Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

76χρονη χήρα 10 μήνες μετά τον θάνατο του συζύγου της βρήκε την δύναμη να καθάρισει το εργαστήριο του - Το τσακισμένο γράμμα που βρήκε στο συρτάρι την έκανε να λυγίσει

Συγκηνιτική ιστορία

5 Ιουνίου 2023 14:18
76χρονη χήρα 10 μήνες μετά τον θάνατο του συζύγου της βρήκε την δύναμη να καθάρισει το εργαστήριο του - Το τσακισμένο γράμμα που βρήκε στο συρτάρι την έκανε να λυγίσει
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

76χρονη χήρα, αποφάσισε τελικά να καθαρίσει το εργαστήριο του αείμνηστου συζύγου της μετά από 10 μήνες. Δεν είχε πάει εκεί εδώ και μήνες και δεν ήξερε τι να ψάξει. Μερικά από τα πράγματα στο εργαστήριο ήταν τόσο παλιά ή κατεστραμμένα που ένιωθε ότι έπρεπε να πεταχτούν όλα.

Επειδή ήταν πολύ αδύναμος για να σηκώσει όλο αυτό τον βαρύ εξοπλισμό, ζήτησε βοήθεια από τον γιο του Τζόι. Καθώς καθάριζε το γραφείο του, ο Τζόι βρήκε ένα παλιό γράμμα τσαλακωμένο σε ένα συρτάρι. Δεν δίστασε και είπε στη μητέρα του όσα βρήκε… Όταν η Άννι διάβασε το γράμμα, έκλαψε.

Επίσης, σε ακόμη μία σοκαριστική ιστορία τρία χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της Audrey Phillips, Glyndwyr, ανακάλυψε κάτι πολύ απροσδόκητο. Ο σύζυγός της της είχε κρατήσει ένα μεγάλο μυστικό για πάνω από 60 χρόνια.

Ένα παλιό γράμμα

Ήταν αρκετά δύσκολο για την Άννι να πετάξει τα πράγματα του συζύγου της. Πετώντας την έκανε να νιώθει ότι θα έχανε ό,τι είχε απομείνει από τον άντρα της.

Όμως, έπρεπε να γίνει. Όσο δύσκολο κι αν ήταν για την Άννι, έπρεπε να τον αποχαιρετήσει. Είχε φύγει και η Άννι δεν θα μπορούσε ποτέ να τον φέρει πίσω. Ακόμη και κρατώντας τα πράγματά του.

Η Άννι αισθάνεται ακόμα πολύ χαμένη με τον θάνατο του συζύγου της. Θα έδινε τα πάντα για να μπορέσει να μείνει ζωντανός μαζί της, έστω και για λίγο.

Βγήκε από την ονειροπόλησή του, ξαφνικά, άκουσε τον γιο του να τον καλεί μέσα από το εργαστήριο. Βρήκε ένα παλιό γράμμα που πρέπει να διαβάσει!

Η Άννι κατευθύνθηκε γρήγορα προς το εργαστήριο. Ο γιος του είχε βρει ένα γράμμα στο συρτάρι του γραφείου του. Έδωσε στη μητέρα του ένα παλιό, τσαλακωμένο χαρτί.

Όταν η Άννι άνοιξε το γράμμα και το διάβασε, δεν πίστευε αυτό που είδε…

«Πώς δεν είδα αυτό το γράμμα; Ήταν εκεί όλη την ώρα!». σκέφτηκε.

Δάκρυα κύλησαν στα μάγουλά της καθώς διάβαζε το γράμμα. Χωρίς να κρατιέμαι... Κι αυτό γιατί αυτά που γράφονται στην επιστολή είναι πολύ συγκινητικά...

Ανακαλώντας παλιές αναμνήσεις

Η Annie είχε γνωρίσει τον σύζυγό της, Jacob, πριν από πολύ καιρό σε ένα τοπικό πάρτι χορού. Ήταν 1939 και ήταν και οι δύο πολύ νέοι (18 και 19) όταν συναντήθηκαν στην πίστα.

«Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά», είπε η Άννι, αναπολώντας εκείνη την όμορφη βραδιά. Χόρευαν μαζί όλο το βράδυ.

