Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ανατριχιαστικό: Γιγάντιο φίδι ανακόντα σφίγγει τεράστιο αλιγάτορα μέχρι τέλους (video)

Βίντεο που κόβει την ανάσα!

29 Μαΐου 2023 09:19
Ανατριχιαστικό: Γιγάντιο φίδι ανακόντα σφίγγει τεράστιο αλιγάτορα μέχρι τέλους (video)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Στο σοκαριστικό βίντεο, που το τράβηξε ο Βραζιλιάνος φωτογράφος άγριας ζωής Χενρίκε Όλσεν, φαίνεται το τεράστιο φίδι ανακόντα να έχει αγκαλιάσει το θύμα του –έναν επίσης θηριώδη αλιγάτορα– και να τον σφίγγει.

Παράλληλα, δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο γυναίκας που σέρνει δεμένο τον άνδρα της για να κάνει το εμβόλιο του Covid-19 (video)

Το μεγάλο αμφίβιο ερπετό δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να περιμένει το αναπόφευκτο τέλος.

Έπειτα από λίγα λεπτά, ο αλιγάτορας κάιμαν άφησε την τελευταία του πνοή.

«Το κίτρινο ανακόντα αγκαλιάζει σφιχτά τον αλιγάτορα για να συνθλίψει τα κόκαλά του. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο μετά το πράσινο ανακόντα. Ζει στα τροπικά δάση του Αμαζονίου και το μέσο μήκος του ξεπερνά τα 3 μέτρα» γράφει το σχόλιο στην ανάρτηση του συγκλονιστικού βίντεο.

Να τονίσουμε ότι το κίτρινο ανακόντα, γνωστό και ως παραγουανό ανακόντα (Eunectes notaeus), ανήκει στην οικογένεια των φιδιών σφιγκτήρων και κατοικεί στις περιοχές των ποταμών Αμαζόνιου, του Ορινόκου και του Παρανά.

Μπορεί να φτάσει πάνω από τα 4 μέτρα μήκους, ενώ το βάρος του συχνά ξεπερνά τα 40 κιλά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο φίδι πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο είδος ανακόντα, μικρότερο μόνο από το πράσινο ανακόντα, το οποίο μπορεί να φτάσει από τα 5 έως και τα 10 μέτρα σε μήκος.

Το σοκαριστικό βίντεο ανέβηκε στα social media κι αμέσως έγινε viral, με τους χρήστες να ανατριχιάζουν με το σκληρό θέαμα.

«Το φίδι ανακόντα τυλίγεται σφιχτά πάνω στο σώμα του θηράματος, σφίγγοντας τα οστά, ασφυκτιώντας και σπάζοντας τα αιμοφόρα αγγεία, με τη βοήθεια των πολύ δυνατών μυών του. Πρόκειται για έναν πολύ αργό και επώδυνο θάνατο» γράφει κάποιος χρήστης.

«Οι κροκόδειλοι είναι κι αυτοί περισσότερο από ικανοί να στραγγαλίσουν ή να συνθλίψουν. Τα δόντια τους είναι πολύ δυνατά κι αν ένα μέρος του φιδιού πέσει μέσα στα σαγόνια του, κόβεται και καταπίνεται» σχολιάζει κάποιος άλλος.

Δείτε το βίντεο – Προσοχή σκληρές εικόνες:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share