Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023

Μην πιαστείς κορόιδο: Αυτά τα παλιά ελληνικά νομίσματα από Δραχμές πωλούνται 5.000 ευρώ! Είναι απάτη

Μεγάλη προσοχή!

25 Ιανουαρίου 2023 12:18
Μην πιαστείς κορόιδο: Αυτά τα παλιά ελληνικά νομίσματα από Δραχμές πωλούνται 5.000 ευρώ! Είναι απάτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χάος δημιουργήθηκε με την είδηση πως στο διαδίκτυο πωλούνται δραχμές σε ασύλληπτες τιμές που αγγίζουν τις 5.000 ευρώ!

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που διαθέτουν ξεχασμένες δραχμές και στην είδηση αυτή, έσπευσαν να τις βάλουν σε πλειστηριασμό.

Το θολό τοπίο καθαρίζει ο Δημήτρης Ποδαράς, ειδικός επί των ελληνικών νομισμάτων, ξεκαθαρίζει ότι όντως υπάρχουν κάποια νομίσματα μεγάλης αξίας, όμως αυτά δεν βρίσκονται στα χέρια των πολιτών.

Θα πάθετε πλάκα: Πόσες δραχμές ήταν τα 30 αργύρια του Ιούδα;

Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης είναι το απόλυτο σύμβολο της προδοσίας και, φυσικά, μια χαρακτηριστική μορφή της Καινής Διαθήκης εξαιτίας όσων έκανε.

Ο μαθητής του Ιησού, τον πρόδωσε με ένα φιλί στο μάγουλο, καταδεικνύοντας έτσι στον Καϊάφα τον δάσκαλό του, σύμφωνα με την περιγραφή στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη.

Τότε, ο αρχιερέας Καϊάφας παρέδωσε τον Χριστό στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου και, έπειτα, ακολούθησε η Σταύρωση και η θυσία του Ιησού. Ως αντίτιμο για την προδοσία του, ο Ιούδας έλαβε 30 αργύρια, τα οποία μέχρι σήμερα είναι συνώνυμα, μεταφορικά, με την προδοσία.

Η λέξη αργύρια, που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, σημαίνει “αργυρά νομίσματα”, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τις εμπορικές συναλλαγές στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Υπάρχουν, όμως, τέσσερις διαφορετικές εκδοχές για την προέλευση των συγκεκριμένων νομισμάτων.

Η πρώτη εκδοχή θέλει τα αργύρια να ήταν “τυριανά σέκελς” (νομίσματα της Τύρου), με την επιστημονική κοινότητα να κλίνει προς αυτή τη θεωρία. Η δεύτερη λέει πως τα νομίσματα ήταν “στρατήρες” της Αντιόχειας, η τρίτη “τετράδραχμα” των Πτολεμαίων και η τέταρτη “αθηναϊκά τετράδραχμα”.

Μην πιαστείς κορόιδο: Αυτά τα παλιά ελληνικά νομίσματα από Δραχμές πωλούνται 5.000 ευρώ! Είναι απάτη

Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια

Λαμβάνουμε υπόψιν την πρώτη εκδοχή, που είναι και η πιο πιθανή, ότι τα 30 αργύρια ήταν “τυριανά σέκελς”. Ωστόσο, στην επιστημονική κοινότητα οι απόψεις διίστανται ξανά για την αξία που θα είχαν σήμερα αυτά τα νομίσματα, καθώς παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.

Οι εκτιμήσεις λένε πως η σημερινή αξία ενός “τυριανού σέκελ” (που ισούται με τέσσερις δραχμές), λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, καθώς και την περιεκτικότητα σε άργυρο, κυμαίνεται από 300 έως και 500 ευρώ, δηλαδή περίπου 170.000 δραχμές. Επομένως, τα 30 αργύρια ισούνται με το σημερινό ποσό των 9.000 έως 15.000 ευρώ, ενώ σήμερα μπορείτε να πουλήσετε σε ακριβή τιμή ένα ιδιαίτερο νόμισμα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share