Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έτσι θα κάνετε το κλιματιστικό σας να καίει μόνο 7 λεπτά για ολόκληρη τη νύχτα (Video)

Εντυπωσιακό...

4 Αυγούστου 2019 11:51
Έτσι θα κάνετε το κλιματιστικό σας να καίει μόνο 7 λεπτά για ολόκληρη τη νύχτα (Video)

Το κανάλι του Ady Papa έχει αρκετές συμβουλές και λύσεις για το σπίτι μα η πιο χρήσιμη για την περίοδο του καλοκαιριού και του χειμώνα, είναι αυτή που σχετίζεται με την σωστή λειτουργία του κλιματιστικού ώστε να μην δαπανούμε πολλά χρήματα και να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα! Δείτε και τις οκτώ αρρώστιες που προκαλεί η χρήση κλιματιστικού!

Στην αρχή θα σας εξηγήσει κάποια πράγματα που μπορεί να μην σας είπε ακόμη και ο πωλητής του κλιματιστικού σας και κάποια δεδομένα που θα σας βοηθήσουν στο σωστό “σετάρισμα” του κλιματιστικού!

Σίγουρα η επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου είναι κάτι που ο καθένας επιλέγει ξεχωριστά αλλά εδώ θα σας πούμε ποια είναι η ιδανική ώστε να κοιμηθείτε σαν πουλάκια και να ξυπνήσετε χωρίς να έχετε δαπανήσει μια περιουσία !

Αυτός είναι ο λόγος που το κλιματιστικό βγάζει αυτή την άσχημη μυρωδιά!

Υπάρχει τελικά λόγος το κλιματιστικό βγάζει αυτή την άσχημη μυρωδιά! Τα κλιματιστικά απομακρύνουν την υγρασία από το σπίτι και ζεσταίνουν, αλλά, σύμφωνα με νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Baptist University του Χονγκ Κονγκ, αν δεν τα διατηρείς καθαρά μπορούν να κάνουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι αποπνικτική.

Η μελέτη, με επικεφαλής τον Lai Ka-man, PhD, καθηγητή στο Τμήμα Βιολογίας του πανεπιστημίου, διαπίστωσε ότι τα νεκρά κύτταρα που πέφτουν καθημερινά από το δέρμα μας σαν μικρές αόρατες νιφάδες απορροφούνται από τα κλιματιστικά. Μόλις φτάσουν εκεί, γίνονται σαν «γεύμα» για τα βακτήρια που ζουν μέσα στη μονάδα. Από τον παραπάνω συνδυασμό προκύπτουν και αναδύονται καθόλου ευχάριστες μυρωδιές όπως αυτή της αμμωνίας (που μοιάζει με ούρα) ή των λιπαρών οξέων (που μοιάζουν με τη μυρωδιά του ανθρώπινου σώματος).

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικούς χώρους είναι η εκπομπή οσμών» εξηγεί μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Indoor Air. Με απλά λόγια, οι άσχημες μυρωδιές μειώνουν την ποιότητα ζωής σου.

Η νέα μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι ο βασικός ένοχος για τις άσχημες μυρωδιές του κλιματιστικού είναι τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Κι ενώ θα ήμασταν οι πρώτες που θα σου λέγαμε «Σπεύσε να καθαρίσεις το κλιματιστικό σου», αποδείχθηκε ότι μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του αέρα ακόμα και σε φαινομενικά καθαρές μονάδες.

Ωστόσο, οι συγγραφείς της έρευνας δηλώνουν ότι ένα καλό φίλτρο μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση: «Το μέγεθος των νεκρών κυττάρων του δέρματος είναι συνήθως μεγαλύτερο από 10 μικρομέτρα (ή 0,001 εκατοστά). Ένα φίλτρο με ακόμα μικρότερες κυψέλες μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share