Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς ένα φιλί από έναν άγνωστο έβλαψε την υγεία του μωρού της

Πρέπει να προσέχετε ποιος έρχεται σε επαφή με το μωρό σας...

13 Μαρτίου 2021 10:23
Πώς ένα φιλί από έναν άγνωστο έβλαψε την υγεία του μωρού της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν το μωρό σου έρχεται στον κόσμο (και για ένα σημαντικό διάστημα μετά απ’ αυτό), ακολουθούν σωρεία επισκέψεων φίλων και συγγενών που θέλουν να το γνωρίσουν! Τότε, οι αγκαλιές και τα φιλιά… δίνουν και παίρνουν. Όσο «αθώες», όμως, κι αν είναι αυτές οι εκδηλώσεις αγάπης, η επαφή με τόσο κόσμο μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνη για το μωρό. Απόδειξη η ιστορία μιας μαμάς που μας προειδοποιεί σχετικά.

Η Amy Stinton κοινοποίησε μία φωτογραφία του μωρού της με πρήξιμο και κοκκινίλες στα πόδια, γράφοντας το εξής σχόλιο από κάτω: «Αυτό συμβαίνει όταν τα παιδιά έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν ανοιχτές πληγές από έρπητα. Ο γιος μου "κόλλησε" έρπη και από εδώ και πέρα θα τον έχει για όλη του τη ζωή. Γι’ αυτό, να το σκέφτεστε διπλά πριν φιλήσετε ένα μωρό.» Ωστόσο δείτε και άλλη μια συγκλονιστική ιστορία με μια νταντά που ξέχασε το μωρό στην μπανιέρα - Λίγο αργότερα…

Πώς ένα φιλί από έναν άγνωστο έβλαψε την υγεία του μωρού της

Πώς μεταδίδεται ο ιός

Αρκετοί άνθρωποι είναι φορείς του ιού του έρπητα, ωστόσο στους περισσότερους η ασθένεια δεν εκδηλώνεται. Ο ιός μεταφέρεται από άτομο σε άτομο μέσω της σωματικής επαφής, του φιλιού ή ακόμα και του θηλασμού. Ενώ στους ενήλικες δεν θεωρείται κάτι σοβαρό, για τα μωρά ο έρπης μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρος λόγω του μη αναπτυγμένου ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Όπως αναφέρει η ίδια η μαμά δεν κατηγορεί κανέναν για το γεγονός αυτό. Σκοπός της ήταν να προειδοποιήσει τους γονείς σχετικά για να προσέχουν ποια άτομα έρχονται σ’ επαφή με το μωρό τους. Ειδικά, μάλιστα, αν γνωρίζουν ότι είναι φορείς κάποιας ασθένειας, καλό θα είναι να μένουν μακριά απ’ το μωρό.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share