυτός να ξεκινήσει να λειτουργεί. Έχει μεγάλη σημασία σε ποιο σημείο του δωματίου θα τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα σας, μια πληροφορία που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί.

Βάλτε τον ανεμιστήρα να «κοιτάει» προς το παράθυρο. Ιδανικά καλό θα ήταν πίσω από τον ανεμιστήρα να υπάρχει ανοιχτή πόρτα ή κάποιο άλλο παράθυρο ώστε να δημιουργείται ρεύμα.

Με αυτό το τρικ ο ανεμιστήρας σπρώχνει το ζεστό αέρα προς τα έξω, βάζοντας δροσερό αέρα στο δωμάτιο και βοηθώντας το ρεύμα που δημιουργείται να μπει σε όλο τον χώρο.

Αφήστε τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο και σε αυτήn τη θέση για 5 λεπτά τουλάχιστον, ώστε να μπορέσετε να δείτε κάποια σημαντική διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου.

Tip: Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή μπορεί αυτό το τρικ να μην δημιουργήσει τεράστια διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου σας. Γι' αυτό δοκιμάστε το καλύτερα τις ώρες που ο ήλιος έχει πέσει ή πριν το μεσημέρι.

Προσοχή: Μην βάζετε τον ανεμιστήρα μπροστά από παράθυρο με τα πτερύγια προς το εσωτερικό του δωματίου γιατί έτσι το δωμάτιο δεν δροσίζεται αρκετά και ο ανεμιστήρας χάνει μεγάλο μέρος της αποδοτικότητάς του.

2) Προσθέστε παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα

Αν η διάταξη του δωματίου σας δεν βοηθάει ώστε να εφαρμόσετε το προηγούμενο τρικ, τότε απλά πάρτε ένα μεταλλικό μπολ (το μέταλλο διατηρεί πιο πολλή ώρα τη χαμηλή θερμοκρασία του πάγου) και γεμίστε το με παγάκια.

Τοποθετήστε το μπολ μπροστά από τον ανεμιστήρα ώστε αυτός να «φυσάει» τον αέρα πάνω στα παγάκια.

Αν χρειαστεί τοποθετήστε κάποια πετσέτα ή ένα περιοδικό κάτω από το μπολ ώστε να του δώσετε κλίση και να είναι πιο άμεση η επαφή με τον ανεμιστήρα. Με αυτόν τον τρόπο όλο το δωμάτιο θα δροσιστεί πολύ καλύτερα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share