Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εσείς βλέπετε λαγό ή πάπια; Η οφθαλμαπάτη που θα "παίξει" με τα νεύρα σας

Πώς εξηγείται;

18 Ιουλίου 2022 15:08
Εσείς βλέπετε λαγό ή πάπια; Η οφθαλμαπάτη που θα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δείτε την παραπάνω εικόνα και σκεφτείτε τι είδατε πρώτα; Ένα λαγό ή μία πάπια;

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, οι περισσότεροι βλέπουν και τα δύο ζώα. Όπως φαίνεται, όσο πιο γρήγορα μπορείτε να δείτε την εικόνα να αλλάζει ανάμεσα στα δύο ζώα, τόσο πιο δημιουργικοί είστε.

Παράλληλα, ανακαλύψτε εδώ: Αν εντοπίσετε τη δεύτερη τίγρη σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση, είστε στο κορυφαίο 1%

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση πάπιας και λαγού είναι πάνω από 100 ετών. Αρχικά δημοσιεύτηκε ως σκίτσο στο περιοδικό Harper’s Weekly το 1892, και αργότερα το 1899 χρησιμοποιήθηκε και έγινε δημοφιλές από τον Αμερικανό ψυχολόγο Joseph Jastrow. Εκείνο τον καιρό, ο Jastrow μελετούσε την ανθρώπινη αντίληψη και έψαχνε πως σχετίζεται η ανθρώπινη δραστηριότητα. Χρησιμοποίησε την εικόνα για να δείξει ότι ο άνθρωπος δεν βλέπει μόνο με τα μάτια του, αλλά και με το πνεύμα του.

Ο Jastrow ανακάλυψε ότι όσοι άλλαζαν την αντίληψή τους ανάμεσα στη πάπια και το λαγό με ευκολία είχαν πιο γρήγορους λειτουργικούς εγκεφάλους από όσους δυσκολεύονταν ή ήταν πιο αργοί στο να δουν τα δύο ζώα. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο πιο γρήγορα έβλεπε κάποιος και τα δύο ζώα, τόσο πιο δημιουργικός ήταν.

Απίστευτη οφθαλμαπάτη σε κάνει να βλέπεις 1 χρώμα που δεν έχεις ξαναδεί

Μπορεί να νομίζατε ότι έχετε δει όλα τα χρώματα, ωστόσο υπάρχει ένα χρώμα που οι περισσότεροι δεν το έχουν δει ποτέ.

Ο λόγος για το αληθινό κυανό.

Παράλληλα, ανακαλύψτε εδώ τι δείχνει για την προσωπικότητά σας το αγαπημένο σας χρώμα.

Μια νεαρή TikToker έγινε viral στα social media χάρη σε ένα βίντεο που ανέβασε με μια απίστευτη οπτική ψευδαίσθηση, χάρη στην οποία θα δείτε ένα χρώμα που δεν έχετε ξαναδεί.

Το βίντεο με την οπτική ψευδαίσθηση που ανέβασε η νεαρή κοπέλα επιτρέπει σε όσους το παρακολουθήσουν να μπορέσουν να δουν ένα χρώμα το οποίο οι περισσότερες οθόνες και τηλεοράσεις δεν είναι σε θέση να προβάλουν.

Μάλιστα, το βίντεο έχει γίνει απόλυτο viral, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 24 εκατ. φορές, και έχει τίτλο: «Μπλε, σαν κι αυτό που δεν έχετε δει ξανά» και μάλλον έτσι είναι.

Το βίντέακι αρχίζει με την όμορφη Κέιτ να κρατά στα χέρια της ένα κινητό και να εξηγεί πώς θα μπορέσετε να δείτε το παράξενο αυτό χρώμα.

«Θα σας δείξω ένα χρώμα που πιθανότατα δεν έχετε δει ποτέ σας. Λέγεται Αληθινό Κυανό και οι περισσότερες τηλεοράσεις και οθόνες δεν είναι σε θέση να δείξουν αυτό το χρώμα» λέει η νεαρή κοπέλα.

Στη συνέχεια, στο βίντεο φαίνεται ένας κόκκινος κύκλος που έχει στη μέση του μια μικρή λευκή κηλίδα.

«Επικεντρώστε το βλέμμα σας στη λευκή κηλίδα. Κρατήστε το κεφάλι σας σταθερό και κοιτάχτε την άσπρη τελεία.

Όσο περισσότερο κοιτάξετε τόσο καλύτερα θα μπορέσετε να δείτε το χρώμα» λέει η Κέιτ.

«Μετά 30 δευτερόλεπτα, κλείστε τα μάτια σας σφιχτά και θα δείτε μια λαμπερή σφαίρα. Αυτό είναι το χρώμα του Αληθινού Κυανού» εξηγεί η Κέιτ.

Δοκιμάστε το! Είναι πολύ εντυπωσιακό!

Δείτε το βίντεο

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share