Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο πιο βρώμικος άνθρωπος στον κόσμο - Είχε να πλυθεί 50 χρόνια (Video)

"Για πρώτη φορά, πριν από μερικούς μήνες, χωρικοί τον πήγαν στις τουαλέτες για να πλυθεί"

15 Δεκεμβρίου 2022 16:03
Πέθανε ο πιο βρώμικος άνθρωπος στον κόσμο - Είχε να πλυθεί 50 χρόνια (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας Ιρανός, ο οποίος έφερε τον τίτλο του "πιο βρώμικου ανθρώπου στον κόσμο" καθώς δεν είχε πλυθεί για δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αυτή η 61χρονη πέθανε ξαφνικά μέσα στο σπίτι της - Μόλις δείτε τι έκαναν τα σκυλιά της θα σοκαριστείτε

Ο Αμού Χατζί, ο οποίος είχε να πλυθεί πάνω από 50 χρόνια, πέθανε την Κυριακή στο χωριό Ντετζγκάχ, της επαρχίας Φαρς, στο νότιο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Σύμφωνα με έναν ντόπιο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, ο Χατζί, ο οποίος ήταν ανύπανδρος, απέφευγε να πλυθεί από φόβο "μην αρρωστήσει".

'Ενα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα τη ζωή του και τίτλο "Η Παράξενη Ζωή του Αμού Χατζί", γυρίστηκε το 2013, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

"Για πρώτη φορά, πριν από μερικούς μήνες, χωρικοί τον πήγαν στις τουαλέτες για να πλυθεί", μετέδωσε το Irna.

8χρονος έχασε την όραση του από ένα παιχνίδι που όλα τα παιδιά έχουν - Μεγάλη προσοχή

Τα παιδιά είναι φυσιολογικό να τραυματιστούν την ώρα του παιχνιδιού. Αυτό που έπαθε ένα 8χρονο αγόρι ξεπερνάει τα όρια του φυσιολογικού, αφού έχασε την όρασή του. Μακριά, λοιπόν, από αυτό το παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι που μοιάζει αβλαβές μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο, και να καταστρέψει την ζωή ενός παιδιού, αφού μπορεί να μην ξέρει να το χειρίζεται. Το λέιζερ φαίνεται διασκεδαστικό σαν παιχνίδι.

Η εμπειρία ενός 8χρονου με το λέιζερ είναι απόδειξη του πόσο σοβαρή ζημιά μπορεί να προκαλέσει. Ο Τζόνι Μάρσαλλ ήταν στο παζάρι του σχολείου της αδερφής του όταν είδε ένα λέιζερ σε έναν από τους πάγκους. Παρακάλεσε τους γονείς του και τελικά εκείνοι ενέδωσαν και του το αγόρασαν.

Αλλά ένα παιχνίδι που μοιάζει αβλαβές μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πολύ σοβαρό μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Ο Τζόνι έπαιζε με το καινούριο του παιχνίδι στο σπίτι όταν το έστρεψε προς τα μάτια του από περιέργεια – κάτι που πολλά παιδιά μπορεί να κάνουν. Μέσα σε ένα τέταρτο του δευτερολέπτου έπαθε θερμικό έγκαυμα και μόνιμη ζημιά στον αμφιβληστροειδή του, κάτι που έπαθε και αυτό το 4χρονο κοριτσάκι.

Το κέντρο Συσκευών και Ακτινολογικής Υγείας λέει ότι τα λέιζερ 3-5 milliwatts βρίσκονται στα ομοσπονδιακά όρια ασφάλειας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για βλάβες στα μάτια από αυτά τα λέιζερ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά λέιζερ που ξεπερνάνε τα όρια κατά πολύ, θέτοντας σε κίνδυνο οποίον έρχεται σε επαφή με αυτά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα όρια διαφέρουν. “… Αν βρισκόταν στα όρια των κανονισμών του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα είχε κάνει ζημιά”, λέει η μητέρα του Τζόνι,Άντζελα. “Αλλά δυστυχώς ήταν εισαγόμενο και ήταν λέιζερ τάξης 3Β, από 5 ως 500 milliwatts.” Τα λέιζερ αυτά μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα μάτια σε κλάσμα του δευτερολέπτου, ακόμα και από απόσταση.

8χρονος έχασε την όραση του από ένα παιχνίδι που όλα τα παιδιά έχουν - Μεγάλη προσοχή

Ακόμα και από τα 100 μέτρα μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημιά.

Παρ’όλο που ο Τζόνι δεν νιώθει πόνο, έχει χάσει το 75% της όρασης του και θα περιοριστεί στο υπόλοιπο 25% για την υπόλοιπη ζωή του. Αν χρησιμοποιείτε λέιζερ, δείτε 7 σημαντικές συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να θυμάστε:

  • 1. Μην χρησιμοποιείτε λέιζερ χωρίς ταμπέλες. Τα εισαγόμενα συνήθως δεν έχουν ταμπέλες και είναι επικίνδυνα.
  • 2. Μην στρέφετε την ακτίνα τους προς το πρόσωπο ή τα μάτια, γιατί μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον αμφιβληστροειδή.
  • 3. Μην στρέφετε το λέιζερ προς αεροσκάφη – είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
  • 4. Μην στρέφετε το λέιζερ προς κοντινά οχήματα, γιατί μπορεί να προκαλέσει προσωρινή τύφλωση.
  • 5. Μην ακουμπάτε την ακτίνα του λέιζερ στο δέρμα, γιατί μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα.
  • 6. Μην στρέφετε το λέιζερ προς τα ζώα, γιατί μπορεί η ακτίνα να μπει κατά λάθος στα μάτια τους.
  • 7. Μην δίνετε λέιζερ στα παιδιά, γιατί δεν κατανοούν τους κινδύνους τους.
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share