Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ο λόγος που δεν πρέπει να αγοράσετε ποτέ ξανά άπαχο κρέας

Προσοχή!

3 Οκτωβρίου 2020 20:20
Ο λόγος που δεν πρέπει να αγοράσετε ποτέ ξανά άπαχο κρέας

Το κρέας είτε χοιρινό είτε μοσχαρίσιο μας δίνει άπειρες επιλογές για να το μαγειρέψουμε, είτε στο φούρνο, είτε κοκκινιστό στην κατσαρόλα, ή ακόμα απλά να το ψήσουμε. Με τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος μπορεί να γίνει άκρως θρεπτικό και να καταναλωθεί άνετα σε περιόδους δίαιτας. Κι όμως ακόμη και στο πιο απλό φαγητό με κρέας μπορεί να κάνουμε και λάθη. Τόσο στο ψήσιμο, όσο και στην επιλογή του κρέατος και φυσικά μην ξεχνάμε πως και για το κρέας υπάρχουν πάμπολλα μυστικά για να πετύχεις την τέλεια γεύση, για παράδειγμα, δείτε εδώ το μπαχαρικό που θα κάνει το κρέας σας σαν καπνιστό.

Όταν λοιπόν προσέχουμε τη διατροφή μας αποφεύγουμε και τα λίπη γι' αυτό και όταν επισκεπτόμαστε ένα κρεοπωλείο για να προμηθευτούμε κρέας ζητάμε να είναι άπαχο.

Κι όμως, αυτό είναι λάθος. Μπορεί το άπαχο κρέας να βοηθά στη διατροφή μας αλλά δεν βοηθά καθόλου στη γεύση μας κι αυτό γιατί το κρέας μας θα "στεγνώσει" και δεν θα βγει καθόλου ζουμερό.

Το ιδανικό ποσοστό λοιπόν είναι 80% άπαχο κρέας και 20% με λίπος για τέλεια γεύση.Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το κρεοπωλείο σας για να αγοράσετε κρέας ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Πήρε 2 διαφορετικά κομμάτια κρέας - Αυτό που έκανε στο πιο σκληρό θα το κάνετε συνέχεια

Ένα καλό κομμάτι κρέας είναι και πιο ακριβό, αλλά δεν παίζει πάντα ρόλο μόνο η ποιότητα. Παρακάτω θα δείτε τι έκανε στο κρέας αυτός ο άνδρας και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Με αυτό το tip, που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, θα μπορέσετε να μετατρέψετε οποιοδήποτε κομμάτι σε μια λαχταριστή μαλακιά μπριζόλα που θα σας τρέχουν τα σάλια. Συγκεκριμένα, για το πιο σκληρό κρέας, το μυστικό είναι να το κόβετε κάθετα προς τις μυϊκές ίνες.

Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, θα μάθετε το σωστό κόψιμο για ένα μαλακό κρέας. Εκτός όμως, από αυτό το μυστικό, δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε πριν το βάλετε στη σχάρα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share