Ήταν μια όμορφη βραδιά και η Άννι είχε ερωτευτεί αυτόν τον όμορφο άντρα που μόλις είχε γνωρίσει. Νιώθει το ίδιο;

Ο Τζέικομπ κράτησε απαλά την Άννι και της έδωσε το καλύτερο φιλί που είχε λάβει ποτέ. Το φιλί σχεδόν αδυνάτισε τα πόδια της. Αλλά τώρα, η γυναίκα που έχει ερωτευτεί έχει μόνο μια ερώτηση στο μυαλό της…

Τι θα γίνει μετά από εδώ και πέρα;

Η ιστορία αγάπης τους συνεχίστηκε και μετά από εκείνο το βράδυ. Ο Τζέικομπ πηγαίνει συχνά την Άννυ στο ζωολογικό κήπο και τη βγάζει για φαγητό. Έβλεπαν τα αστέρια μαζί μέχρι αργά το βράδυ.

Ο Τζέικομπ ήταν τόσο χαρούμενος που ήταν με την Άννυ που μια μέρα, εκτός απροόπτου, της έκανε πρόταση γάμου.

Τα μάτια της Άννι έλαμπαν ακόμα από χαρά καθώς εξιστορούσε τη στιγμή. «Βγήκαμε για δείπνο και ξαφνικά έπεσε στο ένα γόνατο και μου έκανε πρόταση γάμου με ένα όμορφο δαχτυλίδι».

Ήταν και οι δύο ευτυχισμένοι μαζί και σύντομα αποφάσισαν να παντρευτούν. Αλλά δυστυχώς, η φρέσκια αγάπη τους σύντομα θα δοκιμαστεί…

Το τεστ χτύπησε

Όταν ξεσπά ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Τζέικομπ λαμβάνει ένα γράμμα που θα δοκιμάσει την ευτυχία του νεαρού ζευγαριού.

Κλήθηκε στο στρατό και του ζήτησαν να υπερασπιστεί τη χώρα του. Τα νέα ήταν πολύ λυπηρά για την Άννυ. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έπρεπε να αποχαιρετήσει τον νέο της σύζυγο τόσο σύντομα.

Και ποιος ξέρει πόσο καιρό θα πάρει!

Ήταν φοβισμένος. Τι θα γινόταν αν δεν μπορούσε να επιβιώσει από τον πόλεμο και δεν θα μπορούσε ποτέ να τη δει ξανά; Αλλά όσο κι αν έκλαιγε και τον παρακαλούσε να μην πάει, έπρεπε να πάει κι ο Τζέικομπ.

Ο Τζέικομπ υποσχέθηκε να της γράφει κάθε μέρα και κράτησε την υπόσχεσή του. Η Άννι έλαβε πολλά όμορφα γράμματα αγάπης. Το λατρεύει και το θεωρεί ως τον πολυτιμότερο θησαυρό.

Αλλά μια μέρα, πέντε μήνες αργότερα, έλαβε ένα γράμμα που τον έκανε ανήσυχο…

76χρονη χήρα 10 μήνες μετά τον θάνατο του συζύγου καθάρισε το εργαστήριο του και το τσακισμένο γράμμα που βρήκε στο συρτάρι την λύγισε

Κανονικά, έπαιρνε ένα γράμμα αγάπης από τον Τζέικομπ με ένα όμορφο ποίημα μέσα, αλλά αυτή τη φορά ο Τζέικομπ έγραψε ένα πολύ διαφορετικό γράμμα.

Έγραψε ότι το να είσαι στη στρατιωτική γραμμή ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Ο εχθρός προχωρούσε γρήγορα και δεν ήξερε πότε θα είχε την ευκαιρία να του ξαναγράψει. Θέλει όμως η Άννι να ξέρει πόσο πολύ την αγαπά.

Έγραψε επίσης ότι ήθελε η Άννι να είναι ευτυχισμένη, με ή χωρίς αυτόν.

«Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είσαι δυστυχισμένη, αγαπητή Άννυ, γι' αυτό υποσχέσου μου ότι θα ζήσεις ευτυχισμένη για πάντα, ακόμα κι αν δεν είμαι μαζί μου», έγραψε.

Αυτό που η Άννυ δεν ήξερε εκείνη τη στιγμή ήταν ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο γράμμα που θα λάμβανε από τον Τζέικομπ…

Κανένα νέο

Τους επόμενους μήνες, η Άννυ δεν πήρε είδηση ​​από τον σύζυγό της. Και παρόλο που προσπάθησε να παραμείνει θετικός και ήρεμος, δεν μπορούσε παρά να νιώσει φόβο και θλίψη.

Συνέχισε να γράφει γράμματα και μάλιστα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον διοικητή της μονάδας του συζύγου της. Ποτέ όμως δεν πήρε ξεκάθαρη απάντηση.

