Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023

Αρμπαρόριζα: Το φυτό που θα σας σώσει από τις βασανιστικές ημικρανίες

Θαυματουργό!

23 Ιουνίου 2020 16:19
Αρμπαρόριζα: Το φυτό που θα σας σώσει από τις βασανιστικές ημικρανίες

Η χώρα μας είναι μια χώρα με πλούσια βλάστηση και πολλά από τα φυτά της έχουν ευεργετικές ιδιότητες στο σώμα και στον οργανισμό μας τις οποίες οι περισσότεροι αγνοούσαμε, για παράδειγμα, δείτε εδώ το φυτό που θα σας σώσει από την κατάθλιψη.

Ακόμη ένα φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες θα σας παρουσιάσουμε και δεν είναι άλλο από την αρμπαρόριζα. Πρόκειται για ένα φυτό, το οποίο φυτεύεται την άνοιξη. Το συγκεκριμένο φυτό ανήκει στην οικογένεια των γερανοειδών. Μάλιστα, το προαναφερθέν φυτό πιάνει πολύ εύκολα. Τονώνει το νευρικό σύστημα και είναι επουλωτικό, διουρητικό και αντιδιαβητικό. Η χρήση της ενδείκνυται σε όσους υποφέρουν από κατάθλιψη, υπερένταση, πέτρα των νεφρών και διαβήτη. Επίσης, μειώνει τη χοληστερίνη.

Φαρμακευτική χρήση για την αρμπαρόριζα

Θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες ως βότανο. Έτσι, το αφέψημα από αρμπαρόριζα θεωρείται ότι έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, βοηθάει στην ανακούφιση από τη ναυτία και τις ημικρανίες. Μακροχρόνιες έρευνες έδειξαν ότι το αφέψημα από αρμπαρόριζα έχει χαλαρωτικές ιδιότητες όπως και το χαμομήλι και βοηθά ενάντια στο στρες και δρα σαν ηρεμιστικό, ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας, δρα ενάντια στη ναυτία και μειώνει τη χοληστερόλη.

Επίσης, λόγω της αντιβακτηριακής του δράσης βοηθά στην ακμή, όπως πλένουμε το πρόσωπο με το χαμομήλι. Τα αιθέρια έλαιο της αρμπαρόριζας χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία, αρωματοθεραπεία και σαν εντομοαπωθητικά.

Ο τρόπος για να φτιάξουμε αφέψημα

Μπορούμε να φτιάξουμε το αφέψημα με φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα, όπως φτιάχνουμε όλα τα αφεψήματα. Θα βάλουμε τα φύλλα σε καυτό νερό και θα το αφήσουμε μέχρι να αφήσει τα αρώματά του. Μπορούμε να το πιούμε σκέτο ή να προσθέσουμε και άλλα αρωματικά όπως κανέλα, γαρίφαλα κλπ.

Ποια είναι τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής για τσάι με αρμπαρόριζα

Υλικά για 4 φλυτζάνια:

  • 1 λίτρο νερό
  • 4 φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 σακουλάκι πράσινο τσάι ή άλλο τσάι

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε τσαγιερό ή γυάλινη κανάτα τσαγιού και ρίχνουμε το καυτό νερό.
  • Το αφήνουμε για πέντε ή περισσότερα λεπτά να βγάλει τα αρώματά του.
  • Μπορούμε να το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
  • Αφού το σουρώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρουμε.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share