Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Αν εντοπίσετε τη δεύτερη τίγρη σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση, είστε στο κορυφαίο 1%

Εσείς θα μπορέσετε να το βρείτε;

10 Ιουνίου 2022 16:53
Αν εντοπίσετε τη δεύτερη τίγρη σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση, είστε στο κορυφαίο 1%
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εάν μπορείτε να εντοπίσετε το κρυμμένο μήνυμα σε αυτήν την εικόνα, τότε είστε πιο έξυπνοι από τους περισσότερους. Το οπτικό παζλ σας προκαλεί να βρείτε την «κρυμμένη τίγρη» στη σκηνή της ζούγκλας – και είναι πιο δύσκολο από όσο νομίζετε.

Δείτε επίσης: Το 91% των ανθρώπων δεν μπορεί να βρει τον σκύλο ανάμεσα στις αγελάδες μέσα σε 5 δεύτερα! Εσείς;

Αυτό συμβαίνει επειδή το έργο τέχνης δεν περιέχει μία αλλά δύο μεγάλες τίγρεις, με τη μία να αναγνωρίζεται πολύ πιο εύκολα από την άλλη. Δίπλα στο αρκετά εμφανές αρπακτικό στη μέση, αντί για μια δεύτερη τίγρη, η εικόνα περιέχει το κείμενο «η κρυμμένη τίγρη».

Είναι αυτό το κείμενο που σας έχει ανατεθεί να βρείτε για να λύσετε το… διαβολικά δύσκολο παζλ.

Η οπτική ψευδαίσθηση υπάρχει εδώ και χρόνια και επανεμφανίζεται τακτικά σε ιστότοπους όπως το Reddit. Είναι επίσης ένα δημοφιλές τεστ για αποστολή σε φίλους σε εφαρμογές συνομιλίας όπως το WhatsApp και το Facebook Messenger.

Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στον κορμό και το πίσω πόδι της και θα δείτε το κείμενο να διασχίζει το σώμα της τίγρης. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι συχνά απλώς λίγο διασκεδαστικές, αλλά έχουν επίσης πραγματική αξία για τους επιστήμονες.

Τα παζλ του εγκεφάλου βοηθούν τους ερευνητές να ρίξουν φως στις εσωτερικές λειτουργίες του νου και στο πώς αντιδρά στο περιβάλλον του. Το 2017, οι επιστήμονες Kim Ransley και Alex O. Holcombe, από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, τόνισαν τη σημασία των ψευδαισθήσεων για την κατανόησή μας για τον εγκέφαλο.

«Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μας δείχνουν ότι δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στην πραγματικότητα», αναφέρουν στο The Conversation.

Μπορούν επίσης να δώσουν μια ιδέα της νοητικής επεξεργασίας που προσφέρει την εμπειρία μας από τον ορατό κόσμο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share