Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Προσοχή: Έτσι σας κλέβουν όταν ζυγίζουν το κρέας που αγοράζετε

Δώστε βάση!

13 Οκτωβρίου 2021 17:32
Προσοχή: Έτσι σας κλέβουν όταν ζυγίζουν το κρέας που αγοράζετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κρέας είναι ένα τρόφιμο που δεν λείπει από το εβδομαδιαίο μας μενού, όμως μην ξεχνάμε πως ανήκει στην κατηγορία των ακριβών τροφίμων και όπως φαίνεται μερικοί κρεοπώλες το κάνουν να φαίνεται ακόμη ακριβότερο εξαπατώντας μας. Εκτός όμως από το ζύγισμα στην αγορά κρέατος είναι και άλλα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να αγοράσετε ποτέ ξανά άπαχο κρέας.

Ο κρεοπώλης Ντιμίτρι Κολέσνικοβ από τη Ρωσία μας δείχνει μια τεχνική που χρησιμοποιούν κάποιοι κρεοπώλες για να εξαπατούν τους πελάτες τους στο ζύγισμα των κρεάτων.

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

Πήρε 2 διαφορετικά κομμάτια κρέας - Αυτό που έκανε στο πιο σκληρό θα το κάνετε συνέχεια

Ένα καλό κομμάτι κρέας είναι και πιο ακριβό, αλλά δεν παίζει πάντα ρόλο μόνο η ποιότητα. Παρακάτω θα δείτε τι έκανε στο κρέας αυτός ο άνδρας και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Με αυτό το tip, που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, θα μπορέσετε να μετατρέψετε οποιοδήποτε κομμάτι σε μια λαχταριστή μαλακιά μπριζόλα που θα σας τρέχουν τα σάλια. Συγκεκριμένα, για το πιο σκληρό κρέας, το μυστικό είναι να το κόβετε κάθετα προς τις μυϊκές ίνες.

Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, θα μάθετε το σωστό κόψιμο για ένα μαλακό κρέας. Εκτός όμως, από αυτό το μυστικό, δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε πριν το βάλετε στη σχάρα.

Τι πρέπει πάντα να κάνετε πριν καταψύξετε το κρέας; Το «μυστικό» tip

Υπάρχει ένα tip που πρέπει να ακολουθείς πιστά πριν βάλεις κρέας στην κατάψυξη. Ενώ, κατά καιρούς σας έχουμε δώσει αρκετές συμβουλές για το σωστό πάγωμα, αλλά και ξεπάγωμα των τροφών.

Συνήθως όταν αγοράζεις κρέας ή κιμά από το κρεοπωλείο, που δεν έχεις σκοπό να μαγειρέψεις την ίδια μέρα, τα βάζεις στην κατάψυξη όπως είναι τυλιγμένα με το χαρτί από το κατάστημα ή τα μεταφέρεις σε σακουλάκια τροφίμων. Ως εδώ καλά, αυτό όμως που συχνά παραλείπεις ενώ δεν πρέπει, είναι να τα χωρίζεις σε μερίδες ανάλογα με το φαγητό που θέλεις να φτιάξεις.

Κρέας

Αν για παράδειγμα αγοράσεις 3 κιλά μπριζόλες γιατί ήταν σε προσφορά ή 2 κιλά κιμά γιατί θέλεις να έχεις αποθέματα και για σάλτσα για τα μακαρόνια και για κεφτεδάκια, δεν θα πρέπει να τα βάζεις στην κατάψυξη ως έχουν. Το μόνο που θα καταφέρεις με αυτό τον τρόπο, είναι να χρειάζονται πολύ χρόνο για να ξεπαγώσουν αλλά και να πρέπει να τα μαγειρέψεις όλα μαζί μετά, γιατί όπως ξέρεις το ξεπαγωμένο κρέας δεν μπαίνει ποτέ ξανά στην κατάψυξη!

Τι θα πρέπει λοιπόν πάντα να κάνεις πριν βάλεις κρέας στην κατάψυξη; Να το χωρίζεις σε μερίδες που ανταποκρίνονται στα φαγητά που θέλεις να φτιάξεις και στα άτομα για τα οποία μαγειρεύεις. Αν δηλαδή θέλεις να μοιράσεις τις μπριζόλες που προορίζονται για καθημερινό τραπέζι, καλό θα ήταν να τις βάλεις σε σακουλάκια ανά δύο, για να ξεπαγώνουν πιο γρήγορα.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share