Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Ο Χριστός προσευχήθηκε και νήστεψε 40 ημέρες: Η παρουσία του στο μοναστήρι των πειρασμών και η δύναμη της προσευχής

Για ποιο μοναστήρι πρόκειται;

20 Σεπτεμβρίου 2023 12:23
Ο Χριστός προσευχήθηκε και νήστεψε 40 ημέρες: Η παρουσία του στο μοναστήρι των πειρασμών και η δύναμη της προσευχής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μοναστήρι των πειρασμών: Το μέρος όπου ο Χριστός προσευχήθηκε και νήστεψε 40 ημέρες. Η παρουσία του εκεί, αλλά και η δύναμη της προσευχής του τον έσωσαν.

Πρόκειται για το μοναστήρι που βρίσκεται στην Ιεριχώ στο βουνό Τσέμπελ Κουρουντούλ. Εκεί σύμφωνα με τις γραφές ο Ιησούς, μετά την βάπτισή του, προσευχήθηκε και νήστεψε για σαράντα μέρες και νύχτες. Με την ευκαιρία, δείτε το συγκλονιστικό θαύμα της Παναγίας της Κασσιωπίας.

Εκεί πειράχθηκε από το Σατανά, εκεί απέδειξε για άλλη μια φορά την δύναμη της προσευχής. που θα σας καταπλήξει

Βίντεο από την αποκάλυψη του μοναστηριού των πειρασμών

Ανατριχιαστική μαρτυρία: «Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε μέσα στον τάφο του Χριστού - Ναι, μύριζε μύρο παντού»

Ανατριχιαστική μαρτυρία: «Έτσι ένιωσα. Και ένιωσα δέος, ένιωσα εξωπραγματικά. Έκλαψα όταν έμαθα ότι ήρθα εδώ γιατί το ήθελε ο Κύριος. Και δεν ήμουν και πολύ πιστός. Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε μέσα στον τάφο του Χριστού. Ναι, μύριζε μύρο παντού».

Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια ο 49 ετών συντηρητής Πέτρος Χαλόφτης από την περιοχή των Μεγάρων, ο πρώτος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία που εισήλθε στον Τάφο του Ιησού Χριστού, ανοίγει την καρδιά του αποκλειστικά στην «Freddo» και κάνει λόγο για τις μοναδικές εμπειρίες που ζει στα Ιεροσόλυμα, κατά το άνοιγμα του Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως. Παράλληλα, μάλλον βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας.

Τα λόγια βγαίνουν με δυσκολία από το στόμα του. Πολλές φορές βαριανασαίνει, άλλοτε αναστενάζει, άλλοτε κομπιάζει και κλαίει. «Δεν μπορεί να τα χωρέσει ανθρώπινος νους όσα συναισθήματα βιώνω εδώ» είναι τα πρώτα του λόγια.

«Ο Τάφος κανονικά δεν ήταν να ανοίξει. Τον άνοιξαν μόνο και μόνο γιατί θα γίνονταν ενεματώσεις στην τοιχοποιία και φοβόντουσαν μήπως και τρέξουν ενέματα μέσα και καταστραφεί κάτι που πιθανώς θα υπήρχε» λέει ξεκινώντας την πολύωρη εξιστόρησή του. Αρκετά φειδωλός, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους.
Ωστόσο τα συναισθήματά του είναι έκδηλα συνεχώς. «Ναι εγώ ήμουν αυτός που μπήκε πρώτος μέσα μετά τη μετατόπιση της πάνω πλάκας. Ο Τάφος είχε να ανοίξει από το 1810, που φτιάχτηκε το ιερό κουβούκλιο. Έκτοτε δεν ξανάνοιξε» λέει.

Πέτρος Χαλόφτης

Ανέβλυζε μύρο

Πριν από λίγες βδομάδες, η είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου ανέφερε ότι κατά το άνοιγμα του Τάφου ανέβλυζε μια μοναδική μυρωδιά, που όμοιά της δεν έχει ξαναυπάρξει.

«Μύρο μυρίζει έτσι και αλλιώς από αυτά που βάζουν οι μοναχοί σε όλο τον Ναό της Αναστάσεως. Ωστόσο, η μυρωδιά αυτή ήταν κάτι άλλο. Κάτι μοναδικό που δεν έχω ξαναμυρίσει.

Υπάρχει όμως και μια άλλη λεπτομέρεια που ίσως σας φανεί περίεργη, ωστόσο οφείλω α την παραθέσω: πριν από καιρό στο σημείο του Τάφου στην τοιχοποιία από πίσω, μέσα στον τοίχο και σε ύψος 2 μέτρα περίπου, βρήκα μια ξύλινη σφήνα περίπου 20 εκατοστά και μόλις την έβγαλα είχε μια παρά πολύ ωραία μυρωδιά και μύριζε έτσι για τρεις μέρες περίπου. Ήταν εκεί μέσα 200χρόνια. Κανονικά έπρεπε να βρωμούσε από τη σαπίλα. Και όμως ευωδίαζε» λέει συγκλονισμένος ακόμα και τώρα που έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση του Τάφου».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share