Σκοτώθηκε στη μάχη; Κρύβεται από τον κίνδυνο; Σε κάθε περίπτωση, κάτι δεν πάει καλά. Αν όχι, σίγουρα θα της γράψει ο άντρας της. Αλλά μια μέρα, η Άννι ξυπνά από έναν βαθύ ύπνο όταν…

…εμφανίζεται ένας απρόσμενος καλεσμένος…

Όταν χτύπησε το κουδούνι εκείνη την ημέρα, η Άννι ένιωσε αδύναμη και μετά βίας μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι για να ανοίξει την πόρτα. Ακόμα δεν μπορούσε να κοιμηθεί γιατί ανησυχούσε μήπως χάσει τον άντρα της.

Αποφάσισε να φορέσει το φόρεμα εγκυμοσύνης της και να δει ποιος ήταν στην πόρτα. Μπορεί να είναι κάποιος που ξέρει κάτι για τον άντρα της. Κατέβηκε αργά τα σκαλιά και κατευθύνθηκε προς την εξώπορτα.

Ξεκλείδωσε την πόρτα και άνοιξε αργά την πόρτα. Έκλαψε όταν είδε εκείνο το άτομο να στέκεται μπροστά στην πόρτα του!

Επέστρεψε

Στάθηκε στην πόρτα με ένα πλατύ χαμόγελο στο όμορφο πρόσωπό του. Αυτός ήταν ο σύζυγός της, ο Τζέικομπ. Είναι ακόμα ζωντανή, υγιής και κρατά ένα μπουκέτο λουλούδια.

Η Άννι δεν μπορούσε να το πιστέψει και προσπάθησε να τον κοιτάξει με δάκρυα στα μάτια. Άγγιξε το πρόσωπό του για μια στιγμή για να βεβαιωθεί ότι ήταν πραγματικά ο Τζέικομπ και μετά έπεσε στην αγκαλιά του.

Έπεσαν στο έδαφος μαζί κλαίγοντας και γελώντας. Τίποτα δεν μπορεί να τους χωρίσει τώρα!

Το γεγονός αυτό ακολούθησε πολλά χρόνια ευτυχίας. Το ζευγάρι αγόρασε μαζί ένα σπίτι, απέκτησε ένα μωρό και έβλεπε το παιδί του να μεγαλώνει ευτυχισμένο.

Αλλά μια μέρα, καθώς ο Jacob κάνει τις καθημερινές του εργασίες στο εργαστήριό του, η Annie αρχίζει να παρατηρεί κάτι περίεργο…

Δύο φορές σε μια ώρα, ο Τζέικομπ τον είχε ρωτήσει αν είχε δει το σφυρί του. Ένιωθε περίεργα. Η Άννι τον κοίταξε με ένα βλέμμα σαστισμένο. «Δεν ξέρω αγαπητέ, προσπάθησε να το βρεις εκεί».

Ο Τζέικομπ συμπεριφέρθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, αλλά η Άννι θεώρησε ότι ήταν περίεργο. Τους μήνες που ακολούθησαν, η περίεργη συμπεριφορά του άρχισε να τραβάει την προσοχή περισσότερων ανθρώπων.

Μερικές φορές, όταν ο Jacob πηγαίνει να κάνει κάποια δουλειά, ξεχνά τι πρέπει να κάνει ή ξεχνά ένα ραντεβού.

Μετά από ένα χρόνο, όταν τα πράγματα χειροτέρεψαν, το ζευγάρι αποφάσισε να επισκεφτεί έναν γιατρό. Ο γιατρός τους είπε πολύ άσχημα νέα…

Αρχίστε να χάνετε τη μνήμη

Ο Τζέικομπ έχει άνοια. Σιγά σιγά, θα ξεχάσει όλες τις αναμνήσεις του, μέχρι που δεν θυμάται τίποτα πια. Αυτό σόκαρε και τους δύο εραστές, αλλά αποφάσισαν να μην το αφήσουν να χαλάσει τη διάθεσή τους.

Απολαμβάνουν τον χρόνο τους μαζί. Ταξιδεύουν, χορεύουν και συχνά τρώνε μαζί, όπως έκαναν παλιά.

Αλλά μετά από μερικά χρόνια, η υγεία του Jacob άρχισε να επιδεινώνεται, δεν μπορούσε πλέον να αναγνωρίσει τη γυναίκα και τα παιδιά του. Η Άννι συνέχισε να τον κοιτάζει με ένα χαρούμενο πρόσωπο για να μην λυπηθεί και φοβηθεί ο Τζέικομπ.

