Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πήραν αγκαλιά το κορμάκι του παιδιού τους και αποφάσισαν να φωτογραφηθούν. Ο λόγος; Θα σας κάνει να δακρύσετε…

Μια συγκινητική ιστορία

7 Μαΐου 2021 14:37
Πήραν αγκαλιά το κορμάκι του παιδιού τους και αποφάσισαν να φωτογραφηθούν. Ο λόγος; Θα σας κάνει να δακρύσετε…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η συγκινητική φωτογραφία δείχνει την στιγμή που ένα 8 μηνών μωράκι πέθανε στα χέρια της μητέρας του με το σώμα του διπλασιασμένο σε μέγεθος και ρημαγμένο από την μηνιγγίτιδα, η οποία του προκάλεσε μοβ εξανθήματα.

Η Louise και ο John Done προσπαθούν ακόμη να αποδεχτούν τον χαμό του γιου τους, Harry, ο οποίος πέθανε από μηνιγγίτιδα τύπου Β μία μόλις μέρα μετά την διάγνωση του. Οι δύο γονείς νόμιζαν ότι ο γιος τους είχε ένα απλό κρύωμα. Αναγκάστηκαν να πάρουν την δύσκολη απόφαση να αποσυνδέσουν τον Harry από τα μηχανήματα υποστήριξης ζωής όταν οι γιατροί τους είπαν ότι η λοίμωξη είχε προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο του.

«Δεν θέλαμε να υποφέρει πια. Ήρθε ένας ιερέας να τον ευλογήσει και μετά τον αποσυνδέσαμε και τον κρατήσαμε. Τότε πέθανε. Πέθανε στα χέρια μου. Η μηνιγγίτιδα τους ρημάζει μπροστά στα μάτια σου. Είναι απίστευτο το τι κάνει. Σε τρώει.», αναφέρει η μητέρα του. Παράλληλα δείτε και άλλη μια ιστορία που σοκάρει όταν μητέρα γύρισε σπίτι και βρήκε τις πατούσες του μωρού της πρησμένες σαν μπάλες.

Η μητέρα του άτυχου αγοριού λέει στους γονείς ότι τα μωρά πρέπει να εμβολιάζονται

Οι γονείς του Harry πήραν την γενναία απόφαση να μοιραστούν τις τελευταίες φωτογραφίες του γιου τους με την ελπίδα να ενημερώσουν τον κόσμο για την ασθένεια, έτσι ώστε να μην υποφέρουν και άλλοι με τον ίδιο τρόπο. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, η Louise φαίνεται να κρατάει τον Harry στα χέρια της με το σώμα του αγνώριστο από την ασθένεια.

Από τότε που πέθανε ο Harry, η Louise ενημερώνει τον κόσμο για την σημασία που έχει να εμβολιάζονται τα μωρά για μηνιγγίτιδα τύπου Β. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 αυτό το εμβόλιο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα εμβολιασμού για τα μωρά που γεννήθηκαν από τον Ιούλιο του 2015. Δυστυχώς αυτή η αλλαγή έγινε μετά την απώλεια του Harry.

H Louise είπε για τις στιγμές πριν πεθάνει ο Harry: «Ήξερα ότι δεν θα ξυπνούσε, με κοιτούσε στα μάτια και του είπα ότι θα είμαι εκεί όταν ξυπνούσε». Οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι ο εγκέφαλος του είχε πρηστεί και ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Μπορούσαν να τον αφήσουν συνδεδεμένο με τα μηχανήματα, αλλά αυτό θα αύξανε τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.

«Ο Harry έδειχνε αγνώριστος. Ήταν μαύρος, πρησμένος και μας είπαν ότι τα νεφρά του δεν λειτουργούσαν. Ήταν διπλάσιος σε μέγεθος. Δυσκολευόμαστε κάθε μέρα. Δεν μπορείς να περιγράψεις την απώλεια ενός παιδιού. Δεν υπάρχει κάτι σαν αυτό. Ήταν σουρεαλιστικό. Δυσκολεύομαι να θυμηθώ τις εβδομάδες που ακολούθησαν. Ήταν ο χειρότερός μου εφιάλτης που έγινε πραγματικότητα. Είναι λες και βρίσκομαι σε έναν παράλληλο κόσμο μετά τον θάνατο του. Ολόκληρη η αντίληψη σου για την ζωή αλλάζει.»

