Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Το 91% των ανθρώπων δεν μπορεί να βρει τον σκύλο ανάμεσα στις αγελάδες μέσα σε 5 δεύτερα! Εσείς;

Δεν θα το πιστεύετε!

28 Απριλίου 2022 13:35
Το 91% των ανθρώπων δεν μπορεί να βρει τον σκύλο ανάμεσα στις αγελάδες μέσα σε 5 δεύτερα! Εσείς;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορείτε να βρείτε έναν σκύλο ανάμεσα σε ένα κοπάδι πιτσιλωτές αγελάδες μέσα σε 5 δευτερόλεπτα; Η πλειοψηφία των ανθρώπων αδυνατεί να λύσει αυτό το τεστ παρατηρητικότητας!

Ο Ούγγρος καρτουνίστας Γκέργκελι Ντούντας τρέλανε το διαδίκτυο κρύβοντας ένα πάντα ανάμεσα σε χιονάνθρωπους. Και η νέα αυτή τάση δεν φαίνεται να σταματά, αφού το διαδίκτυο ψάχνει να βρει έναν νέο κρυμμένο χαρακτήρα. Ακόμα ένα τεστ που θα σας σπάσει το κεφάλι, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει πολλά για τον χαρακτήρα σας, είναι αυτό εδώ με το λιοντάρι και την ζέβρα!

Η αγροτική εταιρία Tama, η οποία δημιούργησε τον γρίφο, έκρυψε έξυπνα τον σκύλο ανάμεσα στις αγελάδες. Ο σκύλος και οι γάτες έχουν παρόμοια χρώματα, ενώ τα άσπρα αυτιά του μοιάζουν με κέρατα.

Το 91% των ανθρώπων δεν μπορεί να βρει τον σκύλο ανάμεσα στις αγελάδες

Όσοι έχουν καλό μάτι θα καταφέρουν εντοπίσουν τον σκύλο στην τέταρτη σειρά, κρυμμένο δίπλα στην τέταρτη αγελάδα από τα δεξιά.

Για πολύ δυνατά μυαλά: Το σύντομο IQ τεστ των τριών ερωτήσεων που μόνο το 17% μπορεί να λύσει

Υπάρχει ένα IQ τεστ, που έχει μόνο τρεις ερωτήσεις και γι' αυτό τον λόγο χαρακτηρίζεται «το πιο σύντομο τεστ IQ στον κόσμο», αλλά μην παίρνετε φόρα ότι είναι και εύκολο.

Αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολο για πολλούς και μόνο ένα 17% των ανθρώπων μπόρεσαν να το περάσουν με επιτυχία.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ τον γρίφο του FBI που μόνο οι ψυχοπαθείς μπορούν να λύσουν.

Το τεστ ονομάζεται «Cognitive Reflection Test», δεν είναι καινούργιο, αλλά ήταν αρχικά μέρος μιας ερευνητικής εργασίας που δημοσιεύτηκε το 2005 από τον καθηγητή του MIT Shane Frederick. Επανεμφανίστηκε όμως πρόσφατα στο διαδίκτυο, έγινε viral και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να το λύσουν.

Στην έρευνά του, ο καθηγητής Frederick έβαλε πάνω από 3.000 συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν το τεστ και ακόμη και εκείνοι που παρακολουθούσαν κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Yale και το Harvard προσπάθησαν να βρουν τις απαντήσεις.

Από όλους αυτούς όμως που συμμετείχαν, μόνο το 17% κατάφερε να κάνει το 3/3 στο τεστ, που σημαίνει ότι το 83% των ατόμων απέτυχαν.

Μιλώντας για το τεστ, ο καθηγητής Frederick είπε: «Τα τρία στοιχεία στο CRT είναι «εύκολα» με την έννοια ότι η λύση τους γίνεται εύκολα κατανοητή όταν εξηγείται, ωστόσο η επίτευξη της σωστής απάντησης απαιτεί συχνά την απόκρυψη μιας λανθασμένης απάντησης που πηγάζει παρορμητικά στο μυαλό».

Ποιες είναι λοιπόν οι ερωτήσεις αυτές;

1. Ένα ρόπαλο και μια μπάλα κοστίζουν 1,10 δολάρια συνολικά. Το ρόπαλο κοστίζει 1 δολάριο περισσότερο από την μπάλα. Πόσο κοστίζει η μπάλα;

2. Εάν χρειάζονται πέντε μηχανές, πέντε λεπτά για να φτιάξουν πέντε γραφικά στοιχεία, πόσο χρόνο θα χρειάζονταν 100 μηχανές για να φτιάξουν 100 γραφικά στοιχεία;

3. Σε μια λίμνη, υπάρχει ένα επίθεμα (νούφαρο) από κρίνους. Κάθε μέρα, το επίθεμα διπλασιάζεται σε μέγεθος. Εάν χρειαστούν 48 ημέρες για να καλύψει ολόκληρη τη λίμνη, πόσος χρόνος θα χρειαζόταν για να καλύψει το επίθεμα το μισό της λίμνης;

Για πάμε…

 Για πολύ δυνατά μυαλά: Το σύντομο IQ τεστ των τριών ερωτήσεων που μόνο το 17% μπορεί να λύσει

Οι σωστές απαντήσεις

1. 5 λεπτά του δολαρίου
2. 5 λεπτά του χρόνου
3. 47 μέρες)

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share