Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θα κλάψετε από συγκίνηση: Αυτά τα λιοντάρια ήταν αιχμάλωτα για 8 χρόνια - Η συγκλονιστική αντίδρασή τους όταν πάτησαν για πρώτη φορά το γρασίδι

Θα τρελαθείτε!

13 Ιανουαρίου 2022 13:11
Θα κλάψετε από συγκίνηση: Αυτά τα λιοντάρια ήταν αιχμάλωτα για 8 χρόνια - Η συγκλονιστική αντίδρασή τους όταν πάτησαν για πρώτη φορά το γρασίδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο βασιλιάς της ζούγκλας, το περίφημο λιοντάρι, ίσως είναι ένα από τα ζώα της φύσης, που δεν πιστεύατε ότι θα μπορούσε να κλάψει. Τι συμβαίνει όμως, όταν ένα λιοντάρι ζει σε τσίρκο και όχι στο φυσικό του περιβάλλον; Αν δεν έχει πατήσει ποτέ στη ζωή του γρασίδι;

Το τσίρκο είναι ένα σκληρό περιβάλλον για τα ζώα, καθώς συχνά διατηρούνται σε μικρά κλουβιά και στερούνται τη ζωή και τις ελευθερίες που τους αξίζει να έχουν. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ μία ακόμα συγκινητική ιστορία, με τον ελέφαντα που ξεσπάει σε κλάματα όταν...

Τα συγκεκριμένα λιοντάρια, λοιπόν κρατήθηκε αιχμάλωτα για 8 χρόνια. Όταν τα αφήσανε έξω για να αισθανθούν το γρασίδι… η αντίδραση τους ήταν συγκλονιστική.

Δείτε το βίντεο

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του Ντάμπο το ελεφαντάκι

Ο "Ντάμπο το Ελεφαντάκι", η δημοφιλής αυτή ταινία της Disney, εμπνέεται από την αληθινή ιστορία του πιο διάσημου ελέφαντα του 19 αιώνα ανά την υφήλιο. Μια ιστορία που μόνο ευχάριστη δεν είναι, καθώς ο πραγματικός Ντάμπο αιχμαλωτίστηκε και κακοποιήθηκε σκληρά.

Η σκληρή ιστορία του Ντάμπο ξεκινάει το 1862 όταν ήταν μόλις 2 ετών. Τότε ήταν που λαθροθήρες στην Ερυθραία τον αιχμαλώτισαν και κατέσφαξαν μπροστά στα μάτια του τη μητέρα του για τους χαυλιόδοντές της.

Στη συνέχεια μέσω ενός Ιταλού ζωέμπορου το ορφανό ελεφαντάκι κατέληξε αρχικά σ’ έναν ζωολογικό κήπο στο Παρίσι, και μετά από τρία χρόνια στο νέο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου στη Ρίτζεντ Στριτ, όπου το βάφτισαν Τζάμπο λόγω του μεγάλου μεγέθους – αν και το όνομα αποτελούσε σύνθεση δύο λέξεων της διάλεκτου Σουαχίλι: jambo που σημαίνει «γεια» και jumbe που σημαίνει «αρχηγός».

Από την πρώτη μέρα της άφιξής του ο επιβλητικός αφρικανικός ελέφαντας άρχισε να προσελκύει πλήθη επισκεπτών, μεταξύ των οποίων η βασίλισσα Βικτωρία και τα παιδιά της.

Η ζωή στην αιχμαλωσία

Όταν πριν αρκετά χρόνια μια ομάδα ανέλυσε τα οστά του Ντάμπο, ανακάλυψε στοιχεία για το πώς ήταν η ζωή του στην αιχμαλωσία.

Ο Δρ. Richard Thomas, από το Πανεπιστήμιο του Leicester, ανακάλυψε στο ισχίο του στοιχεία που αποκάλυψαν τις ολέθριες συνέπειες που είχε στον οργανισμό του η ζωή στην αιχμαλωσία.

«Έφερε πολλά ίχνη τραυματισμών που σχετίζονται με το στρες. Πρέπει να ήταν απίστευτα οδυνηρό γι’ αυτόν, αλλά ίσως αντανακλούν τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποιούσαν», για τις βόλτες των επισκεπτών, είπε.

η αληθινή ιστορία του Ντάμπο το ελεφαντάκι

Σύμφωνα με την The Sun η ήρεμη συμπεριφορά του στη διάρκεια της ημέρας δεν είχε καμία σχέση με τα τρομακτικά ξεσπάσματα οργής του τις νύχτες, όταν έπεφτε με όλο το βάρος του πάνω στον ξύλινη περίφραξη και πολύ συχνά αυτοτραυματιζόταν. Σε μια περίπτωση, μάλιστα, έσπασε και τους δύο χαυλιόδοντές του κι όταν ξαναμεγάλωσαν, τους έξυσε πάνω στους τοίχους του κελιού του.

Ο Μάθιου Σκοτ, που τον είχε αναλάβει υπό την προστασία του από τον καιρό που ήταν στο Λονδίνο και τον συνόδεψε και στις ΗΠΑ, του έδινε να πιει ουίσκι και μπύρα και κοιμόταν μαζί του για να μη νοιώθει μόνος του. Φυσικά, υπάρχουν και αστείες ιστορίες με ελέφαντες, δες εδώ το κοπάδι ελεφάντων προξένησε ζημιές 1 εκατ. δολαρίων στην Κίνα.

Η ηρωική πράξη του Ντάμπο

Τον Σεπτέμβριο του 1885 το τσίρκο του Barnum πήγε στον Καναδά για κάποιες παραστάσεις στο Σεν Τόμας του Οντάριο. Την εποχή εκείνη ο Τζάμπο έπασχε από μια μυστηριώδη ασθένεια που του προκαλούσε απώλεια βάρους. Μετά την παράσταση ο Τζάμπο κι ένας μικρός ελέφαντας ονόματι Τομ Θαμπ επέστρεφαν στο βαγόνι τους, όταν την ώρα που διέσχιζαν τις ράγες εμφανίστηκε ξαφνικά μια εμπορική αμαξοστοιχία να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος τους. Οι εκδοχές αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη ποικίλλουν. Ο Μπάρνουμ υποστήριξε ότι ο Τζάμπο θυσιάστηκε τρέχοντας προς το τρένο για να σώσει το φίλο του, τον Τομ Θαμπ.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share