Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

Η τέλεια οφθαλμαπάτη! Τι περίεργο βλέπετε σε αυτόν τον ελέφαντα;

Δεν είναι όλα όπως φαίνονται στην αρχή

24 Δεκεμβρίου 2022 13:52
Η τέλεια οφθαλμαπάτη! Τι περίεργο βλέπετε σε αυτόν τον ελέφαντα;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δείτε την παραπάνω εικόνα και σκεφτείτε τι συμβαίνει... Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, οι περισσότεροι βλέπουν πως υπάρχουν δύο ελέφαντες. Ο ένας κρύβεται πίσω από τον άλλον...

Παράλληλα, ανακαλύψτε εδώ: Μπορείτε να εντοπίσετε το ψάρι στη φωτογραφία;

Εσείς βρήκατε τι συμβαίνει;

Η τέλεια οφθαλμαπάτη! Τι περίεργο βλέπετε σε αυτόν τον ελέφαντα;

Το 99% δίνει λάθος απάντηση: Μπορείτε να λύσετε το γρίφο με τη βρύση;

Ένας γρίφος με μια βρύση κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στα κοινωνικά δίκτυα και μπερδεύει αρκετούς χρήστες.

Ο γρίφος απεικονίζει μια βρύση και επτά ποτήρια και το ερώτημα είναι ποιο ποτήρι θα γεμίσει ολόκληρο με νερό.

Υπάρχει μια παγίδα στην οποία πέφτουν οι περισσότεροι. Εσείς μπορείτε να βρείτε την απάντηση, καθώς το 99% δίνει λάθος απάντηση. Με την ευκαιρία, δείτε αν μπορείτε να καταλάβετε το γρίφο με τις γάτες.

Δείτε παρακάτω τη λύση…

γρίφος με βρύση

Η απάντηση είναι το νούμερο 3 και όχι το 5 ή το 4 που απαντούν οι περισσότεροι καθώς οι σωλήνες προς τα εκεί είναι κλειστές. Επιπλέον το ποτήρι νούμερο 7 έχει τρύπα οπότε θα αδειάζει συνεχώς μαζί με το 2 που θα γεμίζει ως τη μέση ενώ το 6 επίσης έχει κλειστό σωλήνα.

Αν εντοπίσετε τη δεύτερη τίγρη σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση, είστε στο κορυφαίο 1%

Εάν μπορείτε να εντοπίσετε το κρυμμένο μήνυμα σε αυτήν την εικόνα, τότε είστε πιο έξυπνοι από τους περισσότερους. Το οπτικό παζλ σας προκαλεί να βρείτε την «κρυμμένη τίγρη» στη σκηνή της ζούγκλας – και είναι πιο δύσκολο από όσο νομίζετε.

Δείτε επίσης: Το 91% των ανθρώπων δεν μπορεί να βρει τον σκύλο ανάμεσα στις αγελάδες μέσα σε 5 δεύτερα! Εσείς;

Αυτό συμβαίνει επειδή το έργο τέχνης δεν περιέχει μία αλλά δύο μεγάλες τίγρεις, με τη μία να αναγνωρίζεται πολύ πιο εύκολα από την άλλη. Δίπλα στο αρκετά εμφανές αρπακτικό στη μέση, αντί για μια δεύτερη τίγρη, η εικόνα περιέχει το κείμενο «η κρυμμένη τίγρη».

Είναι αυτό το κείμενο που σας έχει ανατεθεί να βρείτε για να λύσετε το… διαβολικά δύσκολο παζλ.

Η οπτική ψευδαίσθηση υπάρχει εδώ και χρόνια και επανεμφανίζεται τακτικά σε ιστότοπους όπως το Reddit. Είναι επίσης ένα δημοφιλές τεστ για αποστολή σε φίλους σε εφαρμογές συνομιλίας όπως το WhatsApp και το Facebook Messenger.

Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στον κορμό και το πίσω πόδι της και θα δείτε το κείμενο να διασχίζει το σώμα της τίγρης. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι συχνά απλώς λίγο διασκεδαστικές, αλλά έχουν επίσης πραγματική αξία για τους επιστήμονες.

Τα παζλ του εγκεφάλου βοηθούν τους ερευνητές να ρίξουν φως στις εσωτερικές λειτουργίες του νου και στο πώς αντιδρά στο περιβάλλον του. Το 2017, οι επιστήμονες Kim Ransley και Alex O. Holcombe, από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, τόνισαν τη σημασία των ψευδαισθήσεων για την κατανόησή μας για τον εγκέφαλο.

«Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μας δείχνουν ότι δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στην πραγματικότητα», αναφέρουν στο The Conversation.

Μπορούν επίσης να δώσουν μια ιδέα της νοητικής επεξεργασίας που προσφέρει την εμπειρία μας από τον ορατό κόσμο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share