Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Amazon: Αυτή είναι η νέα... γιορτινή φωνή της "Alexa"!

Η "έξυπνη βοηθός" του γνωστού τεχνολογικού κολοσσού σε... κλίμα Χριστουγέννων

18 Δεκεμβρίου 2021 22:09
Amazon: Αυτή είναι η νέα... γιορτινή φωνή της

Η τεχνολογία το ξέρουμε εδώ και αρκετά χρόνια πως κάνει θαύματα, αλλά πως μια γυναίκα θα μεταμορφωνόταν τόσο επιτυχημένα σε Άη Βασίλης για τα Χριστούγεννα, δεν το περιμέναμε!

Δύσκολες ώρες για την Amazon: Κατέρρευσε οροφή σε αποθήκη - Δεκάδες εγκλωβισμένοι

Η Amazon του Jeff Bezos συνεχίζει να καινοτομεί και σε... εορταστικό κλίμα πλέον, αφού μετέτρεψε την γνωστή "έξυπνη βοηθό" της εταιρείας, Alexa, στον πιο διάσημο χαρακτήρα των Χριστουγέννων παγκοσμίως.

Και αν δε μπορούμε να δούμε τη μακριά λευκή γενειάδα της Alexa και τη μεγάλη κόκκινη στολή, το αποτέλεσμα με τη φωνή της είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Έτσι, η Amazon δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη της οικογένειας να έχουν άμεση αλληλεπίδραση με τον Άη Βασίλη.

αλεξα-αμαζον

Amazon: Παραδίδει το τιμόνι της εταιρείας ο Τζεφ Μπέζος

Ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και στη ζωή του ξεκινάει ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο 57χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος ξεκίνησε από μια μικρή διαδικτυακή βιβλιοθήκη και κατάφερε να οικοδομήσει μία από τις πιο ισχυρές εταιρείες του πλανήτη, την Amazon, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα αφήσει σήμερα τη θέση του γενικού διευθυντή στον υπαρχηγό του, τον Άντι Τζάσι, για να αφιερωθεί σε άλλα σχέδια, αρχίζοντας με ένα ταξίδι στο διάστημα στις 20 Ιουλίου.

Θα διατηρήσει ένα σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση, την οποία ίδρυσε πριν από μόλις 27 χρόνια, παραμένοντας εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της.

Μολονότι χαιρετίστηκε για τις πολυάριθμες καινοτομίες του, που σε μερικές περιπτώσεις ταρακούνησαν τομείς ολόκληρους της οικονομίας, κακολογήθηκε επίσης για ορισμένες εμπορικές πρακτικές, που συνέθλιβαν τον ανταγωνισμό ή για τη μεταχείριση που επεφύλασσε στους εργαζομένους του.

αλεξα-αμαζον

Είτε πρόκειται για πωλήσεις βιβλίων για την άυλη πληροφορική είτε για παραδόσεις κατ' οίκον, «ο Μπέζος είναι ένας ηγέτης που ενθαρρύνει την αλλαγή», λέει ο Ντάρελ Γουέστ του Κέντρου για την Τεχνολογική Καινοτομία του Brookings Institution. «Έδωσε ώθηση σε πολυάριθμες υπηρεσίες που οι άνθρωποι θεωρούν πλέον δεδομένες, όπως το να κάνεις τα ψώνια σου ονλάιν, να παραγγέλνεις κάτι και να σου το παραδίδουν την επομένη», παρατηρεί ο ίδιος.

Η Amazon, η οποία δημιουργήθηκε στο γκαράζ του Τζεφ Μπέζος, όπου συσκεύαζε ο ίδιος τα δέματα, αξίζει σήμερα περισσότερα από 1,7 τρισεκατομμύριο δολάρια στο Χρηματιστήριο και το 2020 είχε τζίρο 386 δισεκ. δολάρια. Πρόκειται για έναν πολυπλόκαμο όμιλο, οι δραστηριότητες του οποίου κυμαίνονται από το ηλεκτρονικό εμπόριο μέχρι την άυλη πληροφορική, περνώντας από τα είδη παντοπωλείου, την τεχνητή ευφυΐα και την παραγωγή ταινιών.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share