Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Με αυτόν τρόπο θα καθαρίσεις το κλιματιστικό σου!

Ο πιο εύκολος και απλός τρόπος!

7 Μαΐου 2019 15:20
Με  αυτόν τρόπο θα καθαρίσεις το κλιματιστικό σου!

Μπορεί να έχουμε Μαϊο και ο καιρός να μην είναι και τόσο ζεστός! Ωστόσο το καλοκαίρι κάποτε θα έρθει (....ελπίζουμε!)

Και όταν έρθει το καλοκαίρι με την τόση ζέστη, όλοι λίγο πολύ χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό. Βέβαια πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τον τρόπο καθαρισμού του κλιματιστικού. Ο σωστός τρόπος καθαρισμού του κλιματιστικού κάνει το κλιματιστικό μας να λειτουργεί καλύτερα αλλά είναι καλό και για την υγεία μας!

Τα ακάθαρτα κλιματιστικά έχουν κατηγορηθεί για παθήσεις από αλλεργίες, μέχρι και επιδημίες. Δείτε πώς θα καθαρίσετε το δικό σας από τις σκόνες, τα βακτήρια και τις βρομιές που έχει μαζέψει, χωρίς να ξοδέψετε χρόνο ή χρήματα.

Φίλτρα: Για να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας θα χρειαστείτε 1/2 φλ. ξίδι και 1/2 φλ. ζεστό νερό.

Ξεκινήστε ρίχνοντας το μείγμα μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη.

το μεταξύ βγάλτε από το κλιματιστικό σας τα φίλτρα.

Βρείτε τις δύο εγκοπές που βρίσκονται δεξιά και αριστερά των φίλτρων και αφαιρέστε τα.

Αφού τα τινάξετε για να φύγουν οι πολλές σκόνες, βουτήξτε τα στη λεκάνη και αφήστε τα να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά. Έπειτα ξεπλύντε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Εσωτερικό: Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του κλιματιστικού (αυτό που βλέπετε, δηλαδή, όταν αφαιρέσετε τα φίλτρα) θα χρειαστείτε μια τρόμπα την οποία θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ και κοστίζει περίπου 25 ευρώ, ένα καλό καθαριστικό κι ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους.

Ξεκινήστε γεμίζοντας την τρόμπα με νερό στο οποίο έχετε διαλύσει και λίγο καθαριστικό. Ψεκάστε το εσωτερικό του κλιματιστικού κι έπειτα καθαρίστε το με το πινέλο. Αδειάστε την τρόμπα και γεμίστε την και πάλι μόνο με νερό.

Καθαρίστε το εσωτερικό από το καθαριστικό.

Εξωτερική μονάδα: Για να καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού το μόνο που χρειάζεστε είναι νερό.

Μπορείτε να το πλύνετε και με το λάστιχο που έχετε στη βεράντα σας.

4+1 tips για να στεγνώνουν τα ρούχα σου πιο γρήγορα!

Δεν βρίσκεται και μέσα στη λίστα με τα «κακά του χειμώνα», αλλά έναν εκνευρισμό, μια ανησυχία, κάποια ερωτηματικά «άραγε τα ρούχα να έχουν στεγνώσει» όσο βρίσκεσαι στη δουλειά, τα προκαλεί. Είτε απλώνεις τη μπουγάδα στο μπαλκόνι, είτε μέσα στο σπίτι, το στέγνωμα των ρούχων το χειμώνα, παίρνει πολύ περισσότερη ώρα.

Πώς μπορείς να επιταχύνεις τη διαδικασία;

Σε πρώτη φάση να διευκρινίσουμε κάτι σημαντικό: Το να στεγνώνεις δε τα ρούχα μέσα στο σπίτι είναι ο,τι χειρότερο αφού, έχει υπολογιστεί ότι, από τη μπουγάδα ενός πλυντηρίου μπορούν να απελευθερωθούν έως και 2 λίτρα νερού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share