Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Η θαυματουργή προσευχή του Άγιου Όρους: Αν τη λέτε κάθε πρωί τίποτα κακό δεν θα σας αγγίξει

Ένα πανίσχυρο «όπλο» που φέρνει αγαλλίαση, χαρά και ειρήνη στις ψυχές

27 Σεπτεμβρίου 2023 17:18
Η θαυματουργή προσευχή του Άγιου Όρους: Αν τη λέτε κάθε πρωί τίποτα κακό δεν θα σας αγγίξει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Άγιο Όρος είναι γνωστό για τις προσευχές του αλλά και εκείνους τους Αγίους πατέρες που μένουν σε αυτό και μοιράζονται την σοφία και την πνευματικότητα τους. Αν λέτε αυτή τη θαυματουργή προσευχή κάθε πρωί, τίποτα κακό δεν θα σας αγγίξει.

Ένα πανίσχυρο “όπλο”. Φέρνει αγαλλίαση, χαρά και ειρήνη στις ψυχές που τη χρησιμοποιούν. Η πιο δυνατή προσευχή με παρρησία στον Θεό. Με την ευκαιρία, αυτές είναι οι 2 προσευχές του Άγιου Παΐσιου.

Όπως διδάσκουν παλαιοί γέροντες του Αγίου Όρους κι ο γέροντας Παϊσιος, το ψαλτήρι του Δαυϊδ, αποτελεί πανίσχυρο όπλο κατά οποιουδήποτε κακού.

Ακολουθεί η προσευχή από το Άγιο Όρος

προσευχή του Άγιου Όρους

Παραθέτουμε λοιπόν έναν εκ των ισχυρών ψαλμών, κάθε πρωϊ όταν λέγεται αυτός ο ψαλμός δεν πλησιάζει τίποτα κακό, σύμφωνα με άγιους πατέρες.

Ψαλμός ΞΘ’ (69)

«Ο Θεός εις την βοήθειάν μου πρόσχες, Κύριε, εις το βοηθήσαι μοι σπεύσον. Αισχυνθήτωσαν και εντραπήτωσαν οι ζητούντες την ψυχήν μου. Αποστραφήτωσαν εις τα οπίσω, και καταισχυνθήτωσαν οι βουλόμενοί μοι κακά. Αποστραφήτωσαν παραυτίκα αισχυνόμενοι, οι λέγοντές μοι: Εύγε, εύγε.

Αγαλλιάσθωσαν και ευφρανθήτωσαν επί Σοί, πάντες οι ζητούντες σε, ο Θεός. Και λεγέτωσαν δια παντός. Μεγαλυνθήτω ο Κύριος, οι αγαπώντες το σωτήριόν Σου. Εγώ δε πτωχός ειμί και πένης, ο Θεός, βοήθησόν μοι. Βοηθός μου, και ρύστης μου ει Συ, κύριε, μη χρονίσης.

Αμήν»

Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης: «Για να σε ακούσει η Αγία Τριάδα, πρέπει η προσευχή να γίνεται εγκάρδια και με φόβο Θεού…»

Ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης είχε μιλήσει για την προσευχή, αναφέροντας πως «για να σε ακούσει η Αγία Τριάδα, πρέπει η προσευχή να γίνεται εγκάρδια και με φόβο Θεού…».

Για να σε ακούσει η Αγία Τριάδα, πρέπει η προσευχή να γίνεται εγκάρδια και με φόβο Θεού, σαν να κρεμιόμαστε σε γκρεμό 50 μέτρων, να τρέχει ο ιδρώτας της σωτηρίας.

Διαβαστά δυνατά λίγο θυμίαμα γιασεμί για να εισακουστούμε. Όχι πολυλογίες, αμπελολογίες, δαφνολογίες όπως οι Ινδοί, οι Τούρκοι, Ασιάτες αλλά ο λόγος των αγίων πατέρων.

Δείτε επίσης: «Ξέρεις ότι θα κάνω ό,τι μου ζητήσεις»: Το συγκλονιστικό θαύμα του Αγίου Ραφήλ που έσωσε ετοιμοθάνατο καρκινοπαθή

Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης

Να μη ντρεπόμαστε για λάθη που θα κάνουμε στην ανάγνωση, ο Άγιος άγγελος θα φτιάξει τη φωνή μας να λέει τα λόγια τα αρχαία χριστιανικά κείμενα. Γυναίκες όχι από μέσα σας, διαβατά από καρδιά σας , και δεν σκεφτόμαστε τίποτε τίποτε άλλο, Το κλάμα και η εμμονή είναι τρικλοποδιά του πονηρού, για να μην προσευχηθείς. Διαβάζεται δυνατά κομματάκια από το ευαγγέλιο όχι στα νεοελληνικά αλλά στα αρχαία βυζαντινά. Ο θεός σιγά σιγά θα έρθει μαζί σας μέσα στην καρδιά σας…

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share