Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Μόλις οι γιατροί είδαν το υπερηχογράφημα της εγκύου φοβήθηκαν να την αγγίξουν - Δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ κάτι παρόμοιο

Σοκαριστική ιστορία

7 Οκτωβρίου 2020 17:09
Μόλις οι γιατροί είδαν το υπερηχογράφημα της εγκύου φοβήθηκαν να την αγγίξουν - Δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ κάτι παρόμοιο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μόλις οι γιατροί είδαν το υπερηχογράφημα μιας 36χρονης εγκύου φοβήθηκαν να την αγγίξουν, καθώς δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο.

Η 36χρονη και ο σύζυγός της Sergey είχαν ήδη μια τρίχρονη κόρη και ήταν ευτυχισμένοι που θα αποκτούσαν ένα ακόμα παιδί. Αλλά αυτό που φαινόταν ένα φυσιολογικό, ευτυχές γεγονός, μετατράπηκε σε διεθνή είδηση.

Ο Sergey και η Oksana δεν σχεδίαζαν να αποκτήσουν μεγάλη οικογένεια, μονάχα δύο παιδιά θα ήταν το ιδανικό. Αλλά τους πρώτους μήνες εγκυμοσύνης, η Oksana έμαθε ότι κυοφορούσε πάνω από ένα έμβρυο. Επίσης, δείτε εδώ τι είδε ένας γιατρός στο πρώτο υπερηχογράφημα μιας γυναίκας που κατάφερε να μείνει έγκυος μετά από 8 χρόνια προσπαθειών.

«Κανείς δεν είχε ιστορικό με δίδυμα στην οικογένειά του,» ανέφερε η Oksana. «Ήμουν σίγουρη ότι δε θα συνέβαινε σε μένα.» Αλλά τους περίμενε μια μεγαλύτερη έκπληξη.

Όταν η Oksana πήγε για έναν έλεγχο ρουτίνας με υπέρηχο, ο γιατρός της ανακοίνωσε τα πιο απίστευτα νέα της ζωής της. «Όταν είδα το σοκαρισμένο πρόσωπο του γιατρού, η καρδιά μου πάγωσε,» θυμάται η Oksana. «Τότε μου είπε χαμηλόφωνα ότι σίγουρα θα κέρδιζα κάποιο βραβείο γι αυτό και ότι θα ενίσχυα τον πληθυσμό της χώρας.»

Γυναίκα ήταν έγκυος σε πεντάδυμα

Ο γυναικολόγος της είπε: «Βλέπω 5 έμβρυα. Ίσως και 6. Είναι δύσκολο να πω.» Είναι εξαιρετικά σπάνιο να γεννηθούν πεντάδυμα, και μια τέτοια εγκυμοσύνη συμβαίνει μια φορά στις 55 εκατομμύρια εγκυμοσύνες! Καθώς η έκπληκτη μητέρα προσπαθούσε να επεξεργαστεί τα νέα, σε όλη την κλινική άρχισε να κυκλοφορεί η ιστορία της. Κανείς από τους γιατρούς δεν είχε δει κάτι παρόμοιο.

22χρονη νόμιζε ότι ήταν 8 μηνών έγκυος... Όταν οι γιατροί ανακάλυψαν τι πραγματικά μεγάλωνε στην κοιλιά της έπαθαν σοκ

Μια 22χρονη νόμιζε ότι ήταν 8 μηνών έγκυος. Όταν όμως οι γιατροί ανακάλυψαν τι πραγματικά μεγάλωνε στην κοιλιά της έπαθαν σοκ. Επίσης, μία γυναίκα ήθελε να μείνει έγκυος αλλά λόγω της ασθένειάς της δε μπορούσε να κάνει παιδιά. Τότε η αδερφή της αποφάσισε κάτι μοναδικό

Η 22χρονη Kirsty Butler ήταν κατενθουσιασμένη που ήταν έγκυος. Η κοιλιά της μεγάλωνε γρήγορα κι έτσι έκανε τεστ εγκυμοσύνης. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό, έτσι πήγε σε ένα γιατρό και της είπε ότι ήταν 30 εβδομάδων έγκυος, με βάση το μέγεθος της κοιλιάς. Πιστεύοντας ότι ήταν 8 μηνών έγκυος, το είπε σε όλους.

