Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023

Το κόλπο των αρχαίων Ελλήνων: Γιατί να βάλεις ένα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σου;

Όλα όσα περνάνε από γενιά σε γενιά

20 Σεπτεμβρίου 2023 14:02
Το κόλπο των αρχαίων Ελλήνων: Γιατί να βάλεις ένα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σου;
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Πολλά έχουν ακουστεί ανά καιρούς για το σκόρδο, είτε για την χρήση του στις συνταγές είτε για οφέλη του σε γενικότερο επίπεδο. Ειμαστε σίγουροι πως για σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι δεν θα έχετε ακούσει, κι όμως διαβάστε προσεχτικά να δείτε γιατί είναι σημαντικό να το εφαρμόσετε.

Δείτε επίσης τα οφέλη του σκόρδου στην ομορφιά και τον καλλωπισμό

Το σκόρδο είναι ένα τέλειο δώρο για την υγεία μας είτε κοιμόμαστε πάνω σε αυτό, είτε το τρώμε είτε το αναπνέουμε!

Το κόλπο των αρχαίων: Γιατί να βάλεις ένα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σου;

Βοηθητικό ύπνου - Σκόρδο

Σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι

Η χρήση του σκόρδου ως βοηθητικό ύπνου μετρά κάτι αιώνες. Θα σας βοηθήσει σίγουρα με τη μοναδική του ικανότητα να ηρεμείτε το σώμα και τον εγκέφαλό σας και να βελτιώνετε την ποιότητα του ύπνου σας. Βάλτε μια σκελίδα σκόρδου κάτω από το μαξιλάρι σας και απολαύστε έναν ήρεμο ύπνο. Θα κάνει κάνει τις αναπνοές από την μύτη πιο βατές.

Εισπνοές με σκόρδο πριν τον ύπνο

Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνετε εισπνοές σκόρδου πριν πάτε για ύπνο. Απλώς ζυμώστε μερικές σκελίδες σκόρδο και ρίξτε βραστό νερό – αναπνέουμε αυτόν τον ατμό για τρία έως πέντε λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Θα αρρωσταίνεις λιγότερο συχνά

Το σκόρδο καταστρέφει όλα τα μικρόβια σε ακτίνα ενός έως δύο μέτρων, καθώς έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή ιδιότητα. Εάν έχετε κρυολόγημα, η κατανάλωση σκόρδου σας βοηθά να σταθείτε ξανά στα πόδια σας πολύ πιο γρήγορα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή η αλισίνη είναι σε θέση να μπλοκάρει δύο ομάδες ενζύμων που επιτρέπουν στα μολυσματικά μικρόβια να επιβιώσουν στον ξενιστή.

Tα οφέλη του σκορδου στον ύπνο

Εάν κοιμάστε με σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας σε τακτική βάση, σύντομα θα παρατηρήσετε ότι είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσετε.

Το γιατροσόφι των αρχαίων Ελλήνων

Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το σκόρδο όχι μόνο για το κρυολόγημα, αλλά και για την αϋπνία. Είναι πολύ περίεργο να πιστέψει κανείς ότι μια τόσο πικάντικη μυρωδιά θα μπορούσε να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε βαθιά, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί αποτελεσματικά. Η μυρωδιά της αλισίνης στο σκόρδο μπορεί να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share