Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η απίθανη στιγμή που πύθωνας επιτίθεται όταν πάνε να του πάρουν τα αυγά του

Καθόλου καλή ιδέα!

25 Ιουνίου 2021 09:52
Η απίθανη στιγμή που πύθωνας επιτίθεται όταν πάνε να του πάρουν τα αυγά του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το να βάζεις με τα φίδια ποτέ δεν είναι καλή ιδέα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν μεγάλο πύθωνα. Δες τι έγινε όταν ένας σκύλος ήρθε σε επαφή με έναν πύθωνα.

Ο Jay Brewer όμως ήξερε τι τον περίμενε και όσο τρομακτικό μπορεί να φαίνεται για εμάς, για αυτόν είναι απλά άλλη μία μέρα στην δουλειά.

Βλέπετε, η δουλειά του είναι φύλακας σε ζωολογικό κήπο και καθημερινά συναναστρέφεται και φροντίζει πολλά άγρια ζώα. Ένα από αυτά είναι και πύθωνας του συγκεκριμένου περιστατικού, ο οποίος είχε κουλουριαστεί γύρω από τα αυγά του.

Η απίθανη στιγμή που πύθωνας επιτίθεται όταν πάνε να του πάρουν τα αυγά του

Ο Jay Brewer όμως ήθελε να τα πάρει, προκειμένου να τα βάλει σε εκκολαπτήριο και να μην κινδυνεύσουν.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς όμως, η ιδέα αυτή δεν φάνηκε και τόσο καλή στον τεράστιο πύθωνα, ο οποίος μόλις τον είδε να τον σηκώνει τα αυγά, του επιτέθηκε, δαγκώνοντάς τον στο πρόσωπο.

Βέβαια, λόγω εμπειρίας, ο Jay Brewer το περίμενε, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν τρόμαξε.

Πήγαινε στο αμάξι της και βρήκε έναν πύθωνα δύο μέτρων

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε ιδιοκτήτρια αυτοκινήτου στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Πηγαίνοντας προς το όχημά της στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας της, βρήκε κουλουριασμενό στο παρμπρίζ του αυτοκίνητου έναν πύθωνα δύο μέτρων. Είναι θαύμα το πως η οδηγός κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμίας της βλέποντας το φίδι!

Σοκαρισμένη η οδηγός κάλεσε τον επαγγελματία χειριστή ερπετών Στιούαρτ ΜακΚένζι, ο οποίος κατέφθασε στο συγκρότημα κατοικιών για να απομακρύνει τον φιλικό πύθωνα από τη μηχανή του αυτοκινήτου και τον έβαλε σε ειδικό σάκο. Σύμφωνα, με τον ΜακΚένζι, το ερπετό απλά ήθελε να ζεσταθεί και γι' αυτό κούρνιασε πάνω στο καπό.

Από την άνοιξη και μετά, κάθε χρόνο τα φίδια αποτελούν μάστιγα στην Αυστραλία, όπου τώρα το καλοκαίρι βρίσκεται στα μέσα του. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες χειριστές ερπετών που έχουν ρόλο… μπόγια για φίδια και εντοπίζουν και απομακρύνουν ερπετά από κατοικίες και αλλού.

Πήγαινε στο αμάξι της και βρήκε έναν πύθωνα δύο μέτρων

Πήγαινε στο αμάξι της και βρήκε έναν πύθωνα δύο μέτρων

Τι πρέπει να κάνεις αν σε τσιμπήσει φίδι;

Υπάρχουν πάνω από 3500 είδη φιδιών, αλλά ευτυχώς μόνο τα 200 περίπου είναι δηλητηριώδη.

Για την Ελλάδα και την Κύπρο, το πιο γνωστό δηλητηριώδες φίδι είναι η οχιά. Από τα θύματα των δηλητηριωδών φιδιών ευτυχώς μόνο ποσοστό κάτω του 10% πεθαίνουν. Τα δηλητηριώδη φίδια όταν δαγκώσουν τον άνθρωπο αφήνουν στον οργανισμό του κάποιο δηλητήριο. Το δηλητήριο αυτό συνήθως παρεμβαίνει στα νεύρα με αποτέλεσμα να σταματά η αναπνοή του ανθρώπου, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει καταστροφή κυττάρων και διαταραχές στην πήξη του αίματος.

