Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Άγιος Παΐσιος: Οι 2 θαυματουργές προσευχές που όταν τις ψέλνεις η Παναγία σε προστατεύει

Τα λόγια των προσευχών που μετέδιδε ο Άγιος Παΐσιος

25 Σεπτεμβρίου 2023 07:54
Άγιος Παΐσιος: Οι 2 θαυματουργές προσευχές που όταν τις ψέλνεις η Παναγία σε προστατεύει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με τα όσα μετέδιδε ο Άγιος Παΐσιος σε διδαχές του, υπάρχουν 2 θαυματουργές προσευχές που όταν τις ψέλνεις η Μεγαλόχαρη σε προστατεύει, αλλά πρέπει να τις λες κάθε μέρα.

Ειδικότερα, ένας πιστός είχε ρωτήσει κάποτε τον Άγιο “Γέροντα, όταν έχω συνέχεια πτώσεις στον αγώνα μου, με πιάνει λύπη” και εκείνος του απάντησε: “Να ψέλνεις το «Πάντων προστατεύεις, ἀγαθὴ» και το «Πάντων θλιβομένων ἡ χαρά». Αυτό να το κάνεις σαν κανόνα, και η Παναγία θα σε βοηθήσει. Η Παναγία δεν μας αφήνει· μας κουβαλάει στην πλάτη Της, αρκεί κι εμείς να το θέλουμε και να μην κλωτσάμε, όπως κάνουν τα άτακτα παιδιά. Πάντων προστατεύεις Αγαθή, των καταφευγόντων εν πίστει τη κραταιά σου χειρί. Άλλην γαρ ουκ έχομεν, αμαρτωλοί προς Θεόν, εν κινδύνοις και θλίψεσιν, αεί μεσιτείαν,

Ο αξιοσέβαστος Αγιορείτης Παίσιος είχε γράψει, εκεί, όσα πρόκειται να συμβούν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια με λεπτομέρειες, ενώ σοκαριστική είναι η προφητεία, που περιγράφει τι θα γίνει στην ανθρωπότητα, αναφορικά με τη στάση ζωής μας.

Τα λόγια των προσευχών που μετέδιδε ο Άγιος Παΐσιος

Οι κατακαμπτόμενοι, υπό πταισμάτων πολλών, Μήτερ του Θεού του Υψίστου. όθεν σοι προσπίπτομεν. ρύσαι, πάσης περιστάσεως τους δούλους σου. Δέσποινα, πρόσδεξε τας δεήσεις των δούλων σου και λύτρωσε ημάς από πάσης ανάγκης και θλίψεως. Τὴν πᾶσαν ἐλπίδα μου εἰς σὲ ἀνατίθημι, Μήτηρ τοῦ Θεοῦ, φύλαξόν με ὑπὸ τὴν σκέπην σου.

Εκ παντοίων κινδύνων τούς δούλους σου φύλαττε, ευλογημένη Θεοτόκε, ίνα σε δοξάζωμεν, τήν ελπίδα τών ψυχών ημών. Τη πρεσβεία, Κύριε, πάντων των Αγίων και της Θεοτόκου την σην ειρήνην δος ημίν και ελέησον ημάς ως μόνος οικτίρμων.

Πάντων θλιβομένων η χαρά, και αδικουμένων προστάτις, και πενομένων τροφή, ξένων Τέ παράκλησις, και βακτηρία τυφλών, ασθενούντων επίσκεψις, καταπονουμένων, σκέπη και αντίληψις, και ορφανών βοηθός, Μητερ του Θεού του ύψίστου, συ Υπάρχεις Αχραντε σπευσον, δυσωπούμεν ρύσασθαι τους δούλους σου. (ήχος πλ. δ’ )”.

Οι προσευχές που φέρνουν τους πιστούς πιο κοντά στην Παναγιά

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share