Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019

Καθαριότητα στο σπίτι: Έτσι θα κάνετε τον νιπτήρα σας να αστράφτει!

Με λιγότερο από 3 ευρώ!

23 Μαρτίου 2019 15:15
Καθαριότητα στο σπίτι: Έτσι θα κάνετε τον νιπτήρα σας να αστράφτει!

Στα περισσότερα σπίτια ιδιαίτερα σε αυτά που είναι αρκετά παλιά υπάρχει συσσωρευμένη και επίμονη σκουριά.

Τόσο στους νεροχύτες, στις λεκάνες αλλά και στις μπανιέρες η κατάσταση είναι εμφανής και δύσκολη στο να διορθωθεί. Ατέλειωτες ώρες ξυσίματος, μουλιάσματος με πολλά και διαφορετικά απορρυπαντικά αλλά το αποτέλεσμα ίδιο και απαράλαχτο! Η σκουριά εκεί!

Εμείς σας παρουσιάζουμε ένα επαναστατικό υλικό που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση και θα κάνει τα είδη υγιεινής σας να αστράφτουν.

tips για καθαριότητα

Η ελαφρόπετρα είναι το θαυματουργό αυτό «εργαλείο» που θα σας βοηθήσει με τις επίμονες σκουριές. Σταματήστε να την χρησιμοποιείτε μόνο στις φτέρνες σας και βρείτε νέες εφαρμογές που θα σας συναρπάσουν.

Μπορεί το υπόλοιπο σπίτι σας να είναι καθαρό και ευπαρουσίαστο τα είδη υγιεινής σας όμως είναι το μελανό σας σημείο. Στρώσεις μακιγιάζ, άλατα, προϊόντα καλλυντικών προσώπου και μαλλιών έχουν επιβαρύνει τον νεροχύτη σας. Μπορεί να έχετε δοκιμάσει τα πάντα αλλά τίποτα να μην έχει καταφέρει να απομακρύνει την αποκρουστική αυτή στρώση.

tips για καθαριότητα

Δεν χρειάζονται απορρυπαντικά και χημικά. Μια μόνο ελαφρόπετρα θα κάνει τη διαφορά. Οπλιστείτε με υπομονή και τρίψτε την δύσκολη αυτή στρώση από το νεροχύτη σας ή από όπου αλλού υπάρχει. Ρίξτε λίγο νερό και ξεκινήστε να τρίβετε την βρώμικη επιφάνεια. Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε το τρίψιμο να κάνετε μια δοκιμή σε μια άκρη της επιφάνειας μην τυχόν γίνουν χαραγματιές στην πέτρα ή το μάρμαρο από το επίμονο τρίψιμο.

Η επίμονη σκουριά χρόνων έχει γίνει η νέα επιφάνεια του μαρμάρινου νεροχύτη. Κατά τη διάρκεια του τριψίματος η ελαφρόπετρα θα φθείρεται πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Τακτικά μπορείτε να ρίχνετε νερό και να σκουπίζετε την περιοχή με ένα πανάκι.

Επίσης, σας έχουμε και tips για το πως να διώξετε την υγρασία από το σπίτι σας!

Πέντε κόλπα για να απαλλαγείτε απο την άσχημη μυρωδιά στην κουζίνα!

Πολύς κόσμος αποκλείει φαγητά από τη διατροφή του για αυτόν ακριβώς το λόγο. Δεν χρειάζεται να βγάλετε το ψάρι ή το μπρόκολο από τη διατροφή σας επειδή η κουζίνα σας μυρίζει άσχημα όταν μαγειρεύονται. Ακολουθήστε το παρακάτω tip και κάθε είδους δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί μια και καλή από την κουζίνα σας.

Τι θα χρειαστείτε Για να ξεφορτωθείτε τις δυσάρεστες οσμές θα χρειαστείτε ξίδι και ένα κατσαρολάκι.

Βήμα 1ο
Γεμίστε το κατσαρολάκι κατά το 1/4 με λευκό ξίδι και ανοίξτε το μάτι ώστε να αρχίσει το ξίδι να βράζει.

Βήμα 2ο
Αφού το ξίδι αρχίσει να κοχλάζει, σβήστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε το εκεί για λίγα λεπτά.

Βήμα 3ο
Πετάξτε το ξίδι, πλύντε το κατσαρολάκι και συνεχίστε τη ζωή σας.

Η κουζίνα πλέον δεν θα μυρίζει άσχημα και κάθε δυσάρεστη οσμή θα έχει εξαφανιστεί. Μπορεί η κουζίνα να μυρίζει για λίγο ξίδι (όση ώρα βράζει το ξίδι) αλλά μόλις σβήσετε το μάτι η μυρωδιά θα είναι σχετικά ουδέτερη.

Αν θέλετε να δώσετε όμορφη μυρωδιά στο χώρο σας τότε απλά προσθέστε μέσα στο κατσαρολάκι με το ξίδι μερικά στικς κανέλας.

Δείτε όλα τα tips για καθαρισμό του σπιτιού στο Athensmagazine.gr!

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share