Πέθανε από μηνιγγίτιδα μωράκι

Οι γιατροί του έδωσαν αντιβιωτικά αλλά δυστυχώς το μωράκι δεν τα κατάφερε

Οι δύο γονείς βρίσκονταν έξω όταν τους πήρε τηλέφωνο η Shelly, η 19χρονη κόρη του John για να τους πει ότι ο Harry δεν ήταν καλά και ότι έπρεπε να γυρίσουν σπίτι. Αρχικά σκέφτηκαν ότι ήταν απλά κάποιο μικρόβιο, αλλά όταν γύρισαν σπίτι, κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο βλέποντας την κατάσταση του μωρού.

Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, του έδωσαν αντιβιωτικά που επιτίθενται στην μηνιγγίτιδα και του έβαλαν οξυγόνο. Μετά τον πήγαν στο νοσοκομείο, όπου πέθανε το επόμενο βράδυ (20 Φεβρουαρίου 2015).

«Μόλις μπήκα στο σπίτι, είχα ένα κακό προαίσθημα. Ήμουν πολύ ανήσυχη. Δεν τον πήρα καν στα χέρια μου, απλά πανικοβλήθηκα και κάλεσα ασθενοφόρο. Όταν έφτασαν του έδωσαν αντιβιωτικά που επιτίθενται στην μηνιγγίτιδα και του έβαλαν οξυγόνο. Καταλάβαμε ότι ήταν σοβαρά άρρωστος.

Μωράκι πέθανε από μηνιγγίτιδα

Τα συμπτώματα που είχε το μωράκι

Τότε άρχισε να εμφανίζεται το εξάνθημα. Ήταν καλυμμένος από την κορυφή ως τα νύχια με σηψαιμία. Προσπαθούσαν να τον σταθεροποιήσουν και τότε θυμάμαι τους γιατρούς να λένε ότι έπρεπε να τον βάλουν σε κώμα, αλλά δεν ήθελα, γιατί νόμιζα ότι δεν θα τον ξαναέβλεπα», είπε η Louise.

«Δεν γνώριζα ότι μπορούσα να κάνω εμβόλιο σε ιδιωτικό γιατρό, αλλά είναι μικρό το τίμημα για κάτι που μπορεί να σώσει ζωές. Πολλοί άνθρωποι έχουν κολλήσει την ασθένεια και δεν το γνώριζαν, ενώ άλλοι πληρώνουν για να εμβολιαστούν ιδιωτικά. Αυτή την στιγμή είμαι έγκυος, κάτι που είναι δύσκολο, και είμαι πιο υπερπροστατευτική και ανήσυχη για το τι μπορεί να πάει στραβά.

Είμαι πραγματικά αγχωμένη. Είναι δύσκολο για τον κόσμο να καταλάβει αν δεν το έχει περάσει. Μερικές φορές δεν μπορώ να μην αναστατωθώ από κάτι που μου τον θυμίζει, απλά βάζω τα κλάματα από το πουθενά. Ο Harry ήταν πολύ χαρούμενο παιδί. Ήταν ζωηρός και χαμογελαστός. Γελούσε και χαμογελούσε συνεχώς.

Ήταν τόσο χαρούμενο αγοράκι. Ο ιερέας είπε ότι δεν είχε ξαναδεί τόσο κόσμο σε κηδεία, τόσο αγαπητός ήταν. Παρόλο που πέθανε, θέλω να ξέρω ότι είναι καλά. Ακόμη τον αγαπώ και νοιάζομαι για εκείνον.» Η Louise έχει συγκεντρώσει πάνω από 20.000 λίρες για έναν οργανισμό για την προστασία από την μηνιγγίτιδα από τότε που πέθανε ο Harry.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share