Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Απίστευτη ανακάλυψη στην Ιερουσαλήμ - Αρχαιολόγοι βρήκαν νομίσματα 1.000 ετών

Τυχαία ανακάλυψη

11 Νοεμβρίου 2020 13:32
Απίστευτη ανακάλυψη στην Ιερουσαλήμ - Αρχαιολόγοι βρήκαν νομίσματα 1.000 ετών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία απίστευτη ανακάλυψη έγινε πρόσφατα στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ όπου βρέθηκαν περίπου 1.000 ετών χρυσά νομίσματα και συγκεκριμένα στην πλατεία του δυτικού τείχους. Επίσης δείτε πως ήταν ο Τάφος Του Χριστού και ο βράχος Του Γολγοθα το 33 μ.Χ.

Συγκεκριμένα πριν από περίπου δύο μήνες, βρέθηκε μια μικρή κεραμική κανάτα κατά τη διάρκεια ανασκαφής για την εγκατάσταση ενός ανελκυστήρα που θα διευκόλυνε την πρόσβαση της εβραϊκής συνοικίας στην πλατεία του δυτικού τείχους, όπως ανέφερε το Haaretz.

Λίγες βδομάδες αργότερα, ο αρχαιολόγος Ντέιβιντ Γκέλμαν ανακάλυψε τέσσερα χρυσά νομίσματα σε άριστη κατάσταση, αφαιρώντας λίγο χώμα από το εσωτερικό του δοχείου. Μια ανάλυση του αρχαιολογικού θησαυρού έδειξε ότι χρονολογείται από τα τέλη του 940 έως το 970 μ.Χ. Δηλαδή, την πρώιμη ισλαμική εποχή.

Στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ ανακαλύφθηκαν νομίσματα 1.000 ετών.

Δύο από τα νομίσματα είναι χρυσά δηνάρια που κόπηκαν στην πόλη Ράμλα υπό την κυβέρνηση του Χαλίφη Αλ Μουτί και του περιφερειακού κυβερνήτη του, Αμπούλ-Κασμίμ Ούνουιρ μπιν αλ-Ιχσίντ. Τα άλλα δύο νομίσματα κόπηκαν στο Κάιρο από το Χαλιφάτο των Φατιμίδων.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Κουλ, έναν εμπειρογνώμονα αρχαίων νομισμάτων που ανέλυσε το εύρημα, τα δηνάρια αντικατοπτρίζουν την αλλαγή στην πολιτική και ιστορική δύναμη μεταξύ των δύο μουσουλμανικών δυναστειών που κυβερνούσαν την Ιερουσαλήμ εκείνη την εποχή.

Ανακαλύφθηκαν 1.000 ετών νομίσματα στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ

Απίστευτο: Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο όργανο στον άνθρωπο

Μια μοναδική και παράλληλα απίστευτη ανακάλυψη έγινε εντελώς συμπτωματικά από Ολλανδούς επιστήμονες όπου και έχει να κάνει με ένα νέο όργανο στον ανθρώπινο λαιμό. Επίσης δείτε και δέκα αντικείμενα που παρασκευάζονται από ανθρώπινα μέλη και μπορούν να πουληθούν σε μεγάλες τιμές.

Μια νέα απεικονιστική τεχνική για τον καρκίνο του προστάτη έλεγχαν οι ερευνητές όταν εντόπισαν ένα ζεύγος σιελογόνων αδένων βαθιά μέσα στο άνω τμήμα του λαιμού. Και θεωρούν τώρα πως οι δύο αδένες βρίσκονται εκεί για να λιπαίνουν την περιοχή πίσω από τη μύτη.

Ένα νέο ανθρώπινο όργανο ανακαλύφθηκε μέσα από μελέτη για τον καρκίνο του προστάτη
Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Radiotherapy and Oncology», είναι αποφασιστικής σημασίας να αποφεύγονται αυτοί οι αδένες σε όσους ασθενείς λαμβάνουν καρκινική θεραπεία με ακτινοβολία, καθώς κάτι τέτοιο «μπορεί να παρέχει την ευκαιρία να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους».

Οι επιστήμονες του Ολλανδικού Ινστιτούτου Καρκίνου στο Άμστερνταμ έλεγχαν μια νέα απεικονιστική τεχνική (PSMA PET-CT) με σκιαγραφικό που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση των μεταστάσεων του καρκίνου του προστάτη. Με τη βοήθεια του σκιαγραφικού ανακαλύφθηκαν οι νέοι σιελογόνοι αδένες μέσα στον ρινοφάρυγγα.

«Ο άνθρωπος έχει τρία ζευγάρια μεγάλων σιελογόνων αδένων, αλλά όχι εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ογκολόγος Wouter Vogel, «όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι μόνοι σιελογόνοι ή βλεννογόνοι αδένες του ρινοφάρυγγα είναι μικροσκοπικοί. Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μας όταν βρήκαμε αυτούς». Οι αδένες ήταν ορατοί και στους 100 ασθενείς που υπέβαλαν στη νέα απεικονιστική μέθοδο...

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share