Ποια συμπτώματα παρουσιάζονται;

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο από το δάγκωμα ο άρρωστος αισθάνεται έντονο πόνο που δίνει την εντύπωση ότι καίγεται η περιοχή με το δάγκωμα και ταυτόχρονα παρουσιάζει έντονο τοπικό φούσκωμα.

Με την πάροδο του χρόνου φουσκώνει όλο το πόδι (αν το δάγκωμα είναι στο πόδι) και αρχίζει να παρουσιάζει νέκρωση. Το άτομο μπορεί να παρουσιάσει ναυτία, εμετό και έντονο ιδρώτα.

Επίσης μπορεί να αισθάνεται τσιμπήματα ή μούδιασμα στα χείλη και στο κεφάλι. Σε πολύ σοβαρά περιστατικά το θύμα μπορεί να παρουσιάσει καθολικό φούσκωμα, αρρυθμίες στην καρδιά και πολύ σύντομα θάνατος.

Το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση έχει άμεση σχέση με την περιοχή που έγινε το δάγκωμα, το είδος του φιδιού και το πόσο εκτεταμένο είναι το δάγκωμα. Αν το δηλητήριο προσβάλλει τα νεύρα ο άρρωστος θα παρουσιάσει υπνηλία, μυϊκή αδυναμία, παραλύσεις μυών και τελικά θα πεθάνει από την παράλυση των μυών που είναι υπεύθυνοι για την αναπνοή.

Δείτε με την ευκαιρία κι αυτό: Πήγε τουαλέτα και πετάχτηκε μια κόμπρα από τη λεκάνη (video)

Τσίμπημα φιδιού

Τι πρέπει να κάνετε αμέσως;

Το ιδανικό θα ήταν να βλέπατε το φίδι και να αναγνωρίζατε αν είναι δηλητηριώδες ή όχι. Οπότε ,αν δεν είναι δηλητηριώδες δεν κάνετε τίποτα.

Επειδή όμως σπάνια θα δείτε το φίδι και συνήθως δεν ξεχωρίζουμε τα δηλητηριώδη από τα μη δηλητηριώδη καλό είναι να ακολουθούμε τους ακόλουθους κανόνες πρώτων βοηθειών:

  • Ακινητοποιείστε αμέσως τον άρρωστο. Η ακινητοποίηση του αρρώστου μειώνει τις συσπάσεις των μυών και έτσι ελαττώνεται η προώθηση του δηλητηρίου στα αγγεία (αίματος και λέμφου).
  • Να δέσετε το άκρο με το δάγκωμα, σε σημείο πιο πάνω (κεντρικά προς το σώμα), έτσι που να περιοριστεί η ροή του αίματος μέσα στις φλέβες. Οι φλέβες μεταφέρουν το αίμα από τα διάφορα όργανα προς την καρδιά. ΠΡΟΣΟΧΗ μην το δέσετε πολύ σφικτά. Το αίμα πρέπει να κυκλοφορεί μέσα στις αρτηρίες, διαφορετικά δεν θα μεταφέρεται οξυγόνο στην περιοχή του τσιμπήματος και η κατάσταση θα επιδεινωθεί.
  • Μην τοποθετείτε πάγο στο σημείο του δαγκώματος. Μπορεί να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά.
  • Μη χάνετε χρόνο για να σκίσετε με το μαχαίρι την περιοχή και να ρουφήξετε το δηλητήριο. Δεν έχει αποδειχθεί ότι βοηθά. Καλύτερα μεταφέρετε το θύμα στο πιο κοντινό νοσοκομείο.

Αντιμετώπιση από το γιατρό.

Μόλις το θύμα φτάσει στο νοσοκομείο το πιο πιθανόν είναι να του γίνουν τα ακόλουθα:

  • Να τοποθετηθεί ορός για να υπάρχει εύκολη πρόσβαση από το γιατρό για γρήγορη χορήγηση φαρμάκων.
  • Θα σταλούν εξετάσεις αίματος και ούρων.
  • Θα εμβολιάσουν τον άρρωστο για τον τέτανο.
  • Θα χορηγήσουν πιθανότατα αντιβιοτικά.
  • Αν θα χορηγηθεί ειδικός αντιοφικός ορός θα το κρίνει ο γιατρός ανάλογα με την κατάσταση του ασθενούς.
  • Ανάλογα με τα συμπτώματα που θα εκδηλώσει, θα χορηγήσει ο γιατρός τα κατάλληλα φάρμακα για να σταθεροποιήσει τα ζωτικά σημεία του οργανισμού του ασθενούς.
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share