Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το φυσικό κόλπο με το σαπούνι που θα κάνει τα φυτά σας να μοιάζουν με ολόκληρο κήπο

Δοκιμάστε το!

5 Ιουλίου 2020 15:29
Το φυσικό κόλπο με το σαπούνι που θα κάνει τα φυτά σας να μοιάζουν με ολόκληρο κήπο

Πολλοί θεωρούν πως το πράσινο σαπούνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική χρήση. Όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική. Αυτό, διότι βοηθά και σε άλλους τομείς, τους οποίους δεν γνωρίζουν οι περισσότερες νοικοκυρές, όπως και ο περισσότερος κόσμος. Εσείς το γνωρίζατε ότι μπορεί να φανεί θαυματουργό για τα φυτά σας; Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό φυσικό φυτοφάρμακο που μπορεί να σώσει τα φυτά μας, δείτε τη θαυματουργή δράση της κανέλας.

Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλό είναι. 3 κουταλιές της σούπας τρίμμα σε νερό φτιάχνουν ένα διάλυμα, το οποίο με δυο-τρεις ψεκασμούς ανά πέντε ημέρες, διώχνει τη μελίγκρα από τη λεμονιά του κήπου σας και κάνει την άρρωστη δάφνη στο μπαλκόνι να συνέλθει θεαματικά. Υγιής και καταπράσινος κήπος: άλλος ένας συνειρμός για το χρώμα του σαπουνιού της παιδικής μας ηλικίας.

Αυτό είναι το αρωματικό, θεραπευτικό φυτό που θεωρείται το σύμβολο της ευτυχίας

Είναι το φυτό που δίνει λαμπρότητα στο βουνό. Είναι ένα φυτό, δώρο της φύσης, που χρησιμοποιείται είτε στο μαγείρεμα, είτε θεραπευτικά.

Θεωρούνταν σύμβολο της ευτυχίας από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους και γι’ αυτό τα στεφάνια που έφτιαχναν στους γάμους περιείχαν και κλαδάκια από αυτό.

Ο λόγος για τη ρίγανη. Το αρωματικό φυτό που απαντάται κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί υπέρμαχο της υγείας μας γιατί είναι από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά. Η ρίγανη διαθέτει 12 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 φορές περισσότερη από την πατάτα και 42 φορές περισσότερο από το μήλο. Έχει ισχυρή αναλγητική δράση. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό φυτό που αποδεικνύεται θαυματουργό σε θέματα υγείας, δείτε εδώ το φυτό που θα σας σώσει από τις ημικρανίες.

Ήδη από την αρχαιότητα, την χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο για δηλητηριάσεις, σπασμούς και πρηξίματα και ως αφέψημα κατά του στομαχόπονου. Σύγχρονες έρευνες αποδεικνύουν πως είναι σπασμολυτική, απαλύνει τους μυϊκούς πόνους, κάνει καλό στους ρευματισμούς και καταπολεμά τη δυσμηνόρροια. Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης, γνωστό και ως ριγανόλαδο, καταπολεμά αποτελεσματικά, με τοπική εφαρμογή, τον πονόδοντο.

Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης φαίνεται ότι δρα και εναντίον του καρκίνου. Για παράδειγμα, στον καρκίνο του παχέος εντέρου. Η καρβακρόλη, που αποτελεί από τα κύρια συστατικά της ρίγανης, θεωρείται ότι προστατεύει έναντι του καρκίνου στο ορθό κόλον. Ευεργετικές επιδράσεις φαίνεται να έχει τόσο στη λευχαιμία, όσο και στον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στην Ινδία και τη Βραζιλία.

Οι έρευνες για τη ρίγανη και την αντικαρκινική της δράση ξεκίνησαν το 2007, όταν Μαροκινοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η ρίγανη και το αιθέριο έλαιο της έχουν αντιμεταλλαξιογόνο δράση. Αυτό σημαίνει ότι η ρίγανη δεν αφήνει τα κύτταρα να μεταλλαχθούν. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2014 φάνηκε ότι στους αρουραίους που δέχθηκαν το φάρμακο μεθοτρεξάτη, η καρβακρόλη συνέβαλε στην προστασία των ευαίσθητων νεφρών τους από την τοξικότητα του φαρμάκου.

Η μεθοτρεξάτη είναι ένα ιδιαίτερα τοξικό φάρμακο που χρησιμοποιείται συχνά για την αντιμετώπιση, μεταξύ άλλων, του καρκίνου και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Είναι εντυπωσιακό ότι οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το έλαιο της ρίγανης ως αντίδοτο σε δηλητήριο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share