Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Το θαύμα του Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου με το καλλυμαύχι - Το ιερό λείψανο που είναι ντυμένο με αρχιερατική στολή

Ένα από τα πιο γνωστά θαύματά του

25 Σεπτεμβρίου 2023 12:53
Το θαύμα του Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου με το καλλυμαύχι - Το ιερό λείψανο που είναι ντυμένο με αρχιερατική στολή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τους βαθιά θρησκευόμενους και για όσους τους ενδιαφέρει έντονα η εκκλησιαστική παράδοση, ακόμη και για τους “καθημερινούς” πιστούς, το παρακάτω άρθρο το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Διονύσιο της Ζακύνθου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για πληροφορίες τόσο για την ζωή του Αγίου και το Λείψανο του, όσο και για ένα από τα πιο γνωστά θαύματα του με το ιερό λείψανο ντυμένο με αρχιερατική στολή:

“Εάν κανείς επισκεφθεί τον Ναό του Αγίου εις την Ζάκυνθο και προσέλθει να προσκυνήσει το σεπτό Λείψανό του, θα παρατηρήσει ότι είναι μεν ενδεδυμένο Αρχιερατική Στολή, όμως, επί της κεφαλής αντί της Δεσποτικής Μίτρας φέρει απλούν καλυμμαύχιο μετά επανωκαλυμμαύχου. Με την ευκαιρία, δείτε το συγκλονιστικό θαύμα της Παναγίας της Κασσιωπίας.

Πολλές δε φορές επεχείρησαν οι Πατέρες της Μονής του να αφαιρέσουν το επανωκαλύμμαυχο και να τοποθετήσουν μίτρα, ο Άγιος όμως, δεν συγκατετέθη ποτέ και το επανωκαλύμμαυχο δεν έβγαινε από το κεφάλι του.

Το λείψανο του Αγίου Διονυσίου
Το λείψανο του Αγίου Διονυσίου

Μία μάλιστα φορά κατά την οποίαν επίεσαν πολύ οι Πατέρες τα πράγματα και μετά δυνάμεως πολλής και βίας επιχειρούσαν να αφαιρέσουν το επανωκαλύμμαυχο για να τοποθετήσουν μίτρα, ο Άγιος επέτρεψε και εσχίσθη λίγο το δέρμα της κεφαλής του εις το μέτωπο και αμέσως έτρεξε αίμα ζεστό.

Οι Πατέρες βλέποντας το Θαύμα αυτό φοβήθηκαν και ζητώντας τη συγνώμη του Αγίου, τον άφησαν εις την ησυχία του, να φέρει επανωκαλύμμαυχο, απόδειξη του ότι ο Άγιος προέκρινε την Μοναχική του ιδιότητα, μια που καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του το Μοναχικό του φρόνημα, ήταν αυτό που επεβάλλετο εις την κάθε απόφασή του, την κάθε του κίνηση, την κάθε του φράση”.

Κερατέα: Ο μικρός Γιάννης περπάτησε ξανά – Πλήθη λαού στον Ταξιάρχη που δακρύζει ακατάπαυστα

Οι πιστοί είναι συγκλονισμένοι από το καινούργιο θαύμα που έγινε στην Εκκλησία του Ταξιάρχη Κερατέας. Ειδικότερα, ο μικρός Γιάννης περπάτησε ξανά και πλήθη λαού συγκεντρώθηκαν στο σημείο.

Με την ευκαιρία, δείτε τα προφητικά λόγια του Άγιου Πορφύριου.

Δείτε το βίντεο:

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πατέρας του παιδιού:

Πρώτον, το παιδί δεν περπατούσε και την ημέρα που ήρθαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ανέβηκε τα σκαλιά μόνος του, δεν έχει ξαναγίνει αυτό.

Και σήμερα είδαμε τα μάτια του Ταξιάρχη Μιχαήλ ανοιχτά, στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο προσευχηθήκαμε και ότι είχαμε ζητήσει μας βγήκε σε τεράστιο βαθμό.

Το παιδί δεν περπάταγε , ο Γιάννης μας και τώρα ανέβηκε τις σκάλες μόνος του.
Κάθε μέρα του βάζαμε από το λαδάκι του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου και έγινε καλά.

Τα μάτια του Ταξιάρχη ήταν ανοιχτά.

Μια άλλη προσκυνήτρια ομολογεί

Ήταν συγκλονιστικό αυτό που είδα. Το πρόσωπό του άλλαξε, και από το χρώμα του χώματος που είχε τώρα έγιναν κόκκινα τα μάγουλα και τα χείλη και τα μάτια αλλάξανε μέγεθος.

Ήταν σαν να χαμογελούν τα μάτια του.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share