Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σάλος στα ΑΤΜ: Αν έχετε αυτό το PIN αλλάξτε το αμέσως - Το ξεκλειδώνουν πανεύκολα

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή!

9 Νοεμβρίου 2022 15:27
Σάλος στα ΑΤΜ: Αν έχετε αυτό το PIN αλλάξτε το αμέσως - Το ξεκλειδώνουν πανεύκολα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μάστιγα έχουν γίνει πλέον οι κλοπές στα ΑΤΜ των τραπεζών. Οι ληστές έχουν βρει τους πιο απίθανους τρόπους να αρπάζουν χρήματα των ανυποψίαστων πολιτών. Είναι πολλοί εκείνοι που είδαν τα χρήματά τους να κάνουν “φτερά” από τους λογαριασμούς τους χωρίς κανείς του να αντιληφθεί ότι η… ζημιά είχε γίνει στο αυτόματο μηχάνημα, δείτε εδώ το σημάδι στα ΑΤΜ που φωνάζει "κίνδυνος".

Δείτε επίσης: Μπορούν να σας ξαφρίσουν πανεύκολα - Άμα δείτε αυτό στο ATM φύγετε μακριά, είναι απάτη!

Η νέα μέθοδος ονομάζεται cash trapping καθώς οι επίδοξοι ληστές "παγιδεύουν" τα χρήματα στο ΑΤΜ.

Στην περίπτωση αυτή, οι δράστες χρησιμοποιούν μικρά μεταλλικά ελάσματα-τάπες, τα οποία τοποθετούν στην έξοδο χρημάτων του Α.Τ.Μ., έχοντας πρώτα τοποθετήσει στην εσωτερική πλευρά των ελασμάτων-ταπών κολλητική ταινία διπλής όψεως.

Σάλος στα ΑΤΜ: Αν έχετε αυτό το PIN αλλάξτε το αμέσως - Το ξεκλειδώνουν πανεύκολα

Όταν οι πελάτες – χρήστες των Α.Τ.Μ. πραγματοποιούν συναλλαγή ανάληψης χρημάτων, τα χρήματα επικολλούνται πάνω στην τάπα και η συναλλαγή φαινομενικά δεν ολοκληρώνεται.

Ο ανυποψίαστος πελάτης νομίζοντας ότι η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, αποχωρεί θεωρώντας ότι το Α.Τ.Μ. είναι χαλασμένο η δεν έχει χρήματα.

Οι δράστες, οι οποίοι συνήθως επιτηρούν από κοντά το Α.Τ.Μ. με την αποχώρηση του πελάτη σπεύδουν σε αυτό και αφαιρούν την τάπα και τα χρήματα που είναι κολλημένα στην ταινία διπλής όψεως.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share