Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συγκλονιστική ιστορία: Αυτό το μωρό γεννήθηκε δύο φορές

Δεν θα το πιστεύετε!

17 Νοεμβρίου 2021 13:57
Συγκλονιστική ιστορία: Αυτό το μωρό γεννήθηκε δύο φορές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί ένα μωρό να γεννηθεί δύο φορές; Με μία πρώτη σκέψη σίγουρα όλοι θα απαντούσαμε πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί. Κι' όμως η σύγχρονη ιατρική έχει εξελιχτεί τόσο πολύ, που ένα μωρό στην Αμερική γεννήθηκε δύο φορές και έτσι μάλιστα, σώθηκε η ζωή του. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για την απίστευτη ιστορία του μωρού που έζησε μόνο 74 λεπτά και έσωσε ζωές.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Αμερικανίδα Margaret Boemer, όταν ήταν μόλις 16 εβδομάδων έγκυος επισκέφτηκε τον γιατρό της για έναν τυπικό υπέρηχο. Ωστόσο, σε αυτόν διαπιστώθηκε ένας όγκος, ο οποίος αναπτυσσόταν στη ραχοκοκαλιά του εμβρύου, μειώνοντας την παροχή του αίματος στον οργανισμό της, με αποτέλεσμα η ζωή του να κινδυνεύει.

Τον κίνδυνο προκαλούσε ένας όγκος, γνωστός ως sacrococcygeal teratoma, που αναπτύσσεται στα έμβρυα πριν από τη γέννηση (συνήθως στα κορίτσια, με συχνότητα 1:35.000) και εμφανίζεται στον κόκκυγα.

Η Margaret, η οποία ήταν αρχικά έγκυος σε δίδυμα, αλλά στο δεύτερο τρίμηνο έχασε το ένα από τα δύο, σοκαρίστηκε όταν ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας του μωρού της.

Οι περισσότεροι γιατροί συνέστησαν στη Boemer να διακόψει την κύηση. Η ομάδα γιατρών του Texas Children's Fetal Center, ωστόσο, προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει επείγουσα εμβρυική επέμβαση στο μωρό.

Συγκλονιστική ιστορία: Αυτό το μωρό γεννήθηκε δύο φορές

Το θαύμα της ιατρικής

Στις 23 εβδομάδες κύησης, λοιπόν, οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν το μωρό από τη μήτρα, να αφαιρέσουν το 90% του όγκου, το μέγεθος του οποίου ξεπερνούσε πλέον ακόμα και το μέγεθος του κεφαλιού του μωρού.

Μπόρεσαν δε να τοποθετήσουν ξανά το έμβρυο στη μήτρα, προκειμένου να συνεχίσει την ανάπτυξή του –φροντίζοντας να διατηρήσουν όσο περισσότερο αμνιακό υγρό γινόταν.

Η Boemer πέρασε το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης στο κρεβάτι. Τελικά, η LynLee Hope γεννήθηκε επίσημα 12 εβδομάδες αργότερα, στις 6 Ιουνίου, με καισαρική τομή.

Η περιπέτειά της συνεχίστηκε μία εβδομάδα αργότερα, καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί σε νέα επέμβαση, για να αφαιρεθεί το υπόλοιπο τμήμα του όγκου που είχε απομείνει στον οργανισμό της. Σήμερα, όμως, είναι υγιέστατη και απολαμβάνει τις αγκαλιές της υπόλοιπης οικογένειάς της.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share