Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Κράτησαν την υπόσχεση τους: Αυστραλοί απέκτησαν δίδυμα και εκπλήρωσαν το τάμα τους στην Παναγία Τσαμπίκα

Ιστορία που συγκλονίζει

10 Ιουνίου 2023 14:57
Κράτησαν την υπόσχεση τους: Αυστραλοί απέκτησαν δίδυμα και εκπλήρωσαν το τάμα τους στην Παναγία Τσαμπίκα
Από Ανθή Κουρεντζή

Ένα ζευγάρι Αυστραλών, απέκτησαν δίδυμα και εκπλήρωσαν το τάμα τους στην Παναγία Τσαμπίκα, κρατώντας την υπόσχεσή τους. Με την ευκαιρία, δείτε το συγκλονιστικό θαύμα της Αγίας Παρασκευής.

Πρόκειται για την ιστορία του Joseph Mirabella και της Michelle, η οποία είναι η σύζυγός του. Οι δυο τους αποφάσισαν να τηρήσουν το τάμα τους, το οποίο ήταν να αποκτήσουν παιδιά. Έτσι, αποφάσισαν να φωτίσουν τα τριακόσια είκοσι σκαλιά, τα οποία οδηγούν προς το μοναστήρι της Παναγιάς.

Κατάφεραν να εκπληρώσουν το τάμα τους στην Παναγία Τσαμπίκα της Ρόδου, πριν το Πάσχα

Εκπλήρωσαν το τάμα τους

Οι επίπονες εργασίες για την τοποθέτησή τους ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες καιρό, υλοποιώντας την επιθυμία του ζεύγους. Δηλαδή, να είναι έτοιμο τον Απρίλιο πριν από το Πάσχα. «Μας πήρε τρία χρόνια συνεννοήσεων και διαβουλεύσεων.

Κράτησαν την υπόσχεση τους: Αυστραλοί απέκτησαν δίδυμα και εκπλήρωσαν το τάμα τους στην Παναγία Τσαμπίκα

Μπορούμε πλέον να πούμε ότι τα φώτα στο μοναστήρι και στα σκαλιά θα ανάψουν τον Απρίλιο. Οπότε και θα είναι έτοιμο για τις άγιες ημέρες του Πάσχα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Joseph Mirabella.

Η Παναγιά Τσαμπίκα ακτινοβολεί πλέον ως «φάρος» της Ορθοδοξίας τις βραδινές ώρες στο υψηλότερο σημείο της περιοχής. Έτσι ώστε να είναι ορατή τόσο από τους οδηγούς που διασχίζουν την πολυσύχναστη παρακείμενη εθνική οδό, όσο και δια θαλάσσης από τα διερχόμενα πλοία.

Η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα το 2016 και μάλιστα απέκτησαν δίδυμα! Τον Vincent και τον George. Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια συνεννοήσεων και διαπραγματεύσεων, στα οποία χρειάστηκε να υπάρξει παρέμβαση ακόμη και στα αρμόδια υπουργεία, ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Νεκτάριος Διακολουκάς τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αναλάβαμε το έργο μαζί με τον ηλεκτρολόγο Φίλιππο Καμμά, με σημαντική βοήθεια από τους Αναστάση και Αργύρη Καμμά, Γιάννη Κωσταρά και τον Αντώνη Νταύτη.

Ήταν εξαιρετικά επίπονο για να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του φωτισμού και δυσκολευτήκαμε αρκετά. Δεν υπήρχε νερό σε κοντινή απόσταση και χρειάστηκε να κουβαλήσουμε όλα τα υλικά ένα – ένα ανεβαίνοντας όλα τα σκαλιά. Ευτυχώς όμως υπήρξαν και κάποιοι πιστοί που μας βοήθησαν στο ανέβασμα των υλικών, γιατί ήταν εξαιρετικά κοπιαστικό».

Κράτησαν την υπόσχεση τους: Αυστραλοί απέκτησαν δίδυμα και εκπλήρωσαν το τάμα τους στην Παναγία Τσαμπίκα


«Το αποτέλεσμα πάντως άξιζε» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Διακολουκάς και συνέχισε: «Μπήκε φωτισμός από την είσοδο μέχρι επάνω το μοναστήρι και πιστεύω ότι καταφέραμε να αναδείξουμε την τοποθεσία, ακριβώς όπως ήθελαν ο Joseph και η Michelle, γιατί πρόκειται για ένα επιβλητικό μέρος της Ρόδου.

Δεν ισχύει ακριβώς ότι φωτίστηκαν και τα 320 σκαλοπάτια, γιατί αυτό λόγω και της τοποθεσίας ήταν τεχνικά δύσκολο. Όμως πλέον υπάρχει φωτισμός κατά μήκος όλης της διαδρομής», κατέληξε.

Πλέον απομένει μια ακόμα υπόσχεση να υλοποιήσει ο Joseph Mirabella, όπως δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» της Αυστραλίας: «Όταν είναι όλα έτοιμα, θα επισκεφθώ το νησί με την οικογένειά μου και θέλω να κάνω και μία λειτουργία στο μοναστήρι για τους κατοίκους της Ρόδου».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share