Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έκανε μαραθώνιο, αλλά έφτασε στην οικογένειά του: Συγκλονίζει σκύλος που διέσχισε 241 χιλιόμετρα για να γυρίσει σπίτι του (video)

Συγκίνηση

27 Μαΐου 2023 16:11
Έκανε μαραθώνιο, αλλά έφτασε στην οικογένειά του: Συγκλονίζει σκύλος που διέσχισε 241 χιλιόμετρα για να γυρίσει σπίτι του (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Σκύλος έκανε ένα μεγάλο ταξίδι 241 χιλιομέτρων, στην παγωμένη Βερίγγειο θάλασσα, προτού επιστρέψει τελικά στο σπίτι του στην Αλάσκα, έπειτα από απουσία εβδομάδων. Με την ευκαιρία, δείτε το σκηνικό με αγοράκι και σκύλο στη μέση του δρόμου.

Η Μάντι Ιγουόριγκαν- η κηδεμόνας του σκύλου- και η οικογένειά της, που ζουν στην πόλη Γκάμπελ, επισκέπτονταν την Σαβοόνγκα, επίσης στο νησί Σεντ Λόρενς της Αλάσκας, όταν χάθηκε ο Nanuq, που σημαίνει αρκούδα, τον προηγούμενο μήνα. Ο αυστραλιανός ποιμενικός εξαφανίστηκε μαζί με τον άλλο σκύλο της οικογένειας, τον Starlight.

Παρότι έψαξαν παντού, δεν μπορούσαν να βρουν τα δύο κατοικίδιά τους. Ο Starlight εμφανίστηκε λίγες εβδομάδες αργότερα, αλλά δεν υπήρχε κανένα ίχνος του Nanuq. Περίπου έπειτα από ένα μήνα, κάτοικοι του Γουέιλς- πόλη που βρίσκεται 241 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαβοόνγκα, στη δυτική ακτή της Αλάσκας- άρχισαν να ανεβάζουν στα social media τις φωτογραφίες ενός σκύλου.

Έκανε μαραθώνιο, αλλά επέστρεψε στην οικογένειά του: Συγκλονίζει σκύλος που διέσχισε 241 χιλιόμετρα για να επιστρέψει σπίτι του (video)

Όταν η Ιγουόριγκαν τις είδε, συνειδητοποίησε αμέσως πως επρόκειτο για το δικό τους κατοικίδιο. Το πώς ο ενός έτους σκύλος διέσχισε τον θαλάσσιο πάγο και βρέθηκε από την Σαβοόνγκα στο Γουέιλς, πιθανότατα θα μείνει για πάντα ένα μυστήριο.

«Δεν έχω ιδέα πώς κατέληξε στο Γουέιλς. Ίσως μετατοπίστηκε ο πάγος ενώ κυνηγούσε. Είμαι σχετικά σίγουρη ότι έφαγε απομεινάρια φώκιας ή έπιασε μία. Ίσως και πουλιά. Είναι έξυπνος», είπε η Ιγουόριγκαν.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο σκύλος της επέστρεψε στο Γκάμπελ με πτήση τσάρτερ. Με εξαίρεση ένα πρησμένο πόδι, με μεγάλα σημάδια από δάγκωμα άγνωστου ζώου, ο Nanuq είναι καλά. «Λύκος, φώκια, μικρή πολική αρκούδα, δεν ξέρουμε, γιατί είναι πραγματικά μεγάλη δαγκωματιά», είπε η Ιγουόριγκαν αναφερόμενη στην πληγή του σκύλου.

Σκέτη φρίκη στην Ηλεία: Σκυλάκι βρέθηκε δεμένο και αποστεωμένο - Δίνει μάχη με την ζωή του

Οργή προκαλεί η καταγγελία του φιλοζωικού συλλόγου Κρεστένων για ένα θηλυκό σκύλο Boxer που βρέθηκε δεμένο με αλυσίδα, αποστεωμένο και σε άθλια κατάσταση σε οικόπεδο στη Ζαχάρω Ηλείας. Με την ευκαιρία, δείτε το περιστατικό με την Φαίη Σκορδά και τον σκύλο στην εκπομπή της.

Τον σύλλογο ειδοποίησαν δύο τουρίστριες από την Αυστρία και οι άνθρωποι του συλλόγου αναρωτιούνται γιατί κανείς δεν αντέδρασε τόσο καιρό βλέποντας αυτό το τραγικό θέαμα, καθώς πρόκειται για ένα σημείο όπου περνούν καθημερινά πολλοί άνθρωποι.

Όπως τονίζει ο φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων σε ανακοίνωσή του, δεν είναι σίγουρο ότι το σκυλί θα τα καταφέρει, καθώς βρέθηκε κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το κώμα.

Εκλογές 2023: Viral ο ψηφοφόρος που πήγε στην κάλπη παρέα με τον σκύλο του (photos&video)

Εκλογές 2023: Από τα viral της μέχρι τώρα εκλογικής διαδικασίας είναι οι εικόνες ενός κυρίου ο οποίος έσπευσε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σε σχολείο της Αθήνας παρέα με τον σκύλο του.

Σκυλάκι στις Εκλογές 2023

Μάλιστα ο τετράποδος ψηφοφόρος περίμενε υπομονετικά έξω από το παραβάν τον ιδιοκτήτη του για να πάνε στην κάλπη. Ο άνδρας όταν έφτασε στην κάλπη σήκωσε το σκυλάκι στην αγκαλιά του και έριξαν μαζί στην κάλπη το ψηφοδέλτιο.

Σκυλάκι στις Εκλογές 2023

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share