Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Ο παππούς και η Σβετλάνα: Το ανέκδοτο της ημέρας (24/5)

Πολύ γέλιο!

24 Μαΐου 2022 07:02
Ο παππούς και η Σβετλάνα: Το ανέκδοτο της ημέρας (24/5)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με το κλασικό ανέκδοτο της ημέρας (24/5) και ελπίζουμε να σας αρέσει όπως το χθεσινό!

Πάμε να το δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Τρεις ηλικιωμένοι συζητούν στο πάρκο για τα γεράματά τους.

Λέει ο πρώτος παππούς:

–Καταραμένα γεράματα να πάρει ο διάολος! Χτες έρχεται η εγγονούλα μου με το βιβλίο της και με ρωτάει: “Τι σημαίνει αυτό που γράφει εδώ παππού;” και δεν μπορούσα να τη βοηθήσω γιατί πια δεν βλέπω καλά… δεν βλέπω… εγώ που ήμουν αϊτός, στο κυνήγι πάντα ο καλύτερος δεν έχανα ούτε κοτσύφι… αααχ… δεινόν το γήρας…

Λέει κι ο δεύτερος παππούς:

–Ααα να δείτε εγώ τι έπαθα χτες… πάω να ανέβω τα σκαλιά στο ΙΚΑ γιατί είχε χαλάσει το ασανσέρ και στον πρώτο όροφο λαχάνιασα, άναψα και τα πόδια μου δεν με βαστούσαν! Ποιος, εγώ που ήμουν αθλητής μεγάλος και έτρεχα μαραθώνιους έτσι για προθέρμανση και τώρα δεν μπορώ να ανέβω τις σκάλες που να πάρει…

Πετάγεται κι ο τρίτος παππούς ο πιο κοτσονάτος:

-Αααχ να δείτε εμένα τι μου ’τυχε προχτές… Είχε έρθει σπίτι η Σβετλάνα να καθαρίσει και τη βλέπω να ανεβαίνει στο σκαμπό να ξεσκονίσει τα πάνω ράφια της βιβλιοθήκης… εε πάω από κάτω και την τσιμπάω και την αρχίζω στα χαδάκια και τα παιχνιδάκια και τότε γυρνάει και μου λέει πονηρά: «Κύριε Λεονίντα πάλι;;; Είναι η τρίτη φορά σήμερα!».

–Τι έχω πάθει ρε παλικάρια… δεν θυμάμαι πια, ξεχνάω!

Bonus ανέκδοτο

Διαβάζει ο Τοτός «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» και ρωτάει τον πατέρα του: «Μπαμπά ξέρεις πως είναι δομημένη η κοινωνία;».

«Φυσικά Τοτέ εγώ στην«Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή ήμουν απο τους καλύτερους μαθητές! Πρόσεξέ με καλά: Οι κοινωνίες είναι δομημένες αρχικά σε κράτη, για να καταλάβεις καλύτερα τη δομή του κράτους να φανταστείς οτι λειτουργεί σαν το σπίτι μας».

«Δηλαδή;», ρωτάει ο Τοτός.

«Δηλαδή εγώ που φέρνω τα λεφτά στο σπίτι είμαι το μεγάλο κεφάλαιο. Η μαμά σου που νοικοκυρεύει και κάνει τη διαχείριση του σπιτιού είναι η κυβέρνηση. Η υπηρέτρια που έχουμε είναι η εργατική τάξη. Εσύ που ζεις στο σπίτι και τα βλέπεις όλα είσαι η κοινή γνώμη. Και η Αννούλα το μωράκι μας είναι η νέα γενιά».

Τη νύχτα η μικρή αδερφή του Τοτού ήθελε άλλαγμα και τον ξύπνησε με τη γκρίνια της. Πηγαίνει να το πει στη μάνα του αλλά κοιμόταν. Ψάχνει τον πατέρα του και τον βρίσκει στο σαλόνι να βγάζει τα μάτια του με την υπηρέτρια. Ο πατέρας του έκανε νόημα να μην βγάλει κουβέντα και ο Τοτός επέστρεψε στο δωμάτιό του.

Την επόμενη μέρα τον ρωτά ο πατέρας του: «Μήπως σκέφτηκες καθόλου αυτά που σου είπα εχθές για τις κοινωνίες;».

Και απαντάει ο Τοτός: «Κατάλαβα πως όταν το μεγάλο κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη, η κυβέρνηση κοιμάται του καλού καιρού, η κοινή γνώμη σωπαίνει και η νέα γενιά είναι χωμένη μέσα στα σκατά!».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share