Αλλά η αλήθεια ήταν πικρή. Το πραγματικό της μωρό ήταν μόλις 6 εβδομάδων. Τι ήταν αυτό που έκανε την κοιλιά της να μεγαλώνει τόσο γρήγορα; Ήταν μια μάζα 30 εκατοστών. Μόλις το συνειδητοποίησαν οι γιατροί, κανόνισαν να κάνει επείγουσα επέμβαση για να αφαιρέσει την τεράστια κύστη που πίεζε τα εσωτερικά της όργανα.

Η Butler εργάζεται σαν επιστάτρια. Η εγκυμοσύνη της ήταν ένα όνειρο που γινόταν πραγματικότητα για την ίδια και τον Celern, το 21χρονο αγόρι της. Όταν οι γιατροί υπολόγισαν την εγκυμοσύνη της με βάση το μέγεθος της κοιλιάς της, της έκαναν υπέρηχο και ανακάλυψαν ότι η νεαρή γυναίκα ήταν έγκυος, αλλά είχε και μια κύστη στις ωοθήκες, η οποία ξεκλήριζε την μήτρα και το έμβρυο. Η ζωή του μωρού κρεμόταν από μια κλωστή

Έγκυος είχε μία κύστη στις ωοθήκες

Παρ’ όλο που οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αφαιρέσουν την κύστη, η Butler έχασε το μωρό στις 11 εβδομάδες. «Το μωρό μου το ξεπέρασε η τεράστια κύστη, ήμουν συντετριμμένη», είπε. «Το αγέννητο μωρό μου ήταν μικροσκοπικό.» Οι συνάδελφοι της την ρωτούσαν αν ήταν έγκυος, κι έτσι αποφάσισε να κάνει τεστ εγκυμοσύνης.

«Δεν το είχα παρατηρήσει η ίδια, αλλά όταν συνέχισαν να με ρωτάνε, αποφάσισα να κάνω τεστ εγκυμοσύνης. Βγήκε θετικό και ο Celern κι εγώ ενθουσιαστήκαμε. Οι γιατροί προέβλεπαν ότι ήμουν 30 εβδομάδων σε αυτή τη φάση, η κοιλιά μου μεγάλωνε γρήγορα. Όταν με έστειλαν για υπέρηχο, ξεκίνησε ο εφιάλτης μας. Δεν είχα μωρό στην μήτρα μου. Ήταν μια κύστη με διαστάσεις 20 επί 30 εκατοστά που μεγάλωνε κάθε μέρα.

Η κοιλιά μου ήταν στην πραγματικότητα μια τεράστια μάζα. Το αγέννητο μωρό μου ήταν μικροσκοπικό, πολύ μικρό ακόμη για να φουσκώσει την κοιλιά μου.» Παρ’όλο που αρχικά ήταν ενθουσιασμένη με την εγκυμοσύνη, σύντομα συνειδητοποίησε ότι η κύστη μέσα της ήταν ένας δολοφόνος που έκλεβε την ζωή του αγέννητου μωρού της.

22χρονη νόμιζε ότι ήταν 8 μηνών έγκυος

Όταν πήγε για υπέρηχο μια εβδομάδα μετά το χειρουργείο, έμαθε τα άσχημα νέα. «Όταν έκανα υπέρηχο την προηγούμενη εβδομάδα, μου είπαν ότι δεν υπήρχε καρδιακός παλμός.» Αποφάσισε να κάνει την επέμβαση και να αφαιρέσει την κύστη. Και τώρα θέλει να μοιραστεί την ιστορία της με τον κόσμο, για να μην περάσει άλλη γυναίκα τον ίδιο εφιάλτη.

«Ήμουν τυχερή που η κύστη μου ήταν καλοήθης, αλλά έπρεπε να μου αφαιρέσουν την ωοθήκη, γιατί είχε καταστραφεί. Αν είχε μείνει κι άλλο, θα κατέστρεφε τα όργανα μου.» Παρά την τραγική απώλεια, η Butler και ο Celern ελπίζουν να καταφέρουν να κάνουν οικογένεια σύντομα.

«Θα είμαι πολύ προσεκτική την επόμενη φορά που η κοιλιά μου θα αρχίσει να φουσκώνει», είπε. Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έκανε, θα μπορέσει να μείνει έγκυος ξανά. «Ήταν τραυματική εμπειρία η απώλεια του μωρού μου, μετά της ωοθήκης και η ανάρρωση από την επέμβαση.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share