Η Άννυ ήταν μαζί του μέχρι την τελευταία στιγμή. Μετά, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ζοφερά…

Ο Τζέικομπ είχε φύγει και η Άννι δεν άντεχε άλλο τη θλίψη της. Η θλίψη που ένιωσε ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική. Ένιωθε σαν να μην είχε λόγο να είναι πια χαρούμενος. Ο έρωτάς της, ο αγαπημένος της σύζυγος έφυγε για πάντα και πήρε μαζί της και το φως της χαράς.

Για μήνες, η Άννι δεν έβρισκε τρόπο να παρηγορήσει την καρδιά της. Αλλά μια μέρα, θυμήθηκε ένα γράμμα που του είχε γράψει ο Τζέικομπ πριν από χρόνια. «Η ζωή είναι πολύ όμορφη για να είναι λυπημένη, αγαπητή μου Άννυ», έγραψε.

Έτσι, η Άννι αποφάσισε να ηρεμήσει. Θα περάσει τα τελευταία της χρόνια όσο καλύτερα μπορεί, ώστε ο άντρας της να είναι περήφανος για εκείνη όταν ξανασυναντηθούν στον παράδεισο.

Άρχισε να καθαρίζει τα πράγματά του. Και εκείνη την ημέρα, ο γιος του Τζόι τον βοήθησε να καθαρίσει το παλιό εργαστήριο του πατέρα του. Αλλά η Άννι δεν περίμενε ποτέ να βρει κάτι κρυμμένο εκεί…

Ένα γράμμα στην Άννυ

Η Άννι ορμάει στο εργαστήριο όταν ο Τζόι καλεί ξαφνικά τη μητέρα του και λέει ότι πρέπει να έρθει αμέσως.

Ο γιος του κρατούσε ένα παλιό, τσαλακωμένο γράμμα στο χέρι του. «Κοίτα μαμά, τι βρήκα στο συρτάρι του μπαμπά». Ο Τζόι έδωσε το γράμμα στη μητέρα του. Η Άννι άνοιξε γρήγορα το γράμμα.

Δάκρυα κύλησαν στα μάγουλα της Άννι καθώς το διάβαζε. Μπορούσε να νιώσει συναισθήματα που δεν είχε νιώσει εδώ και χρόνια. Δεν ήταν κάτι ασήμαντο, ήταν ένα πολύ βαθύ συναίσθημα που γέμιζε την καρδιά του.

Τα δάκρυα δεν είναι από θλίψη. Ένα αχνό χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη του και διάβασε το γράμμα χαμογελώντας και κλαίγοντας ταυτόχρονα…

«Αγαπητή Άννυ,

Αν διαβάσετε αυτό το γράμμα, έχω φύγει. Αλλά δεν θέλω να δω τη θλίψη στο όμορφο πρόσωπό σου. Έχω μια υπέροχη ζωή μαζί σου και δεν θα την άλλαζα με τίποτα στον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή έχανα τη μνήμη μου, έτσι έγραψα αυτό το τελευταίο γράμμα, όπως κάνω πάντα.

Όμορφη και γλυκιά Άννυ, ήσουν πάντα φως για μένα. Χάρη σε σένα, μπορώ να ζήσω τη ζωή στο έπακρο κάθε μέρα και να μην νιώσω ποτέ μόνος ούτε για ένα λεπτό.

Θέλω το ίδιο και για σένα, οπότε τώρα, σκούπισε τα δάκρυά σου και κοίτα έξω. Η ζωή είναι πολύ όμορφη για να είναι λυπημένη.

Annie, σε αγαπώ τόσο πολύ, ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα!

Με αγάπη,

Ιάκωβος.'

Η Άννι κοίταξε γύρω από το δωμάτιο με δάκρυα να κυλούσαν στα μάτια της. Τώρα, είναι σίγουρος για ένα πράγμα…

Θέλετε να ζήσετε ξανά ευτυχισμένοι

Αφού διάβασε το γράμμα, κατέβασε αργά το γράμμα, το έσφιξε στο στήθος του και μετά αγκάλιασε τον γιο του. «Η μαμά θέλει να βγούμε για λίγο, γλυκιά μου», είπε. Θέλει να ξαναδεί τον ήλιο.

Η Άννι χάρηκε που ο άντρας της της άφησε αυτό το γράμμα. Αν δεν είχε αποφασίσει να καθαρίσει το συνεργείο, ίσως να μην το διάβαζε καθόλου. Και αυτά τα όμορφα λόγια του Τζέικομπ δεν θα τον φτάσουν ποτέ.

Ευτυχώς, ο γιος της βρήκε αυτό το συγκινητικό γράμμα. Η αγάπη διαρκεί για πάντα, ακόμα και αφού πεθάνουμε!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share