Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Το συγκλονιστικό θαύμα της Παναγίας Προυσιώτισσας: «Όταν έπεσα κάτω στον γκρεμό...»

«Το μόνο που είπα ήταν Παναγία Προυσιώτισσα βοήθησε με»

2 Οκτωβρίου 2023 10:40
Το συγκλονιστικό θαύμα της Παναγίας Προυσιώτισσας: «Όταν έπεσα κάτω στον γκρεμό...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Παναγία της Προυσιώτισσας έκανε ένα συγκλονιστικό θαύμα και έσωσε μία μητέρα, η οποία κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της και έπεσε στον γκρεμό.

Ειδικότερα, στο δεξί μέρος της εκκλησίας της Παναγίας της Προυσιώτισσας στον Προυσσό Καρπενησίου, υπάρχει ένας τρομερός γκρεμός, ο οποίος καταλήγει σε έναν βαθύτατο βάραθρο και το σίγουρο είναι πως θα σκοτωθεί, όποιος πέσει από εκεί. Με την ευκαιρία, δείτε το εκκλησάκια της Παναγιάς στην Λέσβο που είναι χτισμένο πάνω σε βράχο.

Ωστόσο, μία φορά, κατά την ημέρα σύναξης στης Μονή, στις 23 Αυγούστου, οπότε πραγματοποιείται πανήγυρη, έτυχε να στέκει στο επικίνδυνο αυτό σημείο η γυναίκα κάποιου ιερέα, η οποία κρατούσε το βρέφος της στην αγκαλιά της.

Το θαύμα της Παναγίας της Προυσιώτισσας

Λόγω του συνωστισμού που επικρατούσε, σπρώχθηκε και έπεσε από τον γκρεμό μαζί με το παιδί της, με τον κόσμο να αναστατώνεται και τους συγγενείς να τρέχουν μαζί με έναν ιερομόναχο από άλλο σημείο προς τον πάτο του βαράθρου, προκειμένου να μαζέψουν τα λείψανά τους και να τους κηδέψουν.

Παναγία Προυσιώτισσα

Όταν έφτασαν στο σημείο αυτό του λάκκου, είδαν την πρεσβυτέρα την οποίαν θεωρούσαν νεκρή, να κάθεται σε μια πέτρα και να θηλάζει το παιδί της και μάλιστα χωρίς να έχει τραυματιστεί κανένας από τους δύο.

Η Παναγία της Προυσιώτισσας έσωσε τη μητέρα με το μωρό της

Έκπληκτοι από το γεγονός αυτό την ρώτησαν τι ακριβώς συνέβη κατά την ώρα της πτώσης και πώς έμεινε αβλαβής και τους απάντησε “όταν έπεσα κάτω στον γκρεμό, δεν πρόφτασα να πω τίποτε παρά μόνον τούτο «Παναγία μου Προυσιώτισσα, βοήθησε με». Η δε Κυρία Θεοτόκος όπως βλέπετε με φύλαξε και μένα και το παιδί